20.2 C
Campulung Muscel
03/10/2022

Opoziţie mică, prostie mare

Demonstraţie de sinucidere politică în Consiliul Local, unde liberalii şi-au pregătit „eşafodul” pentru 2020. Oponenţii lui Ţâroiu or simţi că şansele de a câştiga Primăria peste doi ani sunt nule, oricât de tare s-ar fuşeri lucrările în centru, şi au dat din disperare în prostie, căci altfel nu poate fi catalogată atitudinea unor oameni politici, despre care se presupune că-şi doresc puterea. În 2016, vreme de o jumătate de an, înaintea alegerilor, au orăcăit contra angajărilor la Spitalul Mare – angajări pe bandă, din raţiuni electorale, fireşte -, al cărui personal a votat masiv PSD. Partid care, de unul singur, a obţinut tot atâtea locuri în Consiliul Local câte a avut, cu un mandat înainte, PNL unit cu PSD+PC. Înjumătăţit numeric, PNL, care parcă insistă ca dezastrul din 2020 să i se tragă tot de la Spital, a început campania împotriva unităţii sanitare cu doi ani mai devreme. Ce nu-i convine de data asta? Că fondurile europene, prin care Ministerul Sănătăţii s-a angajat că returnează Spitalului Mare cheltuielile făcute cu achiziţiile timp de trei ani, intră în salariile angajaţilor. 

N-au fost atât de nesăbuiţi s-o şi spună cu voce tare, în timpul şedinţei de Consiliu, ci i-au imputat şefei Economicului Spitalului, într-o pauză, că acesta este planul. Cele peste 31 de miliarde intră în buzunarele salariaţilor şi, chipurile, aceasta ar fi justificarea votului potrivnic. Schimb de replici şocant între directoarea Cristian şi David, care ruinează complet şansele PNL de a mai recupera din locurile pierdute în Consiliu. „Faceţi pariu cu mine că banii ăştia se duc în salarii?”, a întrebat-o pe directorul financiar-contabil un preşedinte de partid care, teoretic, înţelege că a te lega de salarii e ca şi cum ai înjura de mamă votantul. Iar Marinela Cristian i-a jurat că, în acest moment, intenţiile sunt de a folosi banii pentru extinderea Secţiei Oncologie. Vă daţi seama la ce nivel a coborât dialogul, dacă s-a ajuns la propuneri de pariuri şi jurăminte! Şi la pretexte de respingere puerile, livrate de liderul opoziţiei, cum că solicitanţii votului nu sunt sinceri, căci nu spun ce fac cu banii! 

Apoi Michiduţă a mai văzut politician sincer, când politica şi sinceritatea sunt noţiuni care se resping! După cum politica, inclusiv cea practicată la Câmpulung, este în antiteză cu onestitatea, cu bunul simţ, cu decenţa şi restul „bagajului” unui om de calitate morală. Totuşi, pornind de la cerinţa invocată de David, lipsa sincerităţii în dezvăluirea scopului întrebuinţării banilor europeni, nu era treaba lui şi a restului aleşilor nici dacă Ţâroiu avea de gând să-i împartă cu Stănescu. Sarcina lor era să accepte intrarea Câmpulungului în programul care rambursa costurile achiziţiilor făcute şi la Municipal, şi la TBC, destinaţia fondurilor, dacă aluneca în penal, fiind treaba anchetatorilor. 

Însă oful liberalilor nu era o eventuală abatere de la lege, ci creşterea ratingului PSD-ului dacă finanţarea plonja în lefurile celor mai bine plătiţi bugetari din Câmpulung, după creşterea din primăvară. De aceea au votat împotrivă liberalii: salarii grase = vot pro PSD. Şi aşa colectivul Spitalului este o cauză pierdută pentru PNL, care şi-a bătut încă un cui în talpă, după prostia de a împiedica ajungerea fondurilor europene la Câmpulung. Firesc ar fi ca, la încheierea contractului cu Ministerul Sănătăţii, care gestionează programul, să existe condiţia expresă ca banii să nu fie folosiţi pentru salarizare, ci pentru o investiţie absolut necesară, aşa cum este mărirea capacităţii de cazare a bolnavilor de cancer la Oncologie, prin înălţarea imobilului cu un etaj, cum a fost vorba. 

Pe principiul că sprijinul acordat din senin Spitalului este politic, tot politic au votat şi oponenţii lui Ţâroiu şi Stănescu, fără, însă, să argumenteze poziţia potrivnică intrării unor bani în Câmpulung. Deşi, vorba lui Sârbu, şi un leu, dacă intra în Câmpulung, ziceai „bogdaproste” şi-l primeai. Apărarea pe care David a făcut-o formaţiunii politice pe care o conduce a stăruit obsedant pe faptul că el nu înţelege ce vor Ţâroiu şi Stănescu. Orice îi explica Ţâroiu, el nu înţelegea şi pace! Şi nu înţelegea, pentru că: „Voi sunteţi foarte deştepţi, eu nu sunt atât de deştept. O să votez cum am înţeles.” Cum poţi, ca aspirant la funcţia de primar, să faci pe prostul în public?! Ce-o să le spui votanţilor în 2020: „Alegeţi mai bine un prost decât un hoţ!”?!         

De la banii alocaţi cu vădit interes electoral s-a deturnat dezbaterea la demisia directorului medical, care a abandonat însărcinările administrative ale funcţiei de adjunct al Spitalului, deoarece câştiga mult mai bine ca medic. De ce n-au fost anunţaţi şi ei, consilierii, că dr.Berevoianu şi-a dat demisia?, a sunat alt motiv de supărare ca a văcarului pe sat. Altfel spus, nu vă votăm cadastrul, care vă trebuie ca să obţineţi banii, fiindcă nu ne-aţi informat că a demisionat Berevoianu. Iar de aici tămbălăul a deviat la Consiliul de Administraţie al Spitalului, unde, zice Ţâroiu, liberalii puteau avea un om al lor, care să-i informeze despre tot ce mişcă în Spital, dar au refuzat să-şi desemneze un consilier. Niciodată!, a ripostat David, dezminţind că Ţâroiu i-ar fi rugat, asta pentru că primarul s-a exprimat cu „v-am rugat”, să intre în Consiliul de Administraţie. De la scosul ochilor pe tema memoriei înguste, de care ar suferi ba unul, ba altul, împunsăturile s-au îndreptat către Stănescu, încăierat că amestecă politica cu Spitalul. Ţâroiu a intrat înapoi în „mocirlă”, căci mai avea o vorbă de aruncat lui David: că face jocuri politice şi nimic altceva. Un joc politic făcea şi PSD, care este posibil să cumpere voturi cu cele 31 de miliarde, dar, la acel moment, PNL-ului îi aparţinea jocul politic de consistenţa unei lături porceşti, cu care vor fi ţinuţi la distanţă de urne cei care nu vor să-l voteze pe Ţâroiu. Pentru că nu poţi investi încredere în unii care urlă să nu vină bani europeni în oraş. Chiar dacă extinderea Oncologiei e poveste, povestea trebuia păstrată pentru momentul potrivit.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!