1.3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Traficul de fiinţe umane, sclavia sexuală, munca forţată şi neplătită, dezbătute cu invitaţi din SUA Şi Suedia, la Valea Măcelarului

„Ce faci cu libertatea de a munci?” este titlul dezbaterii care va avea loc mâine, 8 martie, între orele 12.00-13.00, la Şcoala Primară Valea Măcelarului. Comuna Bughea de Jos a fost inclusă în campania desfăşurată la nivel naţional, parte a acţiunii internaţionale „AM Campaign”, în cadrul căreia se desfăşoară evenimentul de informare şi conştientizare, având ca promotor, la nivel local, Fundaţia „Viaţă şi Lumină”. Reamintim că reprezentanţi ai acestei fundaţii au însoţit-o pe ambasadoarea Suediei în România, toamna trecută, la Bughea de Jos, pentru a constata la faţa locului situaţia deosebită a cătunului Bratia şi a identifica posibile soluţii de integrare, în special în câmpul muncii, a acestora. 

„Pentru ca tinerii să nu mai cadă atât de uşor în capcana traficanţilor, am iniţiat această campanie de conştientizare în România, adresată deopotrivă tinerei generaţii, dar şi familiilor, liderilor informali şi reprezentanţilor autorităţilor publice locale. Cunoscut fiind faptul că, în Argeş, numărul persoanelor plecate la muncă peste graniţă este destul de mare, iar responsabilitatea publică faţă de această categorie socială este deficitară, am ales să ne adresăm, în principal, tinerilor şi familiilor de etnie romă pentru a le atrage atenţia asupra riscurilor care se pot ascunde în spatele unor oferte tentante de lucru în străinătate.”, astfel îşi promovează acţiunea organizatorii. 

Potrivit primarului Dorel Tănăsescu, în cadrul evenimentului, care va aborda acest subiect de actualitate, traficul de fiinţe umane, vor fi prezentate mai multe tipuri de abuzuri, urmate de exemple de sclavie sexuală, dar şi de muncă forţată şi neplătită. Publicul ţintă este reprezentat de localnicii din satul Valea Măcelarului. „Aceştia trebuie să conştientizeze cu privire la pericolele care stau în spatele unor promisiuni de îmbogăţire rapidă. Cu toate că, pe timp de sărăcire a populaţiei, este greu să contrabalansezi iluzia bunăstării, acest eveniment chiar acest lucru îl urmăreşte. Libertatea e bunul cel mai de preţ şi trebuie păstrată şi valorificată!”, a precizat gazda acţiunii, care îi are ca invitaţi speciali pe: Ronnie Matthew Harris, director I AM Campaign, Chicago, USA; Aurora Martin, expert în cadrul Ministerului Muncii, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi; Bo Gulstrand – membru în Bordul Fundaţiei „Viaţă şi Lumină” şi al organizaţiei suedeze Lakarmissionen; Allan Carlson, din partea Organizaţiei suedeze Serving Aid; Florin Ianovici, directorul Fundaţiei „Viaţă şi Lumină”, Dan Poruţ, director adjunct al Fundaţiei „Viaţă şi Lumină”, Melania Eugenia Dinică, managerul Programului „A better home” – Bughea, gestionat tot prin Fundaţia „Viaţă şi Lumină”, Maria Dora Toader, directorul Şcolii Bughea de Jos, Marian Neagoe, consilier pe problemele romilor, Ion Cornea, referent pe problemele romilor.

„În ultimii ani, mii de români/romi sunt victime ale sclaviei moderne, fiind traficaţi ca o marfă de către semeni de-ai lor. Tot din România provin cele mai multe victime ale traficului de persoane din UE. Deşi visezi la o viaţă mai bună, şi tu poţi ajunge să fii controlat, sechestrat, exploatat, ameninţat, şantajat, traficat… Traficanţii sunt interesaţi în special de femei şi copii. Ia aminte! Fereşte-te! Fii precaut!”, este îndemnul promotorilor campaniei.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!