3.5 C
Campulung Muscel
23/02/2024

Răzbunare sau prostie! O jurnalistă din oraş şi-a găsit maşina şi uşa locuinţei vandalizate

De o surpriză neplăcută, dar şi şocantă, a avut parte, miercuri de dimineaţă, colega noastră de la o publicaţie online, I.S., care s-a trezit atât cu maşina, cât şi cu uşa de la intrarea în apartamentul în care locuieşte, undeva, în zona Rotunda, „pictate” cu o substanţă roşie. Jurnalista crede că la mijloc a fost vorba despre o răzbunare prostească şi bănuieşte că autoarea „operelor de artă” este o vecină, mutată de curând în bloc, cu care a avut o dispută pe marginea locului de parcare. A fost sesizată Poliţia, fiind deschis în acest caz dosar penal pentru distrugere.

Principalul suspect, subiectul unei investigaţii jurnalistice

Autorul faptei sau autoarea, dacă se adeveresc suspiciunile colegei noastre, n-a făcut deranj mare, gradul de inteligenţă al „artistului” fiind limitat. Două dungi neuniforme, trasate prin aruncare dintr-un recipient, posibil, sticluţe cu ojă, pe uşa apartamentului şi pe portiera maşinii din stânga-faţă, au fost, însă, suficiente cât să enerveze şi să creeze o stare de indignare în sufletul păgubitei. A fost şi o victimă colaterală, un alt autoturism de aceeaşi culoare ca cel al I.S., aflat în imediata apropiere, ceea ce denotă că făptaşul n-a fost sigur de ţinta sa şi, ca să nu rateze ocazia de a se răzbuna, mai bine le-a stropit pe amândouă. „Cât de „deştepte” pot fi unele persoane, cât să recurgă la gesturi de toată jena? Astăzi (nr. miercuri, 8 noiembrie), am avut „surpriza” să găsesc uşa apartamentului şi maşina stropite cu vopsea roşie!… Zi de sărbătoare petrecută pe la Poliţie, cu plângeri şi mai apoi muncă de detectiv particular! Sper să am şi rezultate!”, a scris I.S. pe pagina sa de Facebook! Jurnalista a avut iniţial un cerc de suspecţi, însă, în urma investigaţiilor făcute pe cont propriu, acuzaţiile se îndreaptă asupra unei singure persoane: noua vecină, cu serviciu la stat, într-o comună de lângă Câmpulung, cu care a avut unele discuţii contradictorii, după ce aceasta din urmă i-ar fi luat locul de parcare. „A rămas în cauză doar ea… pe bază de martori sub protecţie, personajul „feminin” fiind o nouă vecină cu serviciu de birou, cu responsabilitate financiară la o şcoală de comună, cu normă întreagă, cu program şi prezenţă la serviciu doar în ziua de salariu… Doamna îmi este subiect recent de investigaţii despre, pe ce şi cum se papă banii statului de către unii oameni angajaţi ca să aibă un venit stabil şi consistent şi-o pensie bunicică.”, mai scrie jurnalista pe site-ul de socializare.

Riscurile meseriei

I.S. pune tot ceea ce i s-a întâmplat pe seama riscurilor meseriei, pe care o practică de 22 de ani, şi susţine că nimic nu o poate împiedica să-şi facă în continuare datoria de ziarist în slujba comunităţii. „Consider că persoanele care se pretează la astfel de gesturi, în cazul de faţă ştiind bine cine este vinovatul, ar trebui să-şi schimbe atitudinea şi dacă au ceva de spus sau, dacă au ceva cu cineva, să aibă curajul de a-i spune în faţă sau să apeleze la căile legale. Privind strict ceea ce mi s-a întâmplat, face parte din riscurile meseriei. Dacă mi-ar fi frică de persoane care încalcă legea, care au anumite probleme în societate, ar însemna să renunţ la ceea ce fac de 22 de ani!”, ne-a declarat I.S. Cazul este investigat de poliţiştii câmpulungeni, care au deschis un dosar de cercetare penală pentru distrugere. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!