23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Au apărut panourile care îi avertizează pe proprietarii de câini că le este interzis accesul în parcurile de joacă

În încercarea de a obţine un comportament civilizat al cetăţenilor care frecventează puţinele (şi jalnicele) locuri de joacă din Câmpulung, administraţia locală a montat panouri de informare cu privire la amenzile aplicate pentru gesturi interzise prin normele locale. Unul dintre acestea este plimbatul câinilor de companie în spaţiul de joacă al copiilor, unde lasă păr şi mizerie, căci dragostea pentru animale nu include şi dragostea pentru locul în care trăiesc. Câţi dintre dumneavoastră aţi văzut posesori de patrupede strângând în urma lor? Foarte, foarte puţini. În mod repetat, consilierul local Andreea Ionescu a vorbit despre murdăria cauzată de inşii şi insele care intră cu câinii, fără ruşine ori grijă faţă de copii, în Parcul „Prichindel”, o ruină datând din perioada comunistă, când arăta mai bine ca acum. Oricum, era mai bine întreţinut decât ceea ce se vede în prezent, când, intrat pentru prima dată sau după o perioadă măsurată în decenii, rămâi mut în faţa urâţeniei, sărăciei şi halului de degradare a aparatelor de joacă.

„Bomboana pe coliva” răposatului parc, pe care numai veselia prichindeilor îl mai ţine în viaţă, este mizeria de câine, care umplea locul de hârjoană al copiilor. Cât de rudimentar să fii în gândire sau cât de nepăsător în simţire, ca să nu-ţi dai seama că cei mici sunt expuşi murdăriei înşirată peste tot?! La rugămintea aceleiaşi membre a Consiliului Local, care frecventează, împreună cu băieţelul, parcul din vecinătatea cimitirului, unde este amplasat nefericit, ADP a instalat o cutie cu nisip, care n-a scăpat nevoilor fiziologice ale animalelor.

După intervenţia de luna trecută, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, a Andreei Ionescu şi a colegului Constantin Ţurţulea, s-a încercat o nouă stratagemă de menţinere în stare de curăţenie a parcurilor: montarea unor panouri care îi avertizează pe orăşenii deţinători de câini de companie că n-au voie să intre cu ei în incinta locurilor de joacă. Amenda este cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei, cu condiţia ca aceia care încalcă interdicţia să fie reclamaţi la Poliţia Locală. Acum, aproape toată lumea are telefon inteligent, cu care pot fi surprinşi cutezătorii cu dureri în cot de protecţia copiilor pentru care s-au instituit aceste măsuri. Filmaţi-i, fotografiaţi-i şi anunţaţi Poliţia Locală! Fără sancţiuni, nu vom ajunge la educarea unei populaţii învăţate să facă ce vrea.

Parcul „Prichindel”, amenajat înainte de ’89, şochează cu dotări parcă din vremea începuturilor sale: un gard metalic acoperit de rugină, care permite şi accesul maidanezilor prin locurile în care plasa a fost tăiată, bănci de toate naţiile, de pe care s-a luat vopseaua, cu scânduri lipsă, aparate de joacă de-o modestie frapantă, coşuri de gunoi tot de mai multe feluri şi nelipsita mizerie de la consumaţia din incintă. Adăugăm dezastrului vecinătatea cu cimitirul care nu este împrejmuit, spre care copiii au vedere după demolarea garajelor. Parcul face parte dintr-un proiect de amploare al Primăriei de reabilitare totală a celor existente, dar şi de creare a unora noi. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!