8.4 C
Campulung Muscel
20/04/2024

La „Făbricuţa de Mărţişoare” a Muzeului Municipal Câmpulung participă, la această ediţie, 450 de copii

Secţia de Etnografie şi Artă Populară a Muzeului Municipal Câmpulung organizează, timp de două zile, atelierele „Făbricuţa de Mărţişoare”, aflate la cea de-a treia ediţie.

Denumirea atelierelor a pornit de la ideea că, în aceste zile, vor fi confecţionate manual foarte multe mărţişoare din diferite materiale pe care Muzeul Câmpulung le-a pus la dispoziţia participanţilor, printre care se numără: eşantioane din lemn, scoici, boabe de fasole, seminţe de dovleac, seminţe de floarea soarelui şi multe altele.

În cadrul atelierelor, copiii au putut învăţa să împletească brăţări din materialele textile în culorile specifice simbolului primăverii, respectiv roşu şi alb. Pentru crearea acestor mărţişoare, micuţii au efectuat mai multe activităţi, precum cele de tăiat, de decupat, de lipit, de împletit şi de pictat. Aceştia au fost îndrumaţi de către invitaţii speciali ai evenimentului, Izabela Ion, meşter popular şi colaborator la Şcoala de Arte şi Meserii din Piteşti şi Raluca Drăghici, meşter popular, membru al Asociaţiei „Historia Renascita”.

„Ne bucurăm de faptul că şi în acest an unităţile de învăţământ din Câmpulung şi cele din comunele apropiate oraşului au răspuns invitaţiei noastre de a participa la aceste ateliere interactive. Avem elevi sosiţi din şcolile comunelor Valea Mare Pravăţ, Stoeneşti, Mihăeşti, Schitu Goleşti, Corbi, Albeştii de Muscel şi Bughea de Jos. Totodată, copilul mai poate învăţa şi despre semnificaţia mărţişorului, tradiţiile care sunt legate de mărţişor, ce înseamnă, de fapt, mărţişorul, când era purtat, în ce perioadă şi de cine era dăruit”, a explicat Sanda Safta.

Mărţişoarele vor fi dăruite de către copii persoanelor dragi.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!