22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

O musceleancă a obţinut Marele Premiu la Festivalul-Concurs „Sus la munte, la Muscel”

La finalul săptămânii trecute, pe 5 şi 6 mai, s-a desfăşurat, sub directa îndrumare a lui Liviu Iana, a treia ediţie a Festivalului-Concurs de muzică populară „Sus la munte, la Muscel”, deschis copiilor şi tinerilor din România, Republica Moldova şi din comunităţile româneşti de dincolo de graniţe, cu vârsta între 14 şi 25 de ani. Evenimentul a fost un real succes, ca şi anul trecut, fiind bine primit de publicul câmpulungean, în ambele seri de concurs. 

Joi, în prima seară de concurs, şi vineri, pe scenă au putut fi admiraţi şi încurajaţi copii talentaţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 25 ani, care, plini de emoţie, au încântat publicul, aceştia fiind acompaniaţi de Orchestra „Doina Bascovului”, condusă de dirijorul Cătălin Iancu. Ziua de vineri a fost cea mai aşteptată, întrucât, la final, au fost desemnaţi câştigătorii. După încheierea concursului, atmosfera a fost întreţinută de celebri interpreţi de muzică populară, care au încântat publicul prezent în sala de spectacole a Clubului ARO şi au stârnit ropote de aplauze: Gavriil Prunoiu şi Grupul „Doruri Muscelene”, Tita Bărbulescu, Anişoara Vlaicu, Ştefan Vlad, Gheorghe Gheorghe, Ion Drăgan, Georgel Nucă, Elena Sima, Daniela Bărbuceanu, Loredana Streche, Marian Vâjoi.

Seara de sărbătoare a fost încheiată cu festivitatea de premiere, pentru talentul lor şi în semn de încurajare, toţi copiii primind din partea organizatorilor o diplomă de participare şi o medalie cu simbolurile festivalului, coordonat şi prezentat cu mare măiestrie de Liviu Iana. 

Cea care a reuşit să obţină punctajul cel mai mare, obţinând Marele Premiu, a fost Antonia Iosif, din comuna Aninoasa, Argeş. Premiul I a ajuns la Eusebiu Gafiţa, din Suceava, premiul II, la Elena Camelia Budilică, din Gorj, iar premiul III, la Simona Alexandru, din Teleorman. Premiul Special „Marioara Murărescu” a intrat în posesia Marcelei Latiş, din Maramureş, iar cele patru menţiuni au fost oferite Mariei Cortac (Republica Moldova), Nicoletei Niţu (Bădoi) (comuna Corbi, Argeş), Elenei Raluca Mihăescu (Dâmboviţa) şi lui Ionel Roşu (Bihor). 

Juriul l-a avut ca preşedinte chiar pe profesorul şi interpretul de muzică populară Gavriil Prunoiu, iar membrii au fost Liviu, Iana, Sorin Mazilescu, Dorin Grama, Ileana Vieru, Petre Murărescu, Ion Toader, Raisa Bârzan, Teodor Isaru, Violeta Ianculescu şi Cătălin Iancu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!