11 C
Campulung Muscel
22/05/2024

GRĂMEZILE DE GUNOAIE, O PROBLEMĂ GENERALĂ

Taximetriştii din faţa autogării stau în mormane de mizerie

Fie că sunt ei cei care aruncă cu neruşinare ambalajele alimentelor pe care le-au savurat, fără să le pese că la doi paşi sunt coşurile de gunoi, fie că sunt trecătorii de pe podul de la autogară, cert este că imaginea pe care trebuie să o suportăm zilnic este una foarte urâtă. Fără pic de bun simţ, colţişorul în care îşi fac veacul taximetriştii din zona autogării arată mai degrabă a ghenă. Grămezi de mizerii, peturi, hârtii şi altele descriu o imagine demoralizantă, atunci când treci pe pasarela de peste Râul Târgului. Noroc cu frigul din această perioadă, care a format gheaţă şi, astfel, se mai acoperă, cât de cât, din neruşinarea celor care aruncă. Asta se întâmplă mai ales din cauza oamenilor cărora nu le pasă de oraşul în care trăiesc, în loc ca măcar noi, muritorii de rând, să păstrăm curăţenia municipiului, să nu ne lăsăm pe mâna autorităţilor, care se ştie că nu prea mişcă nimic sau, dacă o fac, este deja prea târziu.

Gunoaiele dăinuie şi prin Grădina Publică sau prin ruina de Parc „Kretzulescu”, unde lumea, văzând că arată ca un loc părăsit, aruncă ce nu-i mai trebuie peste gardul plasă, confundând zona cu o ghenă. Nefiind finalizate, parcurile sunt adevărate coşuri de gunoi în viziunea oamenilor, cărora le e lene să se aplece după hârtia pe care au aruncat-o într-o direcţie greşită. Unii chiar nu au bun simţ, căci, deşi Grădina Publică are coşuri de gunoi la fiecare pas, aceştia aleg să lase ori pe bancă ori sub bancă ambalajele. Nu ar fi singura problemă de acest gen a oraşului nostru, căci, dacă dai o roată de Primărie, observi multe gunoaie aruncate pe la colţurile clădirii sau chiar prin locurile amenajate pentru flori. Şi dacă chiar lângă Primărie se aruncă şi nu se strânge, atunci nu ştiu ce pretenţii să mai avem, pentru un oraş mai curat, când nici autorităţile nu strâng chiar din faţa Primăriei, mai ales în locuri mai îndepărtate. Nici nu se mai pune problema gunoaielor când vorbim de spatele blocurilor sau chiar de faţa lor, unde mizeriile sunt lăsate în bătaia vântului şi nimeni nu ia atitudine. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!