11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Câmpulungeanul rănit în Club Colectiv, Marius Frătoaica a ajuns cu bine la spitalul din Norvegia

Câmpulungeanul Marius Frătoaica, rănit în incendiul de la “Colectiv”, a fost trimis, duminică seara, cu o aeronavă NATO la un spital din Norvegia. Se pare că Marius a ajuns pe mâini bune la Bergen, familia făcând eforturi ca să fie mutat la acest spital. La două zile, adică marţi, a ajuns în localitatea amintită şi soţia sa, iar ulterior şi sora lui, Corina Bolboacă. Cele două l-au găsit pe Marius încrezător că se va face bine, prezenţa lor încurajându-l şi mai mult să lupte în continuare. Îi dorim multă sănătate. 

Guvernul dă 7.500 de euro sau 6.000 lei pe lună pentru familiile celor spitalizaţi

La începutul săptămânii, Guvernul a adoptat măsuri pentru sprijinirea familiilor sau rudelor pacienţilor internaţi în spitalele din România sau trimişi la tratament în străinătate, pentru perioada spitalizării. Potrivit acestei hotărâri, un membru al familiei sau altă rudă care însoţeşte un pacient transferat în străinătate va primi 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare şi masă, adică 200 de euro pe zi şi 1.500 de euro pentru transport. Rudele răniţilor trataţi în spitalele din Bucureşti vor primi 6.000 de lei lunar, suport financiar acordat pentru perioada spitalizării. De acest sprijin poate beneficia un membru al familiei rănitului sau o rudă a acestuia (însoţitor), indiferent de gradul de rudenie. Aceşti bani sunt asiguraţi din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe toată perioada de spitalizare. Şi membrii familiei lui Valentin Fieraru, din Bilceşti, Valea Mare Pravăţ, şi Dianei Enache, din Jugur, Poienarii de Muscel, vor primi un ajutor de urgenţă, în valoare de 5.000 de lei de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Argeş. La ei se vor deplasa funcţionari publici din cadrul AJPIS Argeş, care îi vor ajuta să întocmească dosarul necesar acordării acestui ajutor financiar. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!