20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Primăria se fofilează că-i trebuie hotărâri judecătoreşti pentru evacuarea datornicilor, dar nici când le are nu le pune în aplicare

Cu ocazia prelungirii duratei contractelor încheiate de Primărie cu chiriaşii din locuinţele sociale – blocurile 9 şi 10 din cartierul Vişoi -, durată stabilită la cinci ani, deşi, la finele lui 2015, se hotărâse un an, dar numai pentru cei fără datorii, consilierul Ionel State a readus în discuţie o chestiune pertinentă. O chestiune care ar profita, în primul rând, Primăriei, cu toate că slujbaşii ei sunt primii care au sărit că înfrânge legea. Şi pentru că înfrânge legea, alesul PNL a lansat o primă propunere viitorilor parlamentari de Argeş, de modificare a unei legi, care împiedică autorităţile locale să-i arunce în stradă pe locatarii restanţieri de profesie. 

La şedinţa Consiliului Local din 28 noiembrie 2016, Ionel State a vorbit din nou despre o clauză existentă în contractele de închiriere, potrivit căreia constituie motiv de reziliere neplata chiriei timp de trei luni consecutiv. „Or noi trebuie să trecem prin instanţă ca să-l eliberăm. Ar trebui să simplificăm puţin aceste lucruri. Mie nu mi se pare normal că, deşi se reziliează de comun acord, după neplata chiriei timp de trei luni consecutiv, trebuie să stăm în instanţă un an până îl eliberăm. Trebuie făcută reziliere şi… afară, domnule!”, a reamintit acesta un subiect deranjant, ridicat aproape cu fiecare ocazie în care le-a venit rândul socialilor la prelungirea documentelor parafate cu Primăria.

„Rezilierea o putem face, dar ei refuză să părăsească acea locuinţă.”, a motivat Lucreţia Mitoi, şefa Serviciului Administrare Venituri Persoane Fizice şi Juridice, de ce locuinţele Primăriei continuă să fie ocupate de locatari-problemă după intrarea în vigoare a clauzei de reziliere. Ba aceştia continuă să le ocupe abuziv şi după ce Primăria a obţinut împotriva lor hotărâri judecătoreşti de evacuare. Bineînţeles, le ocupă cu complicitatea Primăriei, care, ca să scoată de la ei, cu ţârâita, ceea ce datorează, fac „descinderi” la locuinţele datornicilor cu executorul judecătoresc, pe care, bineînţeles, trebuie să-l plătească. Deci, ce ia pe mere dă pe pere. Iar astfel de vizite pe prea puţini îi mai impresionează, văzând că nu păţesc nimic, cu tot noianul de hotărâri judecătoreşti şi cu tot deranjul executorului. 

Auzind de refuzul eliberării apartamentelor, Ionel State a propus să fie introduşi în acţiune poliţiştii locali. La care Executivul lui Ţâroiu a insistat că „evacuarea se face numai pe bază de hotărâre judecătorească”. Chiar şi aşa, Primăria nu se deranjează să-i scoată afară, pentru a găsi buni platnici în locul restanţierilor. „Aici ne lovim de o problemă. Trebuie să găsim o soluţie prin care s-o putem s-o rezolvăm.”, a insistat consilierul local, descurajat de oamenii lui Liviu Ţâroiu, potrivit cărora nu pot fi găsite soluţii împotriva legii. „Avem alegeri parlamentare în decembrie, celor care ies să le spunem să facă legea mai bună.”, lucru de care ne îndoim că va funcţiona la Câmpulung, atâta timp cât Primăria poartă o mare vină în chestiunea punerii în aplicare a hotărârilor judecătoreşti. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!