1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Liviu Ţâroiu a primit răspunsul Agenţiei de Mediu care l-a împiedicat să cumpere staţia de măsurare a poluării în 2016

În sfârşit, după un an de aşteptare, primarul Liviu Ţâroiu a primit de la Agenţia de Mediu răspunsul care l-a ţinut în loc, în 2016, să cumpere staţia de monitorizare a calităţii aerului. De fiecare dată când era deschis acest subiect într-o discuţie cu gestionarul banilor Câmpulungului, acesta scotea la înaintare, la unison cu cei de la Investiţii, răspunsul aşteptat al Agenţiei de Mediu Argeş. L-a primit de curând şi a fost informat că staţia Agenţiei din Calea Pietroasă funcţionează! Altfel spus, ce rost mai are să cumpere una dacă merge cea a Mediului?    

 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş

Nr. 22357/28.11.2016

Către Primăria Municipiului Câmpulung

În atenţia: Domnului Primar Ion Liviu Ţâroiu

Referitor la: Staţia automată de calitatea aerului AG6 – Câmpulung

Stimate domnule primar,

Urmare a adresei dumneavoastră nr. 34593/18.11.2016, prin care ne solicitaţi sprijinul privind achiziţionarea la nivelul Municipiului Câmpulung a unei staţii independente de monitorizare a calităţii aerului, vă comunicăm următoarele:

Aşa cum v-am informat şi prin adresa nr. 21941/21.11.2016, staţia automată AG6, amplasată în incinta Staţiei de Tratare a Apei Câmpulung funcţionează la parametrii normali. Pentru informarea corectă a cetăţenilor, vă rugăm să diseminaţi informaţiile privitoare la datele de calitatea aerului puse la dispoziţia publicului interesat de către autorităţile competente de protecţia mediului pe site-urile www.calitateaer.ro şi apmag.anpm.ro.

APM Argeş nu deţine informaţii cu privire la costuri şi furnizori în vederea achiziţiei unei staţii independente de monitorizarea calităţii aerului, întreaga Reţea Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA) a fost obiectul unui contract naţional al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), agenţiile de mediu având calitatea de operatori locali.

Cu respect,

Director executiv, ing. Cristina Elena SURDU

Şef Serviciu Monitorizare şi Laboratoare, 

ing. Milică GEANTĂ

Întocmit, dr. ing. Camelia POPESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!