25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

În 2001, Fabrica de Matriţe sărbătorea împlinirea celor 25 de ani de existenţă

Într-o zi de sâmbătă, 3 noiembrie 2001, Fabrica de Scule şi Matriţe ARO S.A. a sărbătorit aniversarea a 25 de ani de la inaugurare. Foşti angajaţi şi directori, angajaţi şi directori în activitate la acel moment, şefi de instituţii şi politicieni au participat la evenimentul marcat într-o perioadă în care F.S.M. se afla în plin avânt.

Conducătorii societăţii, în frunte cu directorul general Gheorghe Voinescu, au întâmpinat oaspeţii la poarta fabricii. Rând pe rând, au sosit la F.S.M. deputatul Gheorghe Marin, primarul George Bălan, viceprimarul Gheorghe Sârbu, comandantul Garnizoanei, col. dr. Nicolae Popescu, şeful Poliţiei, col. Iosif Damaschin, comandantul Staţiei de Pompieri, col. Ion Popa, directorul general de la IATSA Dacia S.A., Liviu Ţâroiu, directorii de la ARO: Aurel Dordea, Cristi Nicolescu, Nicolae Enoiu, Iustin Preoteasa, directorul general al F.P.S.A. ARO S.A., Adrian Mercan, directorul general al Cesar S.A., Iosif Rusu, dar şi foşti angajaţi ai uzinei care au activat la Matriţe, printre care s-au aflat Victor Frântu, Gheorghe Negoiţă, Gheorghe Ganea, Ioan Munteanu, Stelică Rucăreanu, Constantin Bucur, Vasile Maican, Marin Stan, Florică Blidaru, Nicolae Nicolae, Gheorghe Dobrescu şi alţii.

Cuvântul de bun venit a fost adresat celor prezenţi de directorul general Gheorghe Voinescu, care a făcut şi o succintă prezentare a fabricii: „În urmă cu 25 de ani, dintr-o necesitate evidentă de a veni în sprijinul modernizării automobilelor româneşti, s-a luat decizia de a construi o fabrică de matriţe în zonă, pentru că ideea a fost ca această fabrică să contribuie la modernizarea automobilelor ARO şi Dacia. S-a ales oraşul Câmpulung, pentru că, la vremea respectivă, exista aici un colectiv capabil să proiecteze şi să fabrice matriţe. Vremea a demonstrat că această alegere nu a fost rea, fiindcă, pe parcursul celor 25 de ani, fabrica a contribuit la modernizarea produselor ARO, produselor Dacia, produselor Oltcit, Daewoo şi a altor fabricaţii în domeniul automobilelor. Am făcut eforturi şi acum fabrica este pe o poziţie îmbucurătoare, este o fabrică cu profit.”

Partenerii români şi străini au felicitat conducerea F.S.M.

Unii dintre invitaţi au ţinut să adreseze câteva cuvinte colectivului din cadrul Fabricii de Scule şi Matriţe, apreciind activitatea acestora. Un reprezentant al partenerului de afaceri Attrezzeria Paganelli din Milano a mulţumit pentru că a fost invitat la sărbătoare şi şi-a manifestat speranţa continuării colaborării dintre cele două firme: „Pentru a garanta viitorul producţiei, trebuie să îmbunătăţim calitatea acesteia, conform cererii pieţei mondiale. O investiţie deosebită, pentru a reuşi dezvoltarea întreprinderii dumneavoastră, trebuie să fie în tehnologie şi în personal. Dacă se vor îndeplini aceste obiective, colaborarea noastră va continua şi în viitor, şi, totodată, vom avea un interes reciproc de a deveni parteneri pe piaţa mondială a industriei. Aşa cum firma Pagganelli a investit în tehnologie şi în oameni pentru a ajunge la un standard oportun, acest lucru trebuie să se întâmple şi aici. Sunt lucruri importante care duc la creşterea renumelui fabricii. Vă felicit şi vă urez o sărbătoare plăcută şi o aniversare la 50 de ani, în viitor.”

