-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

„Plaiuri muscelene”, invitat în concurs, la a 53-a ediţie a Festivalului „Cântecele Oltului”

Ansamblul folcloric „Plaiuri muscelene” reprezintă Argeşul la Festivalul Naţional de Folclor „Cântecele Oltului”, care are loc la Călimăneşti, pe 21 şi 22 august 2021. Onoarea este cu atât mai mare pentru dansatorii musceleni cu cât este o manifestare longevivă, ajungă la a 53-a ediţie, în care ansamblurile din alte judeţe au statut de invitat celor riverane Oltului. Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Vâlcea, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, Primăria Oraşului Călimăneşti, Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” Călimăneşti, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Călimăneşti, cu binecuvântarea Mănăstirii Cozia. „Festivalul Naţional de Folclor „Cântecele Oltului” reuneşte, de peste o jumătate de veac, păstrători şi purtători de tradiţii din judeţele riverane Oltului şi din vetre etnofolclorice importante ale ţării. Ediţia 2021 ne aduce alături ansambluri reprezentative din judeţele străbătute de Alutusul milenar: Harghita, Braşov, Sibiu, Olt, Teleorman, Vâlcea, dar şi invitaţi dragi din Argeş, Iaşi şi Timiş.”, este prezentarea evenimentului care îi are în concurs pe reprezentanţii Casei de Cultură a Sindicatelor „Tudor Muşatescu” şi ai Câmpulungului, până la urmă.

Un festival cu de toate în program

Evenimentul tradiţional, cu notorietate naţională, debutează sâmbătă, 21 august, cu o paradă a portului popular, după care se va desfăşura ceremonia de deschidere a festivalului, urmată de un spectacol de prezentare succintă a ansamblurilor, în Parcul Central Călimăneşti. Seara se va încheia cu spectacolul propriu-zis, concursul ansamblurilor participante din: Harghita – „Kakvirag Lueta”, Braşov – „Baronul David Urs” Mărgineni, Sibiu – „Mărginimea Sibiului”, Vâlcea – „Mioriţa” Vaideeni, Olt – „Izvoraşul” Izvoarele, Teleorman – „Bujorei de la Troianul”, Argeş – „Plaiuri muscelene” Câmpulung Muscel, Iaşi – „Di nuovo insieme” RO.AS.IT Iaşi, Timiş – „Kud Sveti Dorde” Stanciova al Uniunii Sârbilor din România, Timişoara, Vâlcea – „Rapsodia vâlceană” al Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea.
Concursul va fi găzduit de Teatrul de Vară al Casei de Cultură „Florin Zamfirescu” din Parcul Central Călimăneşti. În afara prestaţiilor ansamblurilor participante, întrecerea conţine şi probe individuale: concursul de interpretare „Doina Oltului”, solist vocal şi instrumental, concursul purtătorilor de costume populare şi concursul „Frumoasa Oltului”. Duminică, 22 august 2021, sunt programate festivitatea de premiere a laureaţilor şi spectacolul ansamblurilor prezente la festival. Olguţa Berbec va susţine un recital extraordinar. Evenimentul are în program şi o lansare de carte, un colocviu pe tema festivalului şi un program de animaţie stradală.

Ansamblul folcloric „Plaiuri muscelene” al Casei de Cultură al Sindicatelor va prezenta spectacolul „Cântece şi dansuri muscelene”. Conducerea muzicală este asigurată de Rodica Voicu, coregrafia, de Dumitru Tarbă, iar conducerea ansamblului, de directorul Sergiu Cicu. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!