11 C
Campulung Muscel
22/05/2024

Cornea Industrial Construct este la final cu baza sportivă de la Bughea de Jos

Toamna încă ţine cu autorităţile locale de la Bughea de Jos, care au de finalizat, printre altele, baza sportivă amenajată lângă Şcoala Gimnazială a localităţii. De curând, am putut constata la faţa locului că intervenţiile au avansat substanţial faţă de stadiul în care se aflau acum două săptămâni, când primarul Dorel Tănăsescu a lansat anunţul instalării şantierului aparţinând firmei Cornea Industrial Construct SRL, câştigătoarea contractului în valoare de 192.280 lei, fără TVA (228.813 lei, cu TVA), după cum reţinem din anunţul de încredinţare directă, din 13 septembrie 2017, potrivit căruia achiziţia s-a făcut cu 190 de lei pe metrul pătrat. „Va ieşi destul de mare şi frumos”, ne spunea şeful Executivului despre proiectul în lucru, care, potrivit afirmaţiilor sale, va măsura 1.376 de metri pătraţi (43×32 metri). Va fi o bază sportivă multifuncţională, pentru volei, tenis de câmp, handbal, baschet.”, a adăugat acesta. 

Reamintim că edilii din comuna vecină au fructificat şansa oferită de vremea prietenoasă pentru a mai începe încă o lucrare destinată iubitorilor de sport. Luna trecută, şeful administraţiei publice locale a dispus demararea execuţiei unui teren de sport multifuncţional în incinta Şcolii Gimnaziale nr.1 din comună. Pentru această investiţie menită să încurajeze mişcarea în rândul tinerilor, într-un context total defavorabil la nivel naţional, al insuficienţei sălilor de sport, după cum reclamă profesorii de la această disciplină, autorităţile locale au prevăzut în buget o sumă îndestulătoare. Aşadar, veniturile proprii ale Primăriei sunt angajate într-un obiectiv care priveşte, înainte de desfăşurarea orelor de Educaţie Fizică şi Sport în aer liber, precum şi activităţi extraşcolare din aceeaşi categorie, starea de sănătate a copiilor şi tinerilor, asupra căreia, tot la nivel naţional, se trag frecvent semnale de alarmă. 

Potrivit celor mai recente informaţii repetate în cadrul jurnalelor de ştiri – fiind lansate campanii de către televiziunile naţionale, pentru a-i face pe români să înţeleagă cât de grav este fenomenul – unul din patru elevi români este obez, iar unul din doi este supraponderal, fapt care ne plasează pe poziţia a doua la nivel european în ceea ce priveşte obezitatea infantilă. 

„Sperăm să se finalizeze cât mai urgent, având în vedere că avem prevedere bugetară din venituri proprii.”, a precizat Dorel Tănăsescu referitor la acest obiectiv care s-a conturat frumos lângă unitatea de învăţământ a comunei. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!