18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Graţie interpretării, ţinutei şi repertoriului variat, Corul „Orpheu”, invitaţie de permanenţă la Festivalul Internaţional de Muzică din Xanthi

Corul „Orpheu” al Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” a participat, în perioada 26-28 aprilie 2018, pentru a treia oară, la Festivalul Internaţional de Muzică din Xanthi – Grecia. Proiectul a fot susţinut de Ministerul Educaţiei din Grecia şi s-a desfăşurat sub denumirea „Oraşul visurilor şcolilor/liceelor de muzică – 2018”.

La festival au participat peste 20 de şcoli şi licee de muzică din Grecia şi din Europa, depăşind ca număr 700 de tineri, în formaţii corale şi instrumentale. Caroliştii, aflaţi sub îndrumarea profesorului Ion Georgescu, s-au remarcat prin interpretare şi ţinută, repertoriul fiind variat, conţinând piese din repertoriul românesc şi, spre bucuria gazdelor, în limba greacă. Concertele au fost susţinute de-a lungul celor trei zile în diverse locuri: Şcoala Particulară Kimondris, Liceul de Stat Nr. 2 din Xanthi, Muzeul Etnografic, Piaţa oraşului şi în cea mai veche mănăstire a zonei – Arhagheliotisa Monastery.

Primarului oraşului Xanthi, Charalampos Dimarhopoulos, şi organizatorii festivalului aflat la cea de-a V-a ediţie, ca semn de prietenie şi apreciere, au adresat Corului „Orpheu” o invitaţie de permanenţă în acest festival. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!