18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Bazin de apă potabilă, în Bughea de Jos

Noi proiecte demarează în comuna Bughea de Jos, de la o săptămână la alta. După ce a finalizat Monumentul Eroilor din localitate, terenul de sport şi asfaltarea câtorva străzi, edilul comunei a început construcţia unui nou bazin de apă potabilă cu staţie de pompare, în punctul “La brazi” din Mlăci. 

Fiecare săptămână vine cu proiecte de anvergură pentru comuna Bughea de Jos. La începutul acestei săptămâni, încă din primele ore ale zilei de luni, a demarat proiectul de investiţie privind construcţia unui bazin de apă potabilă de 250 de metri cubi. Bazinul este realizat cu fonduri de la bugetul local şi de la Consiliul Judeţean şi va asigura necesarul de apă potabilă din sursă proprie în toate punctele din comună. 

“Bazinul costă 350.000 lei, bani din buget şi de la Consiliu. Este vorba despre 300.000 de lei de la Consiliul Judeţean Argeş şi 50.000 de lei de la bugetul local. Am început de luni, acum săpăm fundaţiile şi turnăm betonul ca să se asigure fundaţia şi după aceea să se asigure cu bazinul de 250 mc. Ne gândim ca, într-o lună, cel mult, să fie gata. Firma se grăbeşte, că vrea să plece în Elveţia la lucrări, şi i-am prins acum mai liberi… am tot discutat cu dânşii din iulie şi până ne-am pus noi toate documentele la punct, cu achiziţii, cu licitaţii, cu proiectele, cu avizele cu tot, aproape că întârziasem şi ne-au spus să ne grăbim. Este o firmă serioasă, deci va ieşi bine.”, ne-a spus primarul Dorel Ion Tănăsescu. 

Dacă proiectul va fi gata cât mai repede, administraţia locală va putea demara şi alte proiecte, pentru a fi finalizate până la finele acestui an. Ultima perioadă a cuprins numeroase lucrări în infrastructură în Bughea de Jos, însă următoarele ţin atât de fonduri, cât şi de vremea bună, care să permită muncitorilor să lucreze. 

“Le-am finalizat ultimele trei, urmează şi acesta cu bazinul, că am banii. Eu, niciodată, dacă nu am banii, nu mă apuc de lucrare, iar, de luni, începem reparaţia capitală a sediului vechii Primării pentru amenajarea unui muzeu local. Deocamdată, acestea sunt cele mai importante. Banii pentru fosta Primărie sunt din bugetul local, aproape 600 de milioane de lei vechi. Avem puşi deoparte. Vom lucra cu firma de la Schitu Goleşti, care a făcut lucrările la Monumentul Eroilor şi parcarea Primăriei.”, a continuat primarul Tănăsescu.  Lucrările la Bughea de Jos merg tot mai bine de la zi la zi, iar noul bazin de apă va aduce comuna în rândul localităţilor cu multiple dotări.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!