5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Sorin Buta, diriginte de şantier la construcţia unui WC, la Albeşti

În preajma momentului adoptării bugetului local, primarii musceleni şi-au intensificat achiziţiile directe, efectuate prin intermediul SICAP, portalul prin care trec cumpărăturile întreprinse de instituţiile bugetare. Primarul Cătălin Manta, de pildă, şi-a pregătit terenul unor lucrări planificate în 2019, contractând în această primăvară serviciile diriginţilor de şantier care le vor supraveghea. 

Una dintre aceste investiţii constă în reparaţia Uliţei Plai, al cărei constructor a fost găsit la sfârşitul anului trecut. Amintim că, pe 7 decembrie 2018, şeful Executivului a contractat lucrările de asfaltare a Uliţei Plai, la preţul de 510.941,37 lei. Firma cu care colaborează primarul Manta la îmbunătăţirea condiţiei drumului este Terra Construct Land SRL, din Piteşti. Ce are de prestat aceasta în contul celor 109.747,69 euro, valoarea contractului proaspăt câştigat? „Lucrări de terasamente prin reprofilare şi scarificare cu adaos de balast; aşternerea unui strat de piatră în grosime de 15 cm, pe toată suprafaţa drumului; aşternerea noului sistem noului sistem rutier din beton asfaltic de tip BAPC 16, în grosime de 7 cm, pe toată suprafaţa proiectată. Scurgerea apelor se realizează pe rigola betonată în grosime de 10 cm. Acostamentul drumului se realizează din balast cilindrat. În intersecţii se vor reaşeza podeţele tubulare existente pe aliniamentul şanţului betonat. Siguranţa circulaţiei se realizează prin marcaje şi indicatoare rutiere.”, astfel se prezintă rezumatul lucrării. Proiectarea a fost asigurată de firma bucureşteană H.V.I.D. Consulting Group, la preţul de aproape 19.635 lei.

Patru luni mai târziu, a fost desemnat şi specialistul care va gira calitatea intervenţiilor de reabilitare şi, în general, respectarea proiectului. Acest serviciu, încredinţat unui PFA din Ţiţeşti, deţinut de Ionel Diniaş, îl costă pe edilul de la Albeştii de Muscel 7.788,55 lei, bani pe care acesta îi plăteşte pentru urmărirea lucrărilor, verificarea situaţiilor de lucrări, participarea la întocmirea notelor de constatare şi a dispoziţiilor de şantier, participarea la întocmirea proceselor verbale de recepţii calitative, recepţie la terminarea lucrărilor şi finală; întocmirea cărţii tehnice, conform legislaţiei în vigoare, pentru obiectivul „Asfaltarea Uliţei Plai”.

După acest serviciu asigurat la finele lunii martie, a urmat altul similar, tocmit pe 12 aprilie 2019. Firma lui Sorin Buta, Global Proiect Consult SRL, tot mai prezentă pe şantierele din Muscel, în calitate de diriginte de şantier, va verifica execuţia corectă a lucrărilor, din punct de vedere calitativ şi cantitativ, la grupul sanitar al dispensarului. Nu-l va taxa pe colegul de partid Manta decât cu 476 lei. Construcţia propriu-zisă o execută o firmă din comuna argeşeană Izvoru, Vasman Top Construct, câştigătoarea unui contract în valoare de 59.500 lei, încredinţat tot pe 7 decembrie 2018, în aceeaşi zi cu lucrarea de asfaltare pe calea de acces amintită. 

În această primăvară, Primăria Albeştii de Muscel a lansat încă o comandă societăţii din Bădeni, Stoeneşti, Group Concif SRL, pentru transportul a 500 de tone de calcar, pe o distanţă de aproximativ 45 kilometri. Preţul celui mai proaspăt contract se cifrează la 15.470 lei, în contul „serviciilor de transport rutier de mărfuri cu autocamioane din parcul propriu, cu capacitate de 22-25 tone transportate/cursă. Combustibilul şi încărcarea materialelor sunt incluse în preţ.”, conform ofertei firmei. La sfârşitul anului trecut, a existat o livrare asemănătoare către autorităţile de la Albeşti, asigurată de acelaşi transportator muscelean, care a facturat cu 15.500 lei cantitatea de 500 de tone de calcar refuz de ciur şi 1,6 tone ciment de la Holcim SA – Valea Mare Pravăţ, până la locul depozitării.

Cel mai consistent contract, din punct de vedere al valorii sale, încheiat în acest an de primarul Manta, are ca obiect serviciile de actualizare a Planului Urbanistic General şi elaborarea Regulamentului Local de Urbanism. Cele două documentaţii îl pun pe şeful Executivului la o cheltuială de 154.700 lei, pe care acesta o va efectua în favoarea unei firme din Târgovişte, SC Visiotehnik SRL. Serviciile încredinţate direct specialistului dâmboviţean, pe 12 aprilie 2019, includ şi întocmirea planului topografic suport pentru PUG, precum şi studiul geotehnic realizat în acelaşi scop. Pe lângă acestea, autorul PUG se va ocupa de documentaţia necesară pentru obţinerea avizelor, studiul istoric, studiul de oportunitate, completând documentaţia predată Primăriei Albeştii de Muscel cu cerinţe legate de protecţia mediului, reglementări urbanistice, etc. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!