10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

“Consultanţa” candidează. Tragic este că “prostimea” o votează

Nu ştiu cum vom rezista suspansului în care suntem ţinuţi de partidele locale, cu excepţia PNL-ului, care au dat de veste, pe la conferinţele de presă, că-i vor anunţa abia la începutul campaniei pe cei aleşi pentru Masterchef-ul electoral „La plăcinte înainte!”. Asta ca să nu mai fie sâcâiţi cu întrebări referitoare la bibicii stresaţi, aflaţi momentan în mijlocul operaţiunii de contabilizare a pagubelor comise de molii asupra hainele de bune, în care se vor afişa pe stradă, pe stâlpi, pe garduri, la tv, la vot. Alo, politicienii lui peşte, nu voi ne faceţi nouă o favoare că vă prezentaţi “marfa expirată” pentru localele de la vară! Este tocmai invers! Noi vă facem vouă o favoare că le arătăm votanţilor pe „neica nimeni” împinşi în faţă de nevoia rotunjirii pensiei ori şomajului, după caz, cu o indemnizaţie de ales local. Ca să fim înţeleşi! S-ar putea ca, atunci când vă vine cheful să vă expuneţi cavaleria răpciugoasă de candidaţi, să fim din cale-afară de ocupaţi cu reportajele despre înfloritul panseluţelor, în loc să vă ascultăm laudele aduse “ciulinilor” voştri de la partid!
    PNL este singurul partid care a arătat ce vrea pe 5 iunie 2016: să câştige alegerile la Câmpulung şi în toate comunele muscelene, dacă s-ar putea. Găsirea candidaţilor şi anunţarea lor din vreme sunt semnul unei organizări minuţioase, care trebuie să existe în orice activitate, nu doar în pregătirea acestui eveniment extrem de important, cu alternanţă din patru în patru ani. Cu atât mai mult cu cât se petrece o dată la patru ani, trebuie gândit şi planificat până la secarea energiilor organizaţiilor politice, ca şi când n-ar exista alt scop în viaţă pentru membrii lor decât succesul reprezentantului lor. Când colo, la noi, şezătorile politice de moşnegi uşuiţi de neveste de acasă fac ochi cu câteva luni înainte de alegeri şi mai vor să şi câştige! PNL i-a arătat lumii pe cei cotaţi cu cele mai mari şanse în partid să scoată un scor onorabil, de dorit câştigător, atât în municipiu, cât şi la ţară, unde PSD n-are nicio ruşine să defileze în continuare cu penalii din „Consultanţa”. Uite de aia în Românica va dispărea corupţia la Apocalipsă, nu mai devreme, dacă ai nesimţirea să ceri voturi la Primărie pentru insul cu “tinichele” de coadă.                          
    La PSD, exclus suspans, exclus candidaţi aleşi special pentru 2016, căci au fost aleşi odată, pe când umblau dinozaurii printre lianele din viitoarea Piaţă a Primăriei, şi au rămas aceiaşi. Ca să creeze o impresie de secretomanie, deputatul Marin zice că listele vor fi finalizate cu două săptămâni înainte de campanie şi că, până atunci, rămân în lucru. Ce s-o lucra la ele… s-or fi punând inimioare în locul diacriticelor, s-or fi picurând stropi de ceară de la lumânarea aprinsă, ca în oracolele anilor ’80… chiar nu ne dăm seama ce lucrează PSD la lista de candidaţi, posesori de trei-patru mandate.
    Doi PSD-işti rurali ratează scrutinul din 2016. Ion Popa, de la Stâlpeni, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, verdictul în „Dosarul şcolilor” fiind una dintre multele probleme cu legea, şi-a pierdut funcţia anul trecut. Ion Toader, de la Cetăţeni, primar de la Revoluţie încoace, scos de sub pânzele de păianjen ale funcţiei tot de o condamnare, într-un caz de corupţie vizând obţinerea pe nedrept de fonduri europene, are interzis de a mai candida. Un an, mare interdicţie! Tribunalul Argeş i-a mai dat un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, însă procesul are o continuare la Curtea de Apel Piteşti, aflată în derulare, cu termen pe 29 februarie.
    PSD n-aşteaptă decizia finală şi ne vorbeşte despre doi potenţiali candidaţi la Cetăţeni, amândoi bărbaţi. Despre unul se zice că este angajat al Primăriei Câmpulung, tobă de administraţie de când plimbă eşarfele tricolore, cu tot cu primari, pe unde îi poartă îndatoririle funcţiei. Ar fi tare de tot să ajungă primar în comuna natală, iar ultimul lui şef de la Câmpulung să piardă, caz în care îl poate lua la Cetăţeni pe post de consilier.  
    Altă noutate se întâmplă la Bughea de Jos, comună condusă de PNL, unde PSD merge pe mâna preotesei Maria Toader, care va câştiga, este sigură Monica Cotenescu. Dacă lumea va alege slujbele în detrimentul cântărilor viceprimarului liberal Cornel Leca, posesor al unui electorat consistent adunat la nunţi, botezuri şi cumetrii. În rest, rămân aceiaşi candidaţi, adică primarii în funcţie, curaţi ori necuraţi.
    Cică n-ar mai candida Palaghiu, de la Schitu Goleşti, dar, cum îl ştim miorlăit, vestea plecată din cocenii comunali, via PSD Argeş, s-ar putea să aibă la bază oareşce pretenţii ale primarului, care se vrea rugat, implorat, convins şi nu convins cu vorbe. Ceva adevăr este la mijloc, căci nu degeaba a sărit Mioveniul – fieful PSD-ist – pe candidatul ţintit de PNL şi creditat cu şanse maxime de câştig. Secretarul Primăriei, Vasile Miriţă, frenetic curtat de PSD, a ales PNL-ul. Şi aşa PSD pierde Schitu. Dar câştigă Valea Mare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!