26.3 C
Campulung Muscel
07/09/2024

Spitalul îşi acoperă deficitul de asistenţi medicali cu debutanţi

Managerii Spitalului Câmpulung au avut din nou nevoie de ajutorul consilierilor municipali, pentru a face angajări pe posturile vacante, pe care unitatea medicală nu le poate ocupa cu personal experimentat. Aşa că directorii au apelat la votul Legislativului municipal, pentru a-i transforma trei poziţii de pe grila de salariaţi într-unele la care să aibă acces şi debutanţii. A existat o încercare de a recruta asistente medicale cu ceva vechime, dar, dacă la concurs nu s-a prezentat nimeni, Spitalul Municipal se vede nevoit să accepte începători. Mai cu seamă că avem în municipiu o şcoală postliceală cu acest profil, care se dovedeşte utilă în aceste vremuri în care asistenţii medicali rodaţi în meserie aleg de nevoie – căci nu se rupe nimeni de plăcere de familiile rămase în ţară – spitalele din străinătate. La finele lunii aprilie, intenţionând să reia procedura de ocupare a locurilor descompletate la Secţiile Pediatrie, Neonatologie şi Dermatovenerologie, mai-marii instituţiei de sănătate publică – managerul Grigore Stănescu, directorul financiar-contabil Marinela Cristian, consilierul juridic Petrina Florea şi şefa Biroului RUNOS, Elisabeta Matei – au obţinut aprobarea Consiliului Local de a „retrograda” cele trei poziţii, din asistent medical principal, cu studii postliceale, în asistent medical debutant, cu aceeaşi pregătire. 

S-au căutat asistente cu vechime

Comitetul Director aprobase modificarea despre care relatăm încă din data de 23 februarie 2018, plănuind să scoată la concurs cele trei posturi cu o adresabilitate mai largă decât la anteriorul, soldat cu un eşec. Potrivit adresei responsabililor Spitalului Municipal, înaintată o lună mai târziu după ce Comitetul Director a hotărât modificarea statului de funcţii, la începutul acestui an, instituţia de sănătate publică a căutat să acopere deficitul de personal la câteva secţii, organizând formalităţile în vederea ocupării a cinci posturi de asistent medical principal cu studii postliceale. Unde era nevoie la acel moment de personal? La Medicină internă, Pediatrie şi Neonatologie, de câte un post, şi la Dermatovenerologie, de două posturi. Din cele cinci s-au ocupat două, la Medicină internă şi Dermatovenerologie. „Deoarece trei posturi de asistent medical au rămas neocupate, considerăm necesară transformarea acestora, având în vedere necesitatea urgentă a ocupării acestora, pentru buna desfăşurare a activităţii medicale în cadrul Secţiilor Pediatrie, Neonatologie şi Dermatovenerologie.”, le scriau superiorilor cei patru şefi ai Spitalului Municipal. 

După decizia din 23 februarie a Comitetului Director, a urmat hotărârea din 26 februarie a Consiliului de Administraţie, apoi adresa depusă la Primăria Câmpulung, pe 28 martie, şi votul în Consiliul Local, pe 26 aprilie. Două luni… multicel, ţinând cont de „necesitatea urgentă” invocată de directorul Stănescu pentru găsirea asistentelor de care are nevoie. 

Tot la şedinţa Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Câmpulung, din 26 februarie 2018, la care ne-am referit mai înainte, printre altele, s-a luat act de demisia doctoriţei Luminiţa Munteanu din funcţia de medic coordonator al Compartimentului Dermatologie. C.V.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!