În vara lui 2016, parcurile rămân aşa cum sunt. Nu se va produce nicio schimbare faţă de cum le vedeţi în prezent, deoarece, săptămâna trecută, cel mai jalnic Consiliu Local pe care l-a avut Câmpulungul a pasat responsabilitatea luării unei decizii următoarei conduceri care se va instala peste nici trei luni. Ei susţin că au mâinile legate atâta timp cât au consimţit să nu rezilieze contractul de finanţare europeană, care va fi lăsat să curgă până pe 6 iunie 2016. În realitate, el este încheiat din 6 decembrie 2015, deoarece n-a cerut nimeni prelungirea lui. Aşadar, în opinia aleşilor (opinie eronată, susţine Ţâroiu), a doua zi după alegerea primarului şi a consilierilor din mandatul 2016-2020, expiră tragicul contract, pe care nişte nefericiţi se gândesc să-l reia sub o altă formă. Un primar cu cap şi ruşine ar abandona complet o nenorocire care a costat Câmpulungul o avere. În semn de respect pentru comunitatea al cărei vot a fost răsplătit cu fantezii cu iz penal, următorii lideri trebuie să renunţe la ideea de a face altceva decât a încheia, cu minimum de costuri, cu ADP-ul, reabilitarea care a urâţit parcurile. Ţâroiu şi-a făcut planuri să continue, la fel şi David, ceea ce denotă faptul că nu se gândesc la urgenţele municipiului, reţelele de apă şi canalizare. Ce sens are să întorci bulevardul cu fundul în sus, pentru nu se ştie cât timp, când suntem cu magistrala de apă în acelaşi stadiu în care eram în martie 2015, când s-a fisurat de două ori la interval de o săptămână, cu consecinţa privării de un serviciu esenţial a 50.000 de oameni? Includerea proiectului „Kretzulescu” – actul II într-o platformă electorală ar merita nu un vot, ci un şut, vorba provizoriului din fruntea municipiului, destinat celui care îndrăzneşte să toace în acest scop cele 55 de miliarde rezervate în bugetul pe 2016 numai pentru Grădina Publică şi Kretzulescu.
Planuri de campanie: “Până la vară, să avem cele două parcuri în mod special”
Cu două luni înainte să intre în campania electorală, un ultim dor al lui Ţâroiu era să apuce să contracteze măcar proiectarea pentru cei 77% din proiect nespurcaţi de Grup Corint. Iar constructorii, după alegeri, pe care este sigur că le va câştiga. Adică să nu aibă pauze în derularea investiţiei, care îl face să freamăte de emoţie când se gândeşte la cheltuirea a pe puţin 400 de miliarde, cât au estimat, din ochi, Investiţiile că ar costa obiectivele începute ori ba: Grădina Publică, Parcul Kretzulescu, clădirea Băilor, Bulevardul Pardon, străzile Negru Vodă şi Nae Leonard.
Pe 9 martie 2016, într-o şedinţă de îndată, convocată cu urgenţa unei alerte de bombardament, viceprimarul PSD prezenta public ziua ce visează noaptea, fiind sigur că ascultătorii vor şi vota. Unii, şi nu dintre fanii lui Ţâroiu, cum este Bălan, chiar erau dispuşi să voteze ce debita acesta: iar să se umple Primăria de proiecte şi studii pentru obiectivele enumerate mai înainte, fiindcă cele făcute pe timpul lui Andrei nu se mai potrivesc situaţiei din teren.
De exemplu, pentru Grădina Publică, transformată de nişte cretini într-un loc golaş, cu betoane şi bănci trântite la soare, Ţâroiu zice că nu vrea să meargă în continuare cu acelaşi proiect. Motivul: „Locul de joacă este foarte costisitor şi noi vrem să facem un loc de joacă bine dotat, dar cu valori mult mai mici decât s-a prevăzut în bugetul proiectului cu fonduri europene. (n.r. dacă se putea unul mai ieftin, de ce s-a apelat la varianta de lux? Răspunsul îl avem privind becurile de 180 de milioane bucata şi băncile de 20 de milioane bucata, ca pentru nişte feţe domneşti ce suntem). Idem şi în Parcul Kretzulescu. Locul de joacă să fie modificat. Şi pentru cele două parcuri să facem documentaţia de avizare a lucrărilor de investiţii, rapid, cu valori mai mici, şi pentru clădirea băilor. Plus restul de executat – lucrări de instalaţii electrice, de punere în funcţiune a celor două toalete – ca să redăm cât mai rapid cele două parcuri cetăţenilor şi să nu mai avem probleme. Până la vară, să avem cele două parcuri în mod special.”
Deci, până la vară, alegătorul să simtă strădaniile electoralului Ţâroiu şi să-i acorde votul. Documentaţia se reface şi pentru obiectivele care n-au fost executate, deci, ce s-a plătit, în afara banilor pe care trebuie să-i dăm înapoi, miliardele consumate cu proiectarea au fost de pomană. Succesorii lui Andrei trag apa şi o iau de la capăt.
Maria Cotenescu: Parcurile să fie lăsate aşa până se încheie procesul cu Grup Corint!
Graba lui Ţâroiu, justificată şi prin dorinţa de a-şi consolida imaginea electoral, şi prin ascultarea cuvântului sfânt de a face fapte bune în post cu unii semeni posesori de firme de proiectare şi de construcţie, a fost desfiinţată de colegi, care nu mai vor să audă de „Kretzulescu”. Nu în acest mandat, ci în următorul, unde, dacă persistă aceeaşi lipsă de inspiraţie a electoratului câmpulungean ca la precedentele alegeri, ne vom scârbi pe mai departe cu aceleaşi calamităţi produse de politica locală.
Aleşii au convenit să lase în sarcina noului primar şi proiectare, şi lucrări, şi procese, şi ce s-o mai ivi, căci, auziţi neruşinare la ei, nu e treaba lor. Următorii să se spele pe cap cu “lăturile” lăsate moştenire de aceste personaje caraghioase, care îi cer lui Ţâroiu să-şi vadă de treabă. Adică să abandoneze planurile. „Doar proiectarea.”, a îngăimat PSD-istul refuzat când a pus materialul cu „spargerea” proiectului în cinci obiective în faţa Consiliului. Bogdan David i-a atras atenţia că nu se poate, legal, să împartă proiectul până nu se reziliază contractul. Şi s-au pus de acord să nu-l rezilieze, ci să-l lase să expire (după cum am spus, este expirat). „N-are nicio legătură, se poate legal. Această treabă este numai ca să amânăm redarea parcurilor către cetăţeni. Suma există în bugetul local. Vrem să câştigăm timp ca să refacem ceea ce am pierdut patru ani cu acest proiect.”, a insistat Ţâroiu, când s-a văzut cu planul dat peste cap. Monica Cotenescu a avut cea mai tare idee: „Parcurile să fie lăsate aşa până se încheie procesul cu Grup Corint!” Asta pentru că experţii desemnaţi de judecător “vor trebui să vadă cum arată.” Dacă procesul ţine câţiva ani, recomandăm celui care intenţionează să candideze în 2020 să se apuce să construiască nişte parcuri noi, în caz că cele două rămân „sigilate”.