4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Primăria Valea Mare investeşte în reabilitarea drumurilor, inclusiv a rigolelor

 

Şi Primăria Valea Mare Pravăţ investeşte în reabilitarea drumurilor din localitate. Astfel, pentru repararea drumului de interes local Calea Pietroasă (pe două tronsoane) şi asigurarea scurgerii apelor pluviale pe tronsonul T3, T4 şi pe strada Ion Creangă, administraţia este dispusă să cheltuiască 1.726.418 lei, fără TVA, atât cât a estimat proiectantul, din care cheltuielile diverse şi neprevăzute reprezintă 82.110 lei, fără TVA. Anunţul cu prezentarea lucrărilor a fost postat pe SEAP pe 27 septembrie 2017, iar până vinerea viitoare, pe 13 octombrie, firmele de specialitate pot depune ofertele de preţ. Aşa cum a specificat Primăria Valea Mare Pravăţ, termenul pentru finalizare a fost stabilit la 12 luni, fie de la data atribuirii contractului, fie de la emiterea ordinului de începe a lucrărilor.

Pentru a face cea mai bună alegere, contra sumei de 5.000 de lei, fără TVA, administraţia  a cumpărat servicii de consultanţă. Med Silver Grup SRL, din Finta, judeţul Dâmboviţa, va asigura servicii de organizare a procedurilor de achiziţii publice, va întocmi documentaţia de atribuire, va publica anunţul şi va întocmi rapoarte de specialitate, va asigura asistenţă la semnarea contractului, dar şi în faţa Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, chiar pentru obiectivul de investiţii descris mai sus: reabilitarea drumului Calea Pietroasă (două tronsoane) şi asigurarea scurgerii apelor pluviale pe tronsoanele T3, T4 şi pe strada Ion Creangă.

Ratelen amenajează 920 de metri de rigole pentru scurgerea apelor pluviale

O firmă din Muscel va realiza rigole pe mai multe drumuri din comună, pe o lungime de 920 de metri. Ratelen Construct SRL, din Cetăţeni, va realiza un sistem de asigurare a scurgerii apelor pluviale pe drumurile locale din comună, în punctele Măcărescu – Neacşu (125 metri); Manolescu – DN 73 (430 metri); Gura Pravăţ (100 metri, principal); Rădulescu – Răcăşanu (inclusiv reparaţii la îmbrăcămintea bituminoasă pe o lungime de 265 metri). Toată lucrarea se va ridica la suma de 283.000 lei, fără TVA.

Pentru supravegherea acţiunii, prin cumpărare directă, administraţia de la Valea Mare Pravăţ a achiziţionat şi servicii de dirigenţie de şantier. Firma Tudor Cos Dirproiect SRL, din comuna Bradu, va asigura servicii de dirigenţie de şantier pentru investiţia amintită mai sus.

Extindere de reţea de apă în două sate

Primăria Valea Mare Pravăţ mai intenţionează să extindă reţeaua de apă în satele Bilceşti şi Fântânea. Pentru a putea face un proiect, edilul Ion Boncoi a comandat un studiu de fezabilitate, care va fi întocmit de Sega Proiect 2008 SRL, din Piteşti. 6.800 de lei, fără TVA, va costa întocmirea studiului de fezabilitate (studiu topografic, geotehnic şi de fezabilitate) pentru investiţia: Alimentare cu apă în satul Fântânea (pe străzile Fântânea I, Fântânea II) şi în satul Bilceşti (pe strada Solomoneşti – Ionel Tudor). Tot firma din Piteşti va realiza dosarul pentru obţinerea certificatului de urbanism. „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!