5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Aleşii au dat izlazul din Loturi crescătorilor de animale din Schitu Goleşti ca să aibă cine să-l întreţină

Consilierii locali liberali s-au supărat degeaba pe Executiv şi, în special, pe secretarul Nicolae Ghinea că, la şedinţa din aprilie, acestuia i-a „scăpat” pe ordinea de zi un material care privea o chestiune juridică, fără a fi, însă, semnat de un jurist. Am relatat recent despre cazul complexului comercial „Piatra Craiului”, al cărui patron doreşte să-şi intabuleze imobilele, procedură care obligă Primăria, proprietara terenului pe care sunt amplasate construcţiile acestuia, să efectueze cadastrul. La măsurători a reieşit o suprafaţă mai mare cu peste 100 de metri pătraţi, care, prin vot al Consiliului Local, trebuia introdusă în domeniul privat al municipiului. Formalitatea a fost amânată pentru o şedinţă viitoare, din cauza lipsei semnăturii unui jurist al Primăriei pe documentele înaintate Legislativului, pentru a le aproba. Cu o şedinţă înainte, cea din martie, în mapa aleşilor a existat un document – tot o formalitate, ca în cazul precedent – semnat, însă, de doi jurişti. Uite că, atunci când se vrea, se poate. Referatul Executivului Primăriei, care susţine o hotărâre a Consiliului Local, de prelungire a contractului de concesiune pentru izlazul Câmpulungului din punctul „Loturi”, poartă semnăturile şefei Serviciului Juridic, Emiliea Ilie, şi consilierului juridic Mihaela Filipescu. 

Din totalul redevenţei, bugetul local al Câmpulungului se alege cu mai nimic   

În ultima zi a lunii martie, când conducătorii comunităţii s-au întrunit în şedinţă ordinară, aceştia au avut de aprobat, printre altele, prelungirea contractului de concesiune nr.14735/13.05.2011 pentru izlazul municipiului, situat în punctul „Loturi”, pe o perioadă egală cu cel mult jumătate din perioada sa iniţială, fapt care a determinat încheierea unui act adiţional. Proiectul de hotărâre a fost întărit de un referat care explică necesitatea aprobării solicitate de Executiv Consiliului Local. Asociaţia Utilizatorilor Păşunilor Comunale şi Crescătorilor de Animale, din Schitu Goleşti, reprezentată de Gheorghe Heroiu, a solicitat proprietarului izlazului folosit de locuitorii aşezării vecine prelungirea actului care le dă dreptul să intre pe terenul municipiului. Contractul de concesiune din mai 2011 a fost încheiat pe o durată de cinci ani. Potrivit referatului celor două juriste ale Primăriei Câmpulung, „articolul 2 din contract prevede posibilitatea de prelungire prin acordul părţilor, cu o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata sa iniţială, dacă se respectă clauzele contractuale.” Adică doi ani şi jumătate. 

Cu exact cinci ani în urmă, pe 13 mai 2011, se încheia contractul de concesiune între Municipiul Câmpulung, reprezentat prin primarul Călin Andrei, în calitate de concedent, şi Asociaţia Utilizatorilor Păşunilor Comunale şi Crescătorilor de Animale, reprezentată la acel moment de preşedintele Ilie Arsene, în calitate de concesionar. Obiectul înţelegerii îl constituia izlazul cu o suprafaţă de 19 hectare, care aparţine domeniului public al Câmpulungului, pentru a asigura păşunatul bovinelor locuitorilor municipiului, riverani izlazului, şi ale celor din satul Loturi, comuna Schitu Goleşti. 

Nivelul redevenţei era de 520 lei/ha/an, fiind stabilit în urma procedurii de negociere directă, condiţionat de nivelul subvenţiei, care urma să fie obţinută de concesionar de la APIA Argeş. Dacă nivelul subvenţiei era inferior redevenţei de 520 lei/ha/an, redevenţa se stabilea la nivelul subvenţiei. Contractul mai prevedea că din nivelul total anual al redevenţei se achitau la bugetul Câmpulungului 30%, iar diferenţa de 70% rămânea la dispoziţia asociaţiei, pentru finanţarea lucrărilor de întreţinere a izlazului (curăţire, fertilizare, lucrări funciare, împrejmuire, etc.).

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!