15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

După incidentul de acum doi ani, Vicele de la Bălileşti vrea 54.000 euro, daune de la şoferul care l-a accidentat

Săptămâna trecută, s-a derulat un prim termen în dosarul în care viceprimarul de la Bălileşti este parte vătămată, după ce a fost victima unui incident rutier în vara lui 2017. Conducătorul auto vinovat este judecat pentru vătămare corporală din culpă, fiind de acord cu aplicarea procedurii simplificate. Fostul edil de la Bălileşti vrea despăgubiri civile. Alături de el mai este parte civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş, care urmăreşte recuperarea cheltuielilor cu spitalizarea celui rănit.

În vara lui 2017, Ion Voican ajungea de urgenţă la spital, după ce a fost victima unui accident rutier. Evenimentul a avut loc pe 22 iunie 2017, la primele ore ale dimineţii. Ion Marius Baciu, de 46 de ani, din Mioveni, la volanul unui Volkswaghen Polo, ajuns în faţa Primăriei, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns cu autoturismul pe acostament, acolo unde mai multe persoane stăteau de vorbă. Una dintre victime a fost chiar viceprimarul Ion Voican, care, rănit cel mai grav, a fost transportat cu o ambulanţă la spital. Şi cea de-a doua victimă, Neculae V., de 64 de ani, tot din Bălileşti, a ajuns la spital, dar cu leziuni uşoare. 

Conform declaraţiei purtătorului de cuvânt de atunci al Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş, dr. Marius Pascu, vicele a fost internat la Secţia de Chirurgie, cu traumatism cranian şi toracic, precum şi fracturi costale şi traumatisme ale membrelor.

Aşa că, la începutul acestui an, rechizitoriul Parchetului a fost admis de Judecătoria Câmpulung, care a demarat judecarea, pentru vătămare corporală din culpă, a celui care a produs accidentul, Ion Marius Baciu. La înfăţişarea din 28 mai 2019, instanţa a fost de acord cu cererea inculpatului de judecare a cauzei potrivit procedurii simplificate. La acest termen, partea vătămată, Ion Voican, a anunţat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 54.000 de euro, compusă din 4.000 de euro, daune materiale – contravaloarea cheltuielilor efectuate cu spitalizarea (intervenţii chirurgicale, terapii, etc.) şi tratamente medicale efectuate o perioadă îndelungată de timp, cu procedurile kineto-terapeutice, exerciţii fizice, întreţinere şi altele, şi suma de 50.000 euro, daune morale, pricinuite de suferinţe fizice şi psihice, ca urmare a traumatismelor cauzate de accident.

Aşa cum v-am relatat, Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş s-a constituit parte civilă cu suma de 14.474,23 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale acordate persoanei vătămate, Ion Voican.

Chiar dacă partea responsabilă civilmente, societatea Euroins România Asigurare Reasigurare SA, a cerut amânarea cauzei pentru comunicarea înscrisurilor din dosar, instanţa a respins-o, motivat de faptul că cererea de constituire de parte civilă a persoanei vătămate a fost depusă la data de 9 mai 2019 şi a avut la dispoziţie timpul necesar pentru a lua cunoştinţă de conţinutul acesteia.

Cauza va fi reluată pe 2 iulie 2019, când trebuie să fie prezente Elena Cavaler şi Ioana Şerban, cele două martore ale lui Ion Voican. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!