4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

Loc de joacă, pe Valea Bărbuşii

Copiii de pe strada Valea Bărbuşii din Câmpulung se pot bucura acum de un loc de joacă amenajat! Hotărârea a venit în urma multiplelor sesizări ale localnicilor, iar, în câteva zile, parcul va fi finalizat. Cei mici deja se joacă acolo, iar oamenii din zona depozitului de lemne au fost mulţumiţi că, în sfârşit, au şi ei măcar un părculeţ. 

În ciuda faptului că pe Valea Bărbuşii sunt foarte mulţi copii, până la ora actuală, nu a existat un loc special amenajat, pentru ca micuţii să se poată juca normal şi în siguranţă. În urma unor sesizări asupra problemei, administraţia locală a municipiului Câmpulung a luat decizia ca să amenajeze un astfel de spaţiu. Mobilierul destinat parcului nu este chiar nou, ci a fost relocat din parcul din cartierul Vişoi, din zona Bisericii de lemn, parc care se află în reabilitare, încă de la finele lunii mai. Una dintre firmele care se ocupă de reamenajarea parcului din Vişoi, DFS Center Grup Piteşti, a răspuns pozitiv iniţiativei administraţiei locale, iar angajaţii firmei au relocat mobilierul şi l-au amplasat în noul parc. 

„Luni l-am amplasat. A fost relocat din cartierul Vişoi, de la parcul din zona Bisericii de lemn, au mai fost aduse câteva elemente şi am făcut un loc de joacă modern, cred că cel mai modern din oraş la ora actuală. Încă nu este definitivat, mai trebuie să punem pietriş prin el. În rest, este perfect funcţionabil, i-am dat drumul deja. Aproape toate piesele sunt de la parcul din Vişoi şi au mai pus câteva şi cei de la DFS, firma care s-a ocupat. Au fost solicitanţi, am avut solicitări din partea familiilor de acolo, de pe Valea Bărbuşii, chiar vineri, când ne-am dus, erau câţiva copii, ne-au mulţumit pentru asta şi părinţii. Sunt foarte încântaţi, pentru că nu aveau niciun loc de joacă acolo şi chiar meritau. Sunt foarte mulţi copii în locul acela. Este un loc frumos, cu umbră, cu băncile sub pomi. Sper să ţină, să aibă grijă oamenii de el.”, ne-a declarat viceprimarul Mărgărin Blidaru.

Noul părculeţ conţine patru leagăne, dintre care două sunt special amenajate pentru copiii de vârste foarte mici, un balansoar, un tobogan imens, cu tuburi şi spaţii de căţărare, alte piese special amenajate pentru căţărare şi bănci puse numai în locuri umbroase. 

Hotărârea ca mobilierul din Vişoi să fie relocat şi nu aruncat a plecat de la faptul că aceste piese nu sunt deteriorate şi nu meritau casate, iar noul proiect al parcului de la Biserica de lemn, oricum, prevede mobilier special. Cu această ocazie, acum şi copiii de pe Valea Bărbuşii se pot bucura de ce alţi copiii din municipiu se bucură de atâţia ani. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!