15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

La depunerea de coroane, de Ziua Eroilor, Secretarul Nicolae Ghinea a ţinut locul primarului

Ieri, românii au avut dublu motiv de sărbătoare, Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor. A fost primul eveniment public după alegerile locale din 5 iunie, când noii aleşi locali au avut ocazia să apară în faţa celor care i-au votat. Pe lângă ceremoniile religioase, au fost organizate şi ceremonii militare, fiind depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor din Cimitirul Flămânda, Piaţa Jurământului, Mausoleul Mateiaş, din comuna Dragoslavele, din satul Valea Popii, comuna Mihăeşti şi comuna Lereşti. 

Au fost prezenţi reprezentanţii unităţilor militare care alcătuiesc Garnizoana Câmpulung, comisarul Gheorghe Ciolan, comandantul Poliţiei Câmpulung, noul numit la cârma Detaşamentului de Pompieri, căpitanul George Tănase, comandantul Secţiei de Jandarmi Câmpulung, reprezentanţi ai Cultului Eroilor şi Asociaţiei Revoluţionarilor. Inedită a fost apariţia secretarului Primăriei Câmpulung, Nicolae Ghina, purtând eşarfa de primar, care a depus coroană din partea administraţiei locale, dar a primit şi onorul. Este al treilea secretar care conduce o Primărie în Muscel, după ce omologii Vasile Miriţă a fost ales primar la Schitu Goleşti, iar Ion Dorel Tănăsescu, la Bughea de Jos. Au depus coroane reprezentanţii principalelor formaţiuni politice din Câmpulung. Din partea PNL, au fost prezenţi Bogdan David, Cristinel Creţu, Ionel State, Radu Sălcescu şi Emilian David. La parada militară, primarul Liviu Ţâroiu a fost în fruntea delegaţiei PSD, formată în principal din cei care vor alcătui noul Consiliu Local: Victor Bână, Florin Pană, Cornel Băjan, Marin Stanciu, Ion Iliescu şi Nicolae Albescu. Partidul România Mare a fost reprezentat de Aurel Cojanu, Emil Bebe Lămbescu şi alţi doi membri, iar ALDE a fost prezentă cu cei doi copreşedinţi, Sergiu Cicu şi Manuel Zenovie. 

La Monumentul Eroilor din Piaţa Jurământului au mai depus flori şi elevi ai şcolilor din municipiu. Ca de fiecare dată, la astfel de evenimente a fost prezent plutonierul Ionuţ Claudiu Butoiu, militarul rănit în timpul misiunii din Afganistan, în vara lui 2008, atunci când şi-a pierdut viaţa câmpulungeanul Dragoş Alexandrescu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!