5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Încarcerat în Penitenciarul Colibaşi, Proxenetul Virgil Cercel, judecat pentru trafic de minori

Câmpulungeanul Virgil Cercel, în vârstă de 53 de ani, a fost reţinut pe 16 iunie 2016, pentru trafic de minori. Bărbatul este acuzat că a racolat o fată de 16 ani, Elena Marcela F., de condiţie medie, din satul Groşani, comuna Poienarii de Muscel, pe care a exploatat-o sexual. Fiind taximetrist, lui Virgil Cercel i-a fost uşor să găsească clienţi pentru fata care a fost de acord să „muncească”. Se pare că afacerea bărbatului a mers foarte bine, în câteva luni reuşind să obţină peste 600 de milioane de lei vechi din „prestaţia” adolescentei, bani care, în mare parte, ajungeau în buzunarul lui. 

După ce a fost audiat mai multe ore la Poliţia Câmpulung, alături de câţiva clienţi ai fetei, Virgil Cercel a fost reţinut pentru 24 de ore, după care a fost prezentat instanţei Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă. Cererea procurorilor DIICOT a fost admisă de completul de judecată, iar pe 17 iunie 2016, a primit mandat de reţinere pentru 30 de zile, care i-a fost prelungit periodic. În prezent, Virgil Cercel este încarcerat în Penitenciarul Colibaşi pentru trafic de minori. Pentru această infracţiune, tot la Tribunalul Argeş a fost înregistrat un nou dosar penal, pe 11 iulie 2016, Elena Marcela F. constituindu-se parte vătămată, în care, până în prezent, nu s-a derulat niciun termen.

La data percheziţiilor, 16 iunie 2016, DIICOT a emis un comunicat, în care se specifica că „poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti au efectuat trei percheziţii domiciliare, pentru probarea activităţii infracţionale a două persoane bănuite de comiterea infracţiunii de trafic de minori. Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2015, până în prezent, cei în cauză ar fi racolat şi obligat o minoră de 16 ani să practice prostituţia pe raza municipiului Câmpulung şi a comunelor limitrofe. Din activitatea infracţională, cei doi bărbaţi ar fi obţinut aproximativ 60.000 de lei. 16 persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!