21/04/2025

Sistem de demanganizare, la Schitu Goleşti

 

La ultima şedinţă a Consiliului Local Schitu Goleşti s-au dezbătut câteva proiecte prioritare pentru administraţia locală. Unul dintre acestea face referire la achiziţionarea unui sistem automat de demanganizare şi a unei noi staţii de clorinare în satul Loturi. Sumele necesare achiziţionării sistemelor vor fi suportate din bugetul local, însă Primăria a făcut demersuri şi la Consiliul Judeţean, pentru sprijin. 

Proiectul de hotărâre privind achiziţionarea şi instalarea unui sistem automat de demanganizare şi a unei staţii noi de clorinare în satul Loturi vine în urma numeroaselor discuţii pe tema necesităţilor de bază ale comunei. Banii pentru achiziţia sistemelor provin din bugetul local, însă sumele necesare pentru investiţie sunt mai mari decât Primăria poate acoperi la acest moment, investiţia aşteptând până peste câteva zile, atunci când va demara proiectul privind rectificarea şi virarea unor credite în cadrul bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018, trimestrul III. 

“Avem 17.000 de lei pentru sistemul de demanganizare din satul Loturi şi acolo o să fie nevoie şi de staţie de clorinare, iar pentru sistemul de la Valea Pechii este nevoie de staţie de clorinare. Banii aceştia nu ne ajung, pentru că aceste sisteme sunt mult mai costisitoare, undeva la 30-40.000 de lei, în funcţie de capacitatea rezervorului şi de alte caracteristici. Urmează ca, în şedinţa din 25 septembrie, pentru că avem o rectificare pozitivă în Schitu Goleşti, să primim undeva la vreo 383.000 de lei şi vom completa diferenţa până la vreo 90.000 de lei pentru achiziţionarea celor două staţii de demanganizare, urmând ca, imediat după ce se aprobă această rectificare de buget, în prima parte a lunii octombrie, să demarăm procedura pentru achiziţionarea celor două staţii. Suma este insuficientă.”, ne-a declarat primarul Vasile Miriţă. 

O speranţă a administraţiei locale a fost racordarea la sistemul de apă al municipiului Câmpulung, însă nu s-a putut realiza. “Noi nu am fost pregătiţi pentru această problemă, pentru că nu am avut aceşti bani, am încercat să ne racordăm la sistemul Câmpulungului, care are magistrală până la Schitu Goleşti, dar debitul de 2,5 atmosfere nu asigură apa necesară pentru satul Loturi şi să o ducem până la ultima casă. La proiect am solicitat şi sprijinul Consiliului Judeţean, dar, la fel ca noi, aşteaptă această rectificare. Noi, oricum, am găsit soluţia cu bugetul şi ne vom descurca.”, a continuat edilul comunei Schitu Goleşti. 

Şi alte proiecte sunt pe masa de lucru a primarului Miriţă, proiecte ce vor demara în funcţie de avizele primite de la autorităţile competente. Printre acestea, se numără şi proiectul Căminului Cultural şi canalizarea menajeră. “Eu merg acum la CRFIR Târgovişte. Urmează să ducem ultimele avize şi ultimele etape în vederea postării pe SEAP a achiziţiei pentru Căminul Cultural. Aici este vorba de fonduri europene, undeva la 2,1 milioane de lei. O să apară achiziţia acestei execuţii. Mai suntem în procedură de achiziţie pentru execuţie, au fost vreo şapte firme, au rămas patru, pentru că avem o procedură simplificată, pentru canalizare menajeră, cu bani de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL II. Suntem în etapa de licitaţie pentru execuţie. Sunt două firme din Bucureşti şi două din Argeş, acestea din urmă sunt prin asociere. Valoarea investiţiei este de 9 milioane de lei, canalizare menajeră, etapa I, pe 7,3 km, şi staţia de epurare.”, a mai spus primarul Miriţă. 

Rectificarea de buget ce va avea loc pe 25 septembrie va fi o poartă de începere a lucrărilor propuse de administraţia locală, asta din cauză că lipsa de venituri face ca proiectele să depindă total de noile hotărâri privind bugetul.  

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!