4 C
Campulung Muscel
18/01/2025

În cazul „Dinicu Golescu”, liberalii, de partea lui Creţu, nu a lui David

Managerii de şcoli 

n-au întâmpinat nicio greutate în a obţine banii şi datorită suportului manifestat de aleşi pentru unitatea favorită, fie datorită calităţii de membri ai Consiliilor de Administraţie, fie datorită calităţii de angajaţi. Cum este cazul lui Cristi Creţu, profesor de Educaţie Fizică şi Sport, pentru care, în speţa celor 250 de milioane de lei vechi, pe care liceul risca să-i piardă din cauza împotrivirii colegului Bogdan David, şcoala a trecut înaintea partidului. 

În timp ce preşedintele PNL Câmpulung insista pentru amânarea cazului „Dinicu”, pentru o cercetare minuţioasă a pretenţiilor directorului pesedist, subalternul său, Cristi Creţu, a adoptat, deloc de condamnat, o poziţie favorabilă angajatorului. „Fiecare unitate şcolară are nevoie de anumite reparaţii. Trebuie să ne gândim foarte bine şi, cu sprijinul Executivului, să găsim modalităţile cele mai clare şi legale pentru ca aceste lucruri să le putem îndeplini, fiindcă, de cele mai multe ori, ele sunt adevărate. „Dinicu” chiar necesită nişte reparaţii. Lucrez acolo şi ştiu acest lucru. Nu au fost cerute de dragul de a fi cerute şi cred că fiecare dintre noi, ca cetăţeni ai Câmpulungului, nu numai să ne lăudăm cu „Dinicu”. Ştim foarte bine ce scoate „Dinicu”, ce face „Dinicu”, trebuie să-i sprijinim în tot ceea ce înseamnă un demers legal şi care trebuie concretizat. Nu mă refer doar la „Dinicu”, ci la toate celelalte unităţi de învăţământ din Câmpulung. Cred că ar trebuie să ne gândim foarte bine dacă le putem da acest ajutor. Este necesar acest sprijin. Doar că, într-adevăr, trebuie văzută modalitatea de folosire a lor.”, a pledat Creţu cauza liceului în cadrul căruia lucrează. 

Apărarea sa a fost una convingătoare, de vreme ce restul liberalilor din Consiliu au fost de partea sa, nu de partea lui David, aprobând banii pentru „Dinicu Golescu”. Al doilea eşec al lui David în cadrul aceleiaşi şedinţe, după cum am informat la momentul respectiv, a fost propunerea de amânare, până la primăvară, a alocării a 110.000 lei Colegiului Tehnic, pentru o reparaţie capitală a acoperişului liceului. Banii aveau ca sursă excedentul anului 2014. Colegii din Consiliu au fost de acord ca fostul Industrial să primească banii acum, pentru că toamna caldă, lipsită de precipitaţii, permite reparaţii exterioare. În plus, stricăciunile terasei, care n-ar fi rezistat depunerii de zăpadă de peste iarnă, ar fi fost mai mari la primăvară. 

Tot la jumătatea lunii octombrie, s-a aflat, separat, pe lista de sume care au necesitat votul Consiliului, în scopul rectificării bugetului local, Colegiul Pedagogic „Carol I”, care a făcut o economie de 77.900 lei la proiectul tehnic al investiţiei de reabilitare a internatului, solicitând să fie realocată pentru Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Investiţii, expertiză plus probe materiale pentru imobilul Bibliotecii (fosta Şcoală de Aplicaţie), monument istoric categoria A.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!