1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Din cei şapte copii din România, care vor participa la cel mai mare festival de gen din Europa, trei sunt din Câmpulung!

Festivalul Internaţional de muzică pentru copii şi tineret de la Istanbul, la care vor participa, în perioada 18-22 decembrie 2016, trei copii din Câmpulung, Ştefan Badea, Ana Maria Picurici şi Bianca Udroiu, este, la momentul actual, cel mai mare eveniment de gen din Europa. Beneficiind de o organizare şi o desfăşurare impresionante, la care „Stars of Song” nu poate decât să viseze, accederea pe scena de la „Shining Star” se face în urma unei selecţii extrem de riguroase. Din România au trecut această etapă şapte copii, dintre care trei sunt din Câmpulung. Din acest motiv, performanţa talentelor pregătite de Gina Pavel a fost salutată de aleşi, care au aprobat, luni seara, cu unanimitatea voturilor celor prezenţi, sprijinul financiar solicitat pentru deplasarea în Turcia, la prestigioasa manifestare: 1.520 de euro (380 de euro/persoană, cheltuielile de transport, cazare şi masă, precum şi taxa de participare la festival), plus contravaloarea combustibilului necesar deplasării pe ruta Câmpulung – Istanbul – Câmpulung, aproximativ 2.000 de kilometri, cu microbuzul Colegiului Tehnic, la un cost estimat la 1.200 de lei. 

În cazul lui Sergiu Cicu, care, împreună cu consilierul primarului, Mugurel Minciună, îi va însoţi pe copii, Primăria nu are de achitat nimic, întrucât, graţie calităţii sale de membru al juriului, cei 380 de euro necesari pentru cazare, masă şi participare sunt suportaţi de organizatori. Aşadar, ajutorul de la bugetul local îi priveşte pe cei trei copii participanţi la concurs şi pe consilierul personal al lui Liviu Ţâroiu. „(…) Voi participa şi eu, dar n-am nevoie de nicio subvenţionare a plăţii. Bineînţeles că voi merge cu transportul asigurat de Consiliul Local. Aceşti copii şi-au obţinut dreptul de participare în urma unei preselecţii foarte riguroase. Este un juriu internaţional.”, şi-a informat colegii directorul Casei de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu” înainte de a-i fi aprobată solicitarea.

Precizăm că, din România, alături de Sergiu Cicu, în juriu, va sta şi apreciata şi îndrăgita interpretă Mirela Fugaru. Le urăm succes câmpulungenilor noştri şi să se întoarcă acasă cu premii!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!