11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Astăzi, comisarul şef Ion Şerb a fost condus pe ultimul drum

Astăzi, 3 decembrie 2022, a fost condus pe ultimul drum comisarul şef Ion Şerb, decedat fulgerător la vârsta de 64 de ani. Poliţistul s-a prăpădit pe 30 noiembrie 2022, moartea acestuia şocându-i pe cunoscuţi. Într-o zi mohorâtă, în ton cu durerea apropiaţilor care au venit să-l conducă pe drumul către eternitate, Ion Şerb s-a despărţit de această lume, pe care a lăsat-o în urmă prea curând şi surprinzător. A fost înmormântat cu onoruri militare în Cimitirul Grui. O mulţime impresionantă de oameni – dovadă a aprecierii de care se bucura Ion Şerb – i-au fost alături în clipa despărţirii definitive de un profesionist recunoscut în munca sa de poliţist, căreia i-a dedicat mai bine de trei decenii din viaţă.

  • Ion Şerb, varianta cea mai bună pentru Poliţia Locală   

În momentul în care a decis să preia frâiele proaspăt înfiinţatei Poliţii Comunitare – serviciul Consiliului Local Câmpulung -, în toamna anului 2008, Ion Şerb avea în spate o experienţă de 28 de ani ca poliţist. Biografia sa în această branşă cuprinde următoarele poziţii deţinute în decursul carierei: ofiţer specialist la Biroul Poliţie Platforma ARO, ofiţer specialist în cadrul Biroului Economico-Financiar Câmpulung, ofiţer specialist în cadrul Biroului Economic al IPJ Argeş, şef al Biroului Ordine Publică Rurală, şef al Biroului Poliţia Locală Câmpulung, după care a activat la DGA Braşov.

Vă amintim că, pe 30 octombrie 2008, Ion Şerb a luat concursul pentru funcţia de şef al Poliţiei Comunitare. N-a condus acest serviciu al Primăriei decât un an. Nici nu s-a instalat bine în funcţie, căci o ordonanţă a Guvernului Boc l-a obligat să aleagă între statutul de pensionar MAI şi venitul realizat ca urmare a exercitării prerogativelor de şef al Poliţiei Comunitare. Până pe 9 decembrie 2009, ultima zi în care angajaţii din sectorul public, care încasau şi pensie, puteau opta între pensie şi salariu, Ion Şerb a părăsit funcţia. A fost înlocuit, într-o lungă perioadă de provizorat, de Auraş Ghiţă.

În anul 2006, când postul de şef al Poliţiei Locale a fost scos la concurs, Ion Şerb s-a înscris din nou, dar nu s-a prezentat la una dintre probele practice. Funcţia i-a revenit, aşa cum toată lumea cunoaşte, lui Dragoş Nicolae. Ion Şerb ar fi fost cea mai bună variantă pentru Poliţia Locală, prin comparaţie cu cei care au exercitat aceste atribuţii în cei 14 ani de existenţă a serviciului.

La mijlocul acestei săptămâni, Ion Şerb a părăsit această lume mult. Prea devreme şi prea dureros pentru apropiaţi şi cunoscuţi. Destinul i-a întrerupt călătoria prin această viaţă la doar 64 de ani. Condoleanţe familiei, pe care Bunul Dumnezeu s-o întărească să reziste acestei tragedii!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!