Directorul general Gheorghe Voinescu a primit şi mesajul directorului general de la Automobile Dacia S.A., Constantin Stroe: „Ţin să vă mulţumesc pentru invitaţia pe care mi-aţi adresat-o de a participa la manifestările ocazionate de împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea societăţii pe care dumneavoastră o conduceţi. Folosesc acest prilej pentru a transmite dumneavoastră şi întregului colectiv de la Fabrica de Matriţe cele mai sincere felicitări pentru realizările şi performanţele care au făcut din întreprinderea musceleană un etalon al industriei orizontale auto. Mărturisesc că mă simt profund ataşat de această societate, în primul rând, pentru oamenii de o rară competenţă şi valoare profesională pe care am avut şansa să-i întâlnesc aici. Aş dori să-l pomenesc, în acest context, pe marele inginer Nicolae Herţa, care şi-a consacrat o bună parte a vieţii dezvoltării uzinei. Nu pot să închei aceste rânduri fără a vă adresa urările mele de succes şi împliniri în întreaga dumneavoastră activitate.”

A fost sfinţită fabrica

După dezvelirea plăcii comemorative, montată la intrarea în fabrică, pe care este amintit numele primului director, Nicolae Herţa, cel care a coordonat întreaga activitate la începuturi, preotul Vasile Grigorescu a slujit pentru marcarea evenimentului, sfinţirea fabricii şi binecuvântarea angajaţilor. Toţi cei prezenţi au fost invitaţi apoi să viziteze câteva din secţiile Fabricii de Scule şi Matriţe, pentru a constata avansul luat de societate în domeniu, prin modernizare şi asistarea pe calculator a activităţii. Sărbătoarea s-a încheiat cu masa festivă organizată în incinta unei secţii, invitaţii de onoare sărbătorind la Restaurantul „Muscelul”.

Directorul Dordea: „F.S.M. este mândria lui ARO!”

„Fabrica de Scule şi Matriţe, căreia îi urăm astăzi, la împlinirea a 25 de ani, viaţă lungă şi plină de succese, a însemnat întotdeauna pentru ARO mult mai mult decât aportul valoric la cifra de afaceri a întreprinderii. Existenţa ei a fost esenţială în dezvoltarea automobilului românesc de teren, pentru că a făcut posibilă introducerea rapidă în fabricaţie a numeroase îmbunătăţiri, modernizări sau produse noi, proiectate de specialişti de-a lungul celor 25 de ani. Experienţa acumulată şi cererea mare a pieţei au determinat modernizarea societăţii şi lărgirea gamei de produse cu matriţe de injecţie şi vacuumat mase plastice, de vulcanizat piese din cauciuc, forje, precum şi matriţe de turnat sub presiune de aluminiu şi alte aliaje neferoase. Ambiţia şi dorinţa de reuşită a colectivului acestei fabrici au permis realizarea unor produse performante şi colaborarea cu mari firme constructoare de automobile din Europa. Profitabilitatea societăţii a făcut posibilă realizarea de investiţii pentru modernizarea utilajelor şi implementarea programului de proiectare asistată. Toate aceste eforturi se reflectă în calitatea produselor şi recunoaşterea internaţională în domeniul de care se bucură Fabrica de Matriţe. Se cuvine, deci, cu prilejul acestei aniversări, să mulţumim întregului colectiv al fabricii, dar să nu uităm acei oameni care, acum 25-30 de ani, au făcut posibilă aprobarea, proiectarea şi realizarea în zonă a acestui obiectiv. Fabrica de Scule şi Matriţe a fost, este şi va fi, pentru ARO, pentru întreg municipiul, un motiv de mândrie, una din dovezile capacităţii creatoare profesionale a muscelenilor.”

Primarul Bălan: „Să ne întâlnim şi la a 50-a aniversare!”

„Am venit cu mare plăcere la acest eveniment, pentru că este un moment important al vieţii dumneavoastră. 25 de ani de activitate spun multe, în special perseverenţă şi pricepere. Alături de priceperea dumneavoastră, de sprijinul administraţiei şi politicului, cu voia lui Dumnezeu, să ne întâlnim şi la a 50 aniversare!”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!