10.7 C
Campulung Muscel
26/05/2024

Starea soţilor Sanda şi Cătălin Scânteie, arşi în Colectiv, prezentată „La Măruţă”

Despre drama prin care trec soţii Sanda şi Cătălin Scânteie, muscelenii arşi în Clubul “Colectiv”, pe 30 octombrie 2015, s-a discutat în cadrul emisiunii de la Pro TV, „La Măruţă”. Redactorii emisiunii au vorbit cu mama lui Cătălin, o prietenă a Sandei şi cu David Oncioiu, colegul de trupă. Cei doi luptă să-şi revină pentru fiul lor, Ştefan, care are 12 ani şi care se roagă în fiecare zi ca „Doamne-Doamne” să-i aducă părinţii sănătoşi acasă.  Cătălin Scânteie a devenit cunoscut publicului larg după rolul interpretat în telenovela „Inimă de ţigan”. Era mâna dreaptă a primarului şi avea o singură misiune: să evacueze o familie de romi dintr-o clădire ocupată abuziv. Avea barbă şi purta părul lung, prins în coadă, iar look-ul său contrasta oarecum cu costul, cravata şi servieta diplomat din mână. Chiar şi aşa, funcţionarul public atipic şi-a dus misiunea din film la bun sfârşit. 

Astăzi, Cătălin Scânteie joacă propriul rol, mai dramatic ca oricând. A supravieţuit incendiului de la “Colectiv”, iar misiunea lui cea mai importantă este să se întoarcă acasă, unde îl aşteaptă Ştefan, băiatul său de doar 12 ani. Cătălin Scânteie, actorul din „Inimă de ţigan” şi basistul trupei rock Hatemode, a fost rănit grav, împreună cu soţia sa, Sanda, în Clubul “Colectiv”. Cătălin se afla la concert, împreună cu soţia lui şi cu mai mulţi prieteni, în momentul când s-a dezlănţuit iadul din 30 noiembrie. Cu ei ar fi trebuit să fie şi copilul, însă Ştefan a preferat să rămână acasă, la calculator, în loc să meargă cu părinţii la un concert rock.

Mama lui Cătălin: „Am găsit un mesaj pe mobil: Suntem la “Bagdasar”, suntem bine!”

Bunica lui Ştefan, mama lui Cătălin, Mihaela Scânteie, îşi aminteşte acum momentele de dinainte de tragedie şi spune că a presimţit că ceva rău avea să se întâmple. „A vrut să ia şi copilul! Şi copilul mai mergea cu ei, dar acum nu a vrut, că avea ceva de făcut pe calculator. El face animaţie pe calculator, e un copil foarte talentat şi nu a vrut. A avut o lene, să zic aşa, dar bună în momentul acela. Ştefan nu că era nelipsit, dar mai mergea cu ei. Premoniţie am avut, n-am avut certitudini. Simţeam că ceva se întâmplă. Mi-a murit soţul în urmă cu şase luni, eram într-o perioadă în care mă mai liniştisem şi era o linişte de dinaintea furtunii. Ca să începem acum o altă luptă, altă tragedie. Dimineaţa, la ora şapte, am găsit un mesaj pe mobilul meu. Am deschis telefonul, am văzut mesajul, m-am speriat. Scria: „Suntem la Bagdasar, suntem bine, poţi să vii să ne vezi”. Dar, dacă sunt la spital, de ce sunt bine, oare? Dar de ce sunt la “Bagdasar”? Nu ştiam absolut nimic. Instinctiv deschid televizorul şi văd pe toate posturile. Am aflat imediat ce s-a întâmplat şi au început să sune telefoanele. Telefoanele lor erau închise, neştiind că nu mai sunt la ei, telefoanele erau predate. Am sunat acasă, copilul nu ştia nimic.”, le-a declarat Mihaela Scânteie redactorilor emisiunii „La Măruţă”.

„Nu ştiu cine i-a scos! Cred că Dumnezeu!”

