4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Fostul primar Buta va fi dirigintele de şantier al investiţiei de canalizare de 8 milioane de lei, de la Schitu Goleşti

Primarul Tudorel Vasile Miriţă are, dintre edilii musceleni, cele mai multe achiziţii directe întreprinse în prima lună a anului, asigurând ba dotări pentru cea mai importantă instituţie a comunei, ba o dirigenţie de şantier, ba evaluări şi proiectări. În privinţa nevoilor Primăriei, a fost satisfăcută necesitatea unui fax performant, pe care şeful Executivului l-a achiziţionat pe 21 ianuarie 2019, prin intermediul portalului destinat cumpărăturilor instituţiilor publice. Preţul contractului parafat cu un furnizor din Piteşti, Electronic Lion SRL, se ridică la 1.050 lei, pentru un „aparat tip fax, în vederea bunei desfăşurări a activităţii în cadrul instituţiei.”, după cum argumentează cumpărătorii proaspăta achiziţie publică efectuată. Vânzătorul îşi descrie astfel marfa: „Brother 2845 Fax Laser A4, 33.600bps, 16MB, tava 250 coli, apelare rapidă: 200 locaţii, apelare one-touch: 22 locaţii, ADF: 20 coli, memorie transmisie/recepţie: 400 pagini, viteză copiere: 20 pag/min, rezoluţie copiere: 300 x 600 dpi, greutate: 9 kg.”

Tot pentru Primărie, ca să-i ajute pe cetăţeni să ajungă la biroul la care au nevoie, primarul Miriţă a comandat plăcuţe de birou personalizate. Unsprezece la număr, pentru care va onora o factură de 477,78 lei. Furnizorul, Evobrad, din Craiova, a fost contractat pe 15 ianuarie 2019. „Pentru buna organizare şi identificarea facilă a compartimentelor din cadrul Primăriei Schitu Goleşti, este necesară achiziţionarea unor plăcute personalizate pentru fiecare compartiment, respectiv: PRIMAR, VICEPRIMAR, SCUP (n.r. Serviciul Comunitar de Utilităţi Publice), ACHIZIŢII PUBLICE STARE CIVILĂ, REGISTRUL AGRICOL FOND FUNCIAR, ASISTENŢĂ SOCIALĂ SPAS, SECRETAR CONSILIER JURIDIC, CONTABILITATE TAXE ŞI IMPOZITE. De asemenea, este necesară şi o plăcuţă pentru toaletă (fete/băieţi), toate acestea conform referatului de necesitate nr.89/08.01.2019. Dimensiunea plăcuţei 30X8 cm.”, astfel este justificată nevoia identificării încăperilor instituţiei. 

Din categoria altor servicii încredinţate direct face parte contractarea specialistului care pregăteşte documentaţia de primă înscriere şi ridicare topografică, în vederea racordării sistemului de apă al satului Loturi la conducta municipiului Câmpulung. Achiziţia întreprinsă pe 16 ianuarie 2019 a avut ca rezultat încheierea contractului cu firma câmpulungeană Geotopocad Concept SRL-D, reprezentată de Dan Dumitrescu, la preţul de 5.355 lei. De acelaşi domeniu al infrastructurii de utilităţi este legat şi următorul serviciu contractat de Primăria Schitu Goleşti. Lucrări de subtraversare a drumului comunal Loturi, în vederea remedierii defecţiunii la conducta de apă, este intervenţia care a generat o cheltuială de 833 lei, achitată firmei Sercop ADN.    

Cea mai consistentă sumă alocată unei cumpărături la început de an se ridică la 83.300 lei şi-i va fi achitată firmei fostului primar Sorin Buta, Global Proiect Consult SRL. Acesta va asigura dirigenţia de şantier a celui mai mare proiect derulat în localitatea vecină: reţeaua de canalizare. „Având în vedere încheierea contractului de lucrări pentru proiectul „Reţea de canalizare menajeră şi staţie de epurare în comuna Schitu Goleşti, judeţul Argeş – etapa 1”, este necesar ca aceasta să fie supravegheată de un diriginte de şantier, conform referatului de necesitate nr.103/08.01.2019.”, menţionează autorităţile de la Schitu Goleşti. 

Execuţia investiţiei de amploare a fost câştigată de Asocierea SC Construcţii şi Lucrări de Artă SRL – SC Zeus SA – SC Selca SA, la preţul de 7.946.961,07 lei cu TVA inclus, cu aproximativ 90.000 lei mai puţin decât valoarea estimată de 8.036.843,50 lei. La sfârşitul lunii februarie – începutul lunii martie, primarul Tudorel Vasile Miriţă era încrezător că va emite ordinul de începere a lucrărilor. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!