15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

De Sfântul Andrei, Muscel FM şi-a început emisia pe 94,1, prima frecvenţă a Câmpulungului

Nu întâmplător, mărturisea Gil Pristavu, a fost aleasă ziua Sfântului Andrei, un protector spiritual cu o semnificaţie aparte pentru el, pentru a oferi publicului muscelean un nou produs media: Radio Muscel FM, care emite pe frecvenţa 94,1 MHz, prima frecvenţă a Câmpulungului. „Radioul muscelenilor, mereu bun de ascultat”, a beneficiat şi de o lansare oficială, marţi, 29 noiembrie 2016, într-un cadru festiv, la Restaurantul „Anomis”. Evenimentul, la care au participat peste 100 de invitaţi, derulat într-o atmosferă destinsă, prietenească, a marcat finalul pregătirilor de amenajare a studioului, desfăşurate pe durata a şase săptămâni de muncă. Miercuri, 30 noiembrie 2016, Muscel FM şi-a început emisia, propunându-şi, ca structură a programelor, să reintre în vieţile publicului, cu informaţii şi muzică de calitate.   

Iulia şi Gheorghe Pristavu, gazdele evenimentului de acum trei zile, a căror invitaţie a fost onorată de un număr consistent de personalităţi ale Câmpulungului, au făcut încă un pas important în misiunea asumată. „(…) Când vorbesc despre familie, mă refer la familia Iuliei şi a lui Gheorghe Pristavu, dar deopotrivă la familia celor care, în fiecare zi, cu energia lor unită, fac ca firmele Intexprim să reziste şi să prospere. Şi, când spun misiune, mă refer la faptul că ne gândim să spunem o viaţă mai bună pentru musceleni. O viaţă mai bună materială, dar, în special, spirituală. Pentru că despre asta este vorba aici. Ar părea o utopie pentru unii care nu ne cunosc sau un slogan ieftin dacă-l scoatem din context. Însă noi ştim că este o picătură într-un ocean, dar o picătură hărăzită să devină cât tot oceanul.”, a afirmat Gil Pristavu. 

Directorul Departamentului Media, Adrian Popa, le-a mulţumit celor prezenţi, martori ai unui nou început şi, în acelaşi timp, un cadou făcut echipei Muscel TV, după cum descria postul de radio proaspăt apărut lângă postul de televiziune care, anul viitor, va împlini 20 de ani de existenţă. „O vârstă care înseamnă ceva, ca acumulare de experienţă din toate perspectivele, atât profesional, cât şi spiritual, cum spunea domnul Pristavu.”, afirma directorul Adrian Popa înainte de a se referi pe scurt la activitatea instituţiei media extinsă şi completată cu postul de radio Muscel FM. „Împreună cu Muscel TV, reprezintă pentru noi un concept, radioul are alte posibilităţi de exprimare decât televiziunea. La rândul ei, televiziunea poate oferi altceva decât radioul. Trei principii au fost importante în activitatea de până acum şi le vom păstra în continuare. Sperăm să reuşim să oferim în continuare informaţii necomentate, informaţii pe care publicul nostru să le interpreteze, noi doar să fim mijlocitorii de la sursă către receptor. Acesta ar fi un principiu pe care ne-am bazat până acum şi pe care o să-l respectăm în continuare. Alt principiu foarte important este o abordare pozitivă. Când spun abordare pozitivă, nu vreau să înţelegeţi că lăudăm primarul, deputatul sau senatorul. Abordarea pozitivă reprezintă pentru noi prezentarea unor locuri, fapte şi oameni, care ar trebui să fie şi pentru noi modele. Pentru că, din punctul nostru de vedere, Câmpulungul şi Muscelul, slavă Domnului, nu duc lipsă nici de locuri, nici de oameni, nici de fapte cu care ne putem mândri şi cu care poate că ar trebui să încercăm mai mult să ne identificăm. Al treilea principiu este diversitatea. Mă refer şi la structura programelor, încercăm să oferim emisiuni, care să îşi regăsească interesul pentru cât mai mulţi ascultători şi telespectatori, dar mă refer şi la oameni.”, a afirmat directorul Muscel TV.

Ideea radioului i-a aparţinut lui Sorin Măţăuanu, care şi-a provocat colegii cu noua ocupaţie. Omul de radio i-a prezentat-o deţinătorului televiziunii locale, Gil Pristavu, în urmă cu un an, care a acceptat-o şi pus-o în practică. Cu 20 de ani în urmă, pe aceeaşi frecvenţă, acesta spunea „Bună dimineaţa, Câmpulung!”, la Radio Contact Câmpulung. Soarta a făcut să se întoarcă pe aceeaşi frecvenţă, pentru un nou proiect, Muscel FM, care „a fost posibil şi datorită faptului că la concursul de anul trecut, de la CNA, au participat nouă firme, dintre care am fost preferaţi noi. Acest concurs a fost favorabil nouă şi datorită faptului că, în decursul a 20 de ani, Muscel TV a reuşit să bucure mulţi telespectatori şi să nu supere pe cei de la CNA. Este unul dintre puţinele posturi de televiziune care nu are nicio amendă la CNA.”

Echipa de la Muscel FM îl va coopta şi pe fostul primar al Câmpulungului, Călin Andrei, realizatorul „Tonomatului prăfuit”, emisiune care va fi reînviată la noul post de radio. Emisiunea începută pe 8 martie 1997 s-a oprit pe 11 septembrie 1999, la numărul 129. În afară de muzică bună, adevărată, asigurată de „Tonomatul prăfuit”, Muscel FM va oferi publicului ascultător rubrici precum „Pastila de Sănătate”,  „Minutul de istorie” musceleană şi regională, susţinut de conf.univ.dr. Claudiu Neagoe, „Minutul de religie”, etc. 

Programul începe la ora 07.00, cu emisiunea „O nouă dimineaţă”, realizată de Liviu Şoşa, urmat de Sorin Măţăuanu. De la ora 13.00, preia ştafeta Marius Tudosie, cu al său „Impact FM”, al cărui realizator ne asigură că, pe lângă o muzică mai de după amiază, va oferi informaţii şi ştiri interesante. Îl urmează, de la ora 16.00, până la ora 19.00, Răzvan Bucşoiu – implicat acum zece ani în proiectul Radio “Caroliştii” – cu „Antistres”, care promite ascultătorilor săi „bun simţ şi onestitate”. De la ora 19.00, este posibil să revină în studioul de radio Dan Apostoiu, realizator, cu ani în urmă, al „Santinelei de seară”. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!