19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

16 elevi câmpulungeni, găsiţi de poliţişti în baruri

Poliţiştii Biroului Ordine Publică Câmpulung, Compartimentul Proximitate, au reluat acţiunile de prevenire şi combatere a absenteismului şi abandonului şcolar, luând la puricat barurile şi sălile de jocuri din zona unităţilor de învăţământ. Povestea a fost aceeaşi ca şi în cazul altor razii. În toate societăţile comerciale verificate au fost găsiţi elevi, cu vârste între 14 şi 18 ani, care preferau să se relaxeze ori să joace la păcănele, decât să stea la ore.

Oamenii legii au ridicat, ieri, 16 de elevi din mai multe localuri şi i-au dus înapoi la şcolile în care învaţă. Poliţiştii au purtat discuţii informativ-preventive cu cei depistaţi în localurile publice pentru a-i conştientiza asupra faptului că sunt expuşi unui risc mai mare de a fi racolaţi sau instigaţi la comiterea de infracţiuni sau contravenţii. De asemenea, tinerii au fost informaţi cu privire la importanţa respectării legislaţiei în vigoare şi recomandărilor adresate, pentru a nu deveni autori sau victime ale infracţiunilor. Întrucât creşterea gradului de siguranţă a elevilor  reprezintă o prioritate a Poliţiei Române, începând din data de 6 mai 2016, s-au demarat şi mai multe activităţi preventive, în scopul prevenirii faptelor antisociale comise în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, precum şi depistarea persoanelor pretabile la săvârşirea de infracţiuni cu violenţă în rândul elevilor. Oamenii legii spun ca aceste acţiuni au caracter permanent şi sunt derulate pentru descurajarea actelor de absenteism şi menţinerea unui climat de siguranţă publică.

Tot ieri, poliţiştii câmpulungeni au verificat patru agenţi economici care-şi desfăşoară activitatea în zona unor instituţii de învăţământ. În timpul acţiunii de control, oamenii legii au constatat mai multe nereguli privind comercializarea mărfurilor la două chioşcuri alimentare din incinta Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”. Firmele au fost amendate cu suma totală de 1.000 de lei. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!