12.4 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Puţine cereri la parcări, maşini de zeci de ori mai multe

Din vara acestui an, au început lucrările de amenajare a parcărilor în centrul municipiului şi în cartierele acestuia. La ora actuală, în cartierul Grui, lucrările sunt aproape de finalizare şi, în curând, parcările se vor distribui conform cererilor depuse la Primărie. Până în prezent, numărul cererilor de parcare este de zeci de ori mai mic decât numărul maşinilor din Câmpulung. 

Lucrările la parcările din Câmpulung continuă, însă numărul cererilor nu este atât de îmbucurător, ţinând seama de numărul maşinilor aflate în municipiu. Momentan, lucrările sunt aproape de finalizare în cartierul Grui, acolo unde s-au şi delimitat locurile şi urmează să fie date în folosinţă, conform regulamentului, după cererile depuse la Primărie, pentru parcare. 

“Nu sunt chiar toate. Mai avem de făcut câteva… suntem pe drumul cel bun. Ne-a permis şi timpul. Până acum, nu am dat în folosinţă oficial nicio zonă cu parcări. Se fac contractele, se bagă în program şi, cât de curând, vom da şi la oameni. Unde avem cereri şi unde sunt delimitate parcările deja, vor fi date în folosinţă. Cred că în cartierul Grui vom da drumul prima dată, deoarece acolo sunt lucrările cele mai avansate, faţă de centru, unde sunt şi celelalte lucrări, şi în Vişoi, unde mai avem nevoie de parcări.”, ne-a declarat viceprimarul Mărgărin Blidaru. 

Din lipsă de timp sau de interes, oamenii nu au depus cererile pentru parcare şi riscă să piardă un loc la blocul în care locuiesc. Conform regulilor stabilite încă de la dezbaterea publică din vară, atunci când s-a recunoscut că nu sunt foarte multe locuri de parcare, comparativ cu numărul maşinilor din Câmpulung, doritorii unui astfel de loc nu aveau decât de depus documentaţia necesară, însă, la ora actuală, numărul parcărilor cerute este, puţin spus, de zece ori mai mic decât numărul maşinilor din Câmpulung.  La o şedinţă din luna august, primarul Liviu Ţâroiu declara că sunt peste 30.000 de maşini  în Câmpulung, însă înregistrate doar în municipiu, vicele Blidaru spune că sunt 11.000.

“La ora actuală, sunt minim 2.000 de cereri de parcare. Maşini ar fi numai la zona Câmpulung peste 11.000. Oamenii nu prea s-au interesat, dar se vor interesa când vor vedea că vecinii lor au locuri de parcare. Atunci vor veni. Încă mai acceptăm cereri. Este deschisă depunerea de dosare, însă se va lua în ordinea depunerii de dosare.”, mai spune viceprimarul.

Rămâne de văzut dacă şoferii din Câmpulung vor lua în serios responsabilitatea de a obţine legal un loc de parcare, chiar dacă mulţi visează la o idee pertinentă de a se construi parcări subterane la Autogară şi Piaţă, un vis pe departe de a fi realizat, cel puţin în anii următori. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!