3.8 C
Campulung Muscel
08/12/2024

Mandatul directorului interimar al centrului de bătrâni de la Rucăr, Daniela Brătulescu, prelungit până la organizarea unui nou concurs

Danielei Brătulescu, director interimar al Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Rucăr, i s-a prelungit delegarea la conducerea centrului, până la ocuparea postului prin concurs. Cea de-a doua numire cu caracter temporar în funcţie a făcut obiectul unui proiect de hotărâre, inclus pe ordinea de zi a şedinţei de joi după amiază a Consiliului Judeţean Argeş, şi îşi produce efectele începând cu 1 octombrie 2017. 

Reamintim că, printr-o Hotărâre a Consiliului Judeţean din 29 iunie 2017, s-a produs instalarea în funcţie a Danielei Brătulescu, pentru o perioadă de trei luni, începând cu 1 iulie 2017. Cum mandatul managerului interimar expira la 30 septembrie 2017, aleşii judeţeni au actualizat delegarea, după experienţa eşuată de a pune un director prin concurs. Înaintea Danielei Brătulescu, prerogativele funcţiei au fost îndeplinite, tot într-o perioadă de provizorat, de la 1 aprilie 2017, timp de trei luni, de Cătălin Sandu, propulsat la şefia unităţii de îngrijire a bătrânilor singuri şi bolnavi prin votul consilierilor judeţeni, acordat la finele lunii martie. În luna iunie, s-a ţinut concursul pentru ocuparea funcţiei de manager, însă niciunul dintre cei trei candidaţi admişi la proba scrisă nu a reuşit să obţină punctaj de trecere. S-au arătat interesaţi de poziţia de manager al Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Rucăr: Cătălin Ion Sandu, care conducea ca interimar, Mihai Cristian Nistor, Eugen Laurenţiu Pîtea şi Ion Popa Nica. La etapa de selecţie a dosarelor, au fost admise cele ale primilor trei aspiranţi la post, în timp ce Ion Popa Nica a fost respins, pe motiv că n-a îndeplinit condiţiile prevăzute de lege. Mai precis, cele referitoare la condiţiile de studii şi/sau vechime şi cele care impun inexistenţa unei condamnări definitive pentru „săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.” Insucces şi al celorlalţi trei la proba scrisă, declaraţi respinşi, din cauza punctajelor insuficiente accederii în poziţia pentru care au concurat.    

Astfel de schimbări de şefi provizorii la conducerea centrului de bătrâni de la Rucăr se produc ca urmare a disponibilizării funcţiei prin pensionarea la data de 31 martie 2017 a doctorului Gheorghe Ciulcu, unul dintre cei mai longevivi directori de spital din Muscel, cu 34 de ani de carieră în care s-a pus în slujba bolnavilor din Nordul judeţului. În iulie 2015, spitalul rucărean, desfiinţat în 2011, s-a redeschis sub forma unei unităţi medico-sociale destinate îngrijirii vârstnicilor singuri şi suferinzi.

În cadrul aceleiaşi şedinţe au mai fost aprobate statul de funcţii şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Rucăr. 

Statul de funcţii, valabil de la 1 octombrie 2017, cuprinde 35 de posturi, din care două de conducere, restul de execuţie. Conducerea este asigurată de director, poziţie care, momentan, este vacantă, după cum am relatat mai înainte. Compartimentul pentru îngrijirea sănătăţii grupează cele mai numeroase posturi, 24 la număr: doi medici specialişti; un asistent medical şef; şapte asistenţi medicali; zece infirmiere (un post este vacant); un brancardier; o spălătoreasă; un kinetoterapeut şi un maseur. Ambele posturi ale Compartimentului de asistenţă socială şi consiliere, asistent social şi psiholog, sunt vacante. Cel de-al treilea compartiment, Financiar-contabil şi administrativ, numără opt salariaţi: un contabil şef; un inspector de specialitate; cinci muncitori calificaţi (un ospătar, trei fochişti, un post vacant); o îngrijitoare. Potrivit regulamentului aprobat săptămâna trecută, „beneficiarii serviciilor furnizate de U.A.M.S. Rucăr sunt persoane adulte cu afecțiuni cronice care necesită permanent sau temporar supraveghere, asistare, îngrijire, tratament și care, din cauza unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să își asigure nevoile sociale, de îngrijire medicală, să își dezvolte propriile capacități și competente pentru integrare socială. Capacitatea U.A.M.S. Rucăr este de 40 de paturi.” 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!