De pe patul de spital, cei doi i-au povestit mamei lui Cătălin prin ce au trecut în „clubul groazei”. „Până acum, mi-au povestit că se relaxaseră un pic, erau la mese şi Sanda a văzut scânteia care s-a dus spre stâlp, şi stâlpul a luat foc şi, instantaneu, şi tavanul. Sanda a spus: „Hai, Scânteie, că murim aici!” Deci, Sanda a mobilizat cumva: hai să ieşim! Şi au fost oameni care au căzut peste ei şi Sanda a zis: să nu mor acum, am un copil de 12 ani acasă. Dar, la un moment dat, ea îl pierduse pe Cătălin. Şi peste Cătălin au căzut oameni. Ei, practic, nu ştiu cine i-a scos! Cred că Dumenezu! Nu ştiu cum au călcat, cum au ieşit! Am înţeles că se intrase printr-un container, deci, intrarea în acel spaţiu era un container. Eu spun că e crimă cu premeditare. S-au agăţat oameni de ei, au căzut oameni peste ei. Am senzaţia că, deocamdată, e o nebuloasă, ei încă nu şi-au pus în ordine gândurile. Apar flash-uri, ieri noapte (luni, 9 noiembrie 2015), Cătălin a visat pomi în flăcări. Deci, ei trebuie să meargă la psiholog, în afară de recuperarea kineto, care se va face, vor trebui să meargă la psiholog. Ei visează chestia asta, obsesiv apare imaginea cu flăcările.”, a continuat istorisirea mama lui Cătălin Scânteie.

„Sanda arată groaznic”

Speriaţi, dar cu inima plină de speranţă, prieteni şi rude au alergat spre Spitalul “Bagdasar Arseni”, unde sunt trataţi cei doi soţi. Acolo, i-au găsit pe Sanda şi pe Cătălin bandajaţi din cap până în picioare şi fără puteri. „Sanda, arăta groaznic. El a fost un pic protejat de o haină de piele pe care a avut-o. Ea, nu, avea haina de piele în maşină şi a fost mai expusă, plus că a vrut să salveze un copil. Deci, cu mâinile goale, a luat flăcările de pe un băieţel de 15-16 ani, care nici nu ştim dacă mai trăieşte sau nu.”, a mai adăugat Mihaela Scânteie.

„Sanda e un pic mai grav. Nu mai are păr, este arsă pe faţă”

David Oncioiu, un mai tânăr coleg de trupă, a povestit că trebuia să participe şi el la eveniment, dar, din diverse motive, nu a ajuns, la fel ca alţi prieteni. „Trebuia să fim toţi acolo. Trei dintre noi am fost distraşi de alte lucruri, noi eram în altă parte atunci. Cătălin ne-a întrebat: Bă, veniţi? Şi eu am spus ceva de genul: Nu ştiu! Chiar intenţionam să mă duc, dar m-am luat cu altceva. Unul dintre colegii noştri chiar era în metrou când s-a întâmplat. Trebuia să ajungă acolo, dar prietena lui nu s-a simţit bine şi s-au întors acasă. Sorin (nr. Ristea), bateristul trupei, era cu ei acolo, numai că era afară, adică l-a salvat o ţigară. Eu, când am auzit toată treaba asta, ajunsesem deja acasă, ştiam că sunt acolo, am intrat în panică, am început să sun. Eram obosit şi voiam să mă culc, am dat drumul la televizor şi am văzut reportajul despre Clubul “Colectiv”, că a ars. În acea secundă, m-am albit la faţă, pentru că ştiam că ei sunt acolo. Am început să dau telefoane. Într-un final, mi-a răspuns Sorin, plângea. El are şi copil şi mi-a spus că auzea copii cum plângeau, ardeau. A fost groaznic.”, a povestit David Oncioiu. Imediat ce a aflat la ce spital sunt internaţi, David Oncioiu i-a vizitat: „Eu am intrat, aveam mască pe faţă, aveam plasa de păr, nu m-a recunoscut iniţial. Ei sunt şi sub analgezice acum şi asta îi face să fie puţin ameţiţi, nu m-a recunoscut. S-a uitat la mine, nu ştia cine sunt. I-am spus: „David sunt!” Şi, în cel mai pur stil, Cătălin a căscat ochii mari şi mai avea puţin şi sărea din pat, el întotdeauna a fost aşa. Nu l-am întrebat dacă-l doare, nu l-am întrebat absolut nimic, consider că nu e bine, dar sunt destul de grav, având în vedere că sunt bