6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Aproape 15 miliarde va costa extinderea şi reabilitarea Şcolii Bădeni

În noiembrie 2016 a fost termenul limită de depunere a ofertelor pentru lucrările de extindere şi reabilitare a Şcolii Bădeni, din comuna Stoeneşti, pe care administraţia locală le face cu bani de la bugetul local. Licitaţia a fost lansată pe SEAP, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Prin cererea de ofertă lansată de Primăria Stoeneşti, prin anunţul postat pe site-ul de licitaţii, s-a estimat, ca valoare a lucrării, suma de 1.991.141 lei, fără TVA. În scurt timp, a fost publicată şi firma câştigătoare, And Secom Intexim SRL Câmpulung, care va executa lucrarea de construcţie pentru suma de 1.477.761,50 lei (1.241.816,39 lei, fără TVA). Pe lângă reabilitarea clădirii existente a şcolii din satul Bădeni, firma constructoare va ridica şi un nou corp pentru instituţia de învăţământ.

Conform memoriului tehnic de arhitectură, document necesar la eliberarea autorizaţiei de construire, întocmit de arhitectul Doru Păunescu, noua clădire, care va rezulta după extinderea şi reabilitarea Şcolii Bădeni, va avea un regim de înălţime de parter cu un etaj. Clădirea propusă se extinde cu săli de clasă, cancelarie şi grupuri sanitare, care vor deservi ambele imobile. Legătura dintre cele două construcţii se va realiza prin desfacerea şarpantei şi a învelitorii unităţii existente şi prelungirea acesteia peste cea nou propusă.

Parterul şcolii va cuprinde: două săli de clasă, cancelarie, grupuri sanitare pentru elevi, grupuri sanitare pentru profesori, hol, debara. La etaj vor fi amenajate: trei săli de clasă, grupuri sanitare pentru elevi şi profesori, hol şi debara.

Referitor la finisajele interioare, se specifică în memoriul tehnic că, grupurile sanitare sunt prevăzute cu pardoseală din ceramică, pe holuri va fi mozaic, iar în sălile de curs parchet. Pereţii grupurilor sanitare vor fi placaţi cu faianţă, iar în restul încăperilor se va folosi vopseaua lavabilă. Finisajele exterioare vor fi realizate cu tencuială decorativă, plus termosistem, iar tâmplăria va fi din pvc cu geam termopan.

Proiectul specifică faptul că la construcţia existentă se va înlocui şarpanta veche în proporţie de 30-40%, cu adăugare de polistiren (10 cm) între grinzi pentru izolaţie. Plus că se va înlocui în totalitate asteriala, peste care se va pune folie, şi învelitoarea va fi din ţiglă metalică tip „Lindab”. Se vor înlocui şi cinci ferestre, iar alte două vor fi zidite. Ca şi clădirea nouă, cea existentă se va termoizola exterior cu polistiren de 10 cm şi se va vărui cu vopsea lavabilă.

Din punct de vedere seismic, construcţia este amplasată în zona C, încadrându-se în clasa de importanţă 3, categoria „C”.

Pentru a verifica calitatea lucrărilor şi a aviza continuarea acestora, proiectantul va fi convocat pe şantier, prin grija beneficiarului, Consiliul Local Stoeneşti, pe fiecare fază de lucrări.

Din partea Primăriei şi Consiliului Local Stoeneşti au fost desemnate mai multe persoane, cu funcţii de decizie, care au luat parte şi au avizat procedura de atribuire a lucrării: primarul Ion Marin; viceprimarul Ion Luca; secretarul Lidia Stroe; contabilul Doina Ionescu; expertul juridic cooptat Mihail Radu; consilierii locali: Anton Anculescu, Iulian Ciubuc, Doina Ciubuc, Costinel Chingaru, Ion Nicuşor Enaru, Cătălin Ionuţ Iosifescu, Păuniţa Mâzgaciu, Adrian Neguleţ, Alin Pojală, Constantin Stuparu, Marian Văcaru, Gheorghe Vasile.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!