19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

Ce lucrări au mai contractat primarii musceleni. La Lereşti, se pregăteşte o lucrare de întreţinere a drumului Portăreasa

Ne găsim într-o perioadă cu puţine contracte pe agenda primarilor musceleni care, pesemne, sunt ocupaţi cu derularea campaniei electorale şi organizarea impusă de pregătirea în cele mai bune condiţii a alegerilor din 9 iunie 2024. Prin cele mai proaspete achiziţii pe care vi le prezentăm în continuare, edilii şi-au asigurat proiectări, verificări tehnice, dirigenţii de şantier, chiar execuţia unor lucrări, plus serviciul de livrare a aşa-zisei „mese calde” într-o comună ai cărei şcolari vor fi serviţi, din păcate, cu un sandviş rece. Ce lucrări au planificat o parte dintre şefii de administraţii muscelene aflaţi din materialul următor.

LEREŞTI. Primarul Marian Toader are pe agenda de lucru o lucrare de întreţinere a drumului Portăreasa km 3 – km 9. Nu va fi, cu siguranţă, o intervenţie simplă, de vreme ce autorităţile au nevoie de o documentaţie tehnică şi de serviciul de asistenţă tehnică, pe care le-au contractat, prin intermediul unei achiziţii directe realizate în platforma SICAP, pe 16 mai 2024. Colaboratorul Primăriei Lereşti este compania bucureşteană H.V.I.D. Consulting Group SRL, care va asigura serviciile menţionate la preţul de 190.000 lei. Firma va asigura documentaţia tehnică privitoare la măsurile ce se realizează în vederea execuţiei lucrărilor de întreţinere, ridicarea topografică, liste de cantităţi, asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada execuţiei lucrărilor. Pentru realizarea documentaţiei, beneficiarul se obligă să furnizeze actele de proprietate ale terenului pe care se realizează amenajarea.

LEREŞTI. Tot cu H.V.I.D. Consulting Group SRL va lucra administraţia publică lereşteană pentru realizarea unei alte documentaţii necesare unei lucrări aflate în pregătire în localitatea vecină Câmpulungului. Achiziţia serviciilor s-a realizat la aceeaşi dată, 16 mai 2024, la preţul de 53.550 lei. Obiectul contractului îl constituie elaborarea documentaţiilor pentru amenajarea acostamentului străzii Herişanu, faza D.A.L.I. – documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii, proiect tehnic şi detalii de execuţie, şi asistenţa tehnică. Firma se va ocupa, aşadar, de întocmirea documentaţiei care include indicatorii tehnico-economici ai investiţiei şi a celei pentru obţinerea avizelor necesare.

STOENEŞTI. Legat de infrastructura rutieră a comunei Stoeneşti, următoarea intervenţie este programată în satul Piatra. Deocamdată, primarul Paul Ion Marin şi-a asigurat proiectarea necesară înainte de a se trece la treabă. Va furniza serviciile necesare etapei premergătoare execuţiei lucrării de reabilitare a drumurilor propuse PFA Dinias I. Ionel Persoană Fizică Autorizată, din Valea Stânii, Ţiţeşti. Preţul la care a fost încheiată achiziţia directă, 69.228,25 lei, acoperă următoarele documentaţii: studiu geotehnic, expertiză tehnică, întocmirea documentaţiei în faza D.A.L.I., proiect tehnic, detalii de execuţie, caiet de sarcini, documentaţia tehnică în vederea obţinerii autorizaţiei de construire, verificare tehnică de către verificator tehnic atestat, pentru fazele de proiectare enumerate şi alte documente solicitate de autoritatea contractantă.

MIHĂEŞTI. În această săptămână, Primăria Mihăeşti a încheiat direct două contracte legate de investiţia de extindere a reţelei de canalizare în satele Văcarea şi Valea Popii, inclusiv racorduri, plus racorduri în satele Mihăeşti şi Valea Bradului. Pe 21 mai 2024 au fost achiziţionate serviciile Persoanei Fizice Autorizate PFA Popescu Magda, din Râmnicu Vâlcea, la preţul de 29.750 lei. Prestaţiile partenerului de contract al autorităţilor de la Mihăeşti constau în verificarea tehnică atestată a documentaţiilor tehnico-economice D.T.A.C. – documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire, proiect tehnic şi detalii de execuţie pentru investiţia menţionată, pentru specialităţile: instalaţii sanitare, instalaţii electrice şi rezistenţă. Obiectivul presupune extinderea reţelei de canalizare în satele Văcarea şi Valea Popii, pe o lungime de 7.548 metri.

