23.5 C
Campulung Muscel
09/08/2022

Elena Lasconi a propus o conferinţă de presă comună USR – PNL pe subiectul Bulevardului „Pardon”

Dacă liberalii vor, Elena Lasconi este dispusă să organizeze o conferinţă de presă comună USR – PNL în care „lucrurile să fie spuse pe faţă”. Primăriţa a fost dezamăgită de atitudinea partenerilor (încă) de alianţă politică existentă la Câmpulung, care au făcut front comun în jurul prefectului Radu Perianu. Pe care ne-ar plăcea să-l vedem la o conferinţă de presă tot pe bulevard, înconjurat de cetăţenii apăruţi din senin, marţi după amiază, când Elena Lasconi a părăsit biroul de primar pentru un dialog cu jurnaliştii pe stradă. Mai precis, în „inima” şantierului în care lucrările au fost sistate pe o perioadă îndelungată, măsurată în ani, cât ţine un proces, cu cale de atac cu tot.

Chiar dacă ne-am „copt” în soarele torid de acum trei zile, n-a fost rău că primăriţa a ieşit între oameni, care s-au strâns şi au vociferat nu neapărat în apărarea ei, ci în apărarea lucrării pe care voiau s-o vadă încheiată. Cât mai curând, căci li s-a luat! Văzând-o în postura inedită, evident că trecătorii s-au oprit ca să asculte ce are de spus primăriţa, care a avut un discurs temperat, ţinând cont de gravitatea faptei superiorilor aliaţilor locali. Şi, totuşi, în numele acordului cu PNL la nivel local, Elena Lasconi s-a exprimat cu blândeţe la adresa acestora, evitând să-i acuze de o eventuală implicare sau măcar cunoaştere a ceea ce-i pregăteau liderii judeţeni.

Însă vederea a doi dintre parteneri, teoretic, apropiaţi, viceprimarul Nicolae Zaharia şi Bogdan David, preşedintele PNL Câmpulung, flancându-l pe prefect – vicele în dreapta, preşedintele în stânga -, Elena Lasconi a fost ceva mai tranşantă la adresa liberalilor locali. Când Ionel State i-a cerut să nu-i includă pe toţi în aceeaşi oală a intereselor soldate cu acţiuni murdare, cum a fost oprirea unei lucrări ajunse în stadiul final, primăriţa a ripostat. „Nu v-aş fi inclus până ieri (n.r. miercuri, 29 iunie 2022, când a avut loc conferinţa PNL). Dar ieri, când aţi făcut front comun în jurul prefectului, aţi demonstrat foarte clar că dumneavoastră urmaţi linia de partid şi că îl protejaţi pe prefect şi nu interesul câmpulungeanului.”, a precizat Elena Lasconi.

Cu toate acestea, nu i-a dispărut disponibilitatea de a-i avea alături pe liberali, cel puţin, la o conferinţă de presă, care n-ar fi rău să fie tot pe Bulevardul „Pardon”. La care să fie prezentă „galeria” de data trecută, care a făcut spume la gură la adresa prefectului PNL, iniţiatorul acţiunii în instanţă care a pus capăt lucrărilor. Şi pe Radu Perianu vrem să-l vedem dând ochii cu câmpulungenii care aşteptau, după doi ani de calvar, să vadă o dată încheiat un şantier lungit excesiv. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!