18.8 C
Campulung Muscel
29/03/2024

Reţeaua de gaz pe 2,8 kilometri din Şoseaua Naţională, acceptată la finanţare

Cei 2,8 kilometri de reţea de gaz de care este nevoie pe Şoseaua Naţională au fost acceptaţi la finanţare. Acest lucru înseamnă că intrarea în Câmpulung, zona Grădişte şi nu numai, va fi branşată la infrastructura de utilităţi, iar oamenii vor scăpa de corvoada procurării şi depozitării lemnelor. Reprezentanţii locuitorilor din Colonia Pescăreasa şi de la Grădişte au fost chemaţi la Primărie, pentru a fi învăţaţi cum să facă tabelele necesare branşării la reţeaua de gaz. „Dacă se bagă gazul, să fie luată în calcul conducta, pe casa scării, până la ultimul etaj, la ultimul locatar. Dacă ultimele apartamente sunt 7 şi 8, sus, să fie făcută cererea pe numărul 8, ca să tragem conducta până acolo.”, spunea Elena Lasconi cu câteva zile înainte să primească vestea că, la rectificarea de buget, a fost admisă solicitarea municipiului pentru cei 2,8 kilometri neacoperiţi, în prezent, de reţea.

 

În numai un an, aproximativ 6 kilometri vor fi acoperiţi de reţea de gaz

Zona care va beneficia curând de reţea este Şoseaua Naţională, pe o lungime de 2.800 metri, de la nr.69A, unde funcţionează un cabinet medical, până la nr.193, la hotarul cu Schitu Goleşti. Pe această distanţă se intenţionează racordarea cabinetului medical, Şcolii Grădişte, Liceului Tehnologic Auto, Popasului Poiana, societăţilor Setro Metal Group SA, Mira Peco Station SRL şi a celor şapte blocuri: A1 (3 scări, 27 apartamente), A2 (2 scări, 22 apartamente), A3 (2 scări, 22 apartamente), A4 (1 scara, 15 apartamente), A5 (1 scara, 15 apartamente), A6 (1 scara, 15 apartamente), A7 (3 scări, 33 apartamente). Plus 103 case.

Elena Lasconi era încrezătoare că va fi aprobată şi Valea Bărbuşii, pentru care adresa a fost trimisă încă din luna decembrie. Şi există la solicitarea Primăriei un aviz de principiu că va fi admisă. Valea Bărbuşii va completa lista cu 85 de gospodării. Plus branşamentele la toate blocurile din colonii, pentru care discuţiile au fost purtate. „Am vorbit deja şi am făcut documentaţia necesară, cu tabele, cu tot ce trebuie.”, ne spunea primăriţa.

De la preluarea mandatului de către Elena Lasconi, extinderea reţelei de gaz acoperă în jur de 6 kilometri, estimaţi a fi finalizaţi până la sfârşitul anului. Prin comparaţie cu cât a putut Liviu Ţâroiu în patru ani, din 27 iunie 2016, până la încheierea mandatului, în octombrie 2020, când s-au emis 299 de autorizaţiile de gaz.

Între 1 noiembrie 2020 şi 31 august 2021, de când Primăria este condusă de Elena Lasconi, s-au emis 165 de autorizaţii. Însă vor fi eliberate de două ori mai multe în perioada imediat următoare. Până la sfârşitul anului, numărul autorizaţiilor va depăşi 500, este convinsă aceasta.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!