5.5 C
Campulung Muscel
18/04/2024

Meci unic în România! Musceleanul Ionuţ Butoi a intrat în ringul de box

De curând, la Sala „Marin Cocoş”, din Bucureşti, a avut loc un eveniment unic în istoria boxului din România. Musceleanul Ionuţ Butoi a participat la primul meci de box din ţara noastră pentru persoanele cu dizabilităţi, alături de adversarul rău, care se află în aceeaşi stare fizică. 

De multe ori, viaţa îţi poate prinde corzi, fără să te întrebe dacă ştii să lupţi. Aşa s-a întâmplat şi cu musceleanul Ionuţ Butoi, militarul rănit în Afganistan în anul 2008. Chiar dacă a rămas invalid, Butoi a excelat în foarte multe domenii, iar în cel mai important, în sport, a dus numele Românei de câteva dăţi bune peste hotare. După ce a participat la TIR cu arcul, făcând parte din echipa Invictus a României, unde a câştigat aurul pe echipă şi medalia de argint la individual, Ionuţ a urcat, zilele trecute, în ringul de box, alături de Nicolae Stan, dublu campion la box, dar la fel de lovit de viaţă. Au intrat în ring să lupe şi amândoi au ieşit campioni. „Gala Prieteniei”, la care a participat musceleanul, este primul meci de box din România pentru persoanele cu dizabilităţi. Ionuţ este veteran de război, iar adversarul său, Nicolae Stan, dublu campion la box, care, acum 20 de ani, în urma unei lovituri de cuţit primită, a trebuit să pună punct carierei sale. La acest meci şi-a pus din nou mănuşile în mâini şi a intrat în ring alături de Ionuţ Butoi. Au boxat ca nişte campioni. După ce şi-a dedicat viaţa uniformei militare, Ionuţ găseşte cu greu sprijin din partea statului. Speră că, la sfârşitul anului, va exista un centru de recuperare modern la Târgovişte. Şi, totuşi, el speră şi nu renunţă şi, în acelaşi timp, să participe la diferite evenimente şi să demonstreze că viaţa merge înainte, deoarece, în tot acest timp, de mare ajutor i-a fost sportul. 

Ionuţ şi Nicolae au fost medaliaţi şi au primit cupe după meci, dar ce au susţinut mai mult a fost că, pe lângă meci, mai importantă este prietenia care îi va lega pe cei doi de aici înainte. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!