MIHĂEŞTI. În legătură cu aceeaşi investiţie, primăriţa Andreea Crîmpiţă Matei şi colegii săi de la Achiziţiile Primăriei au contractat, pe 22 mai 2024, dirigenţia de şantier, pe care o va asigura firma lui Sorin Gheorghe Buta, Global Proiect Consult SRL, din Câmpulung. Preţul serviciului de supraveghere a lucrărilor de execuţie a canalizării la Văcarea şi Valea Popii, plus racorduri în cele două sate, dar şi la Mihăeşti şi Valea Bradului, se cifrează la 115.430 lei. Investiţia presupune: reţea de canalizare menajera din PVC, SN8, SDR 34, Dn250 mm, L=7548m (sat Valea Popii: DC 44 – 1146 ml; DC46 parţial – 1879 ml; Uliţa Nicu Costea – 417 ml; sat Văcarea: Uliţa Stancu – 277 ml; Uliţa Bolboacă – 210,5 ml; DC 44 – 3618,5 ml); cămine de vizitare 251 buc.; subtraversare CF prin foraj orizontal dirijat cu tub de protecţie – 1 buc./L=18m; subtraversări podeţe tubulare cu tub de protecţie din OL 406x8mm L=63m; subtraversare caseta la gabioane L=22m; subtraversări foraj orizontal în tub de PIED 315 mm L=131m; staţii de pompare prefabricate din PEID, echipate cu pompe submersibile de apa uzată – 8 buc.; conducte de refulare PEID, PE100, SDR 17.6, PN10, L=1535m cu diametrul cuprins între De63mm – 160 mm; conducte racord PVC 160mm, L=2570 ml; cămine de racord 619 buc.

STÂLPENI. Unul dintre contractele importante ale acestei primăveri, în care atenţia primarilor pare să se concentreze pe organizarea scrutinului electoral din 9 iunie 2024, a fost încheiat la Stâlpeni, la preţul de 886.550 lei. Investiţia care va fi susţinută financiar din această sumă constă în execuţia lucrărilor de modernizare a iluminatului public. Executantul este firma Amiras C&L Impex SRL, din Târgovişte.

DAVIDEŞTI. Pe 14 mai 2024, Primăria Davideşti contracta serviciile unei firme din Băbana, Profesional Concept Andi SRL, pentru execuţia a două lucrări la reţeaua de apă şi canalizare. Prima, la preţul de 140.613,63 lei, priveşte extinderea conductei de alimentare cu apă pe DN73D. Intervenţia constă în: extinderea conductei de alimentare cu apă (800 m); cămine de vizitare (2 buc.); supratraversări (20 m); branşamente individuale (6 buc.).

A doua lucrare, în valoare de 201.390,25 lei, are ca obiect canalizarea pe strada Lăutarilor, în satul Conţeşti: reţea de canalizare (133 m); cămine de reţea de canalizare; subtraversări (9 m); racorduri individuale (10 buc.).

ANINOASA. Furnizorul contractat de Primăria Aninoasa pentru a asigura „Masa caldă” în şcolile din comună este I.I. Dică-Hristu Alexandru Întreprindere Individuală, din comuna Vlădeşti. Acestuia i se vor achita 177.647,66 lei, contravaloarea a 10.857 de pachete alimentare. Trebuie să facem precizarea că, la Aninoasa, „Masa caldă” este, de fapt, un sandviş rece, de vreme ce Programul Naţional „Masă Sănătoasă” permite, în ultimă instanţă, şi această variantă, în situaţia în care nu există posibilitatea asigurării mesei calde în regim propriu sau de catering.

Propunerile furnizorului în materie de meniu sunt: sandviş cu unt, şuncă, caşcaval şi legume (roşii, castravete, salată) sau sandviş cu piept de pui la grătar sau pulpă de pui dezosată la grătar cu legume crude (gogoşar, varză, morcov). Un astfel de sandviş costă 16,36 lei. De acest pachet alimentar beneficiază copiii de la şcolile Broşteni – Aninoasa şi Slănic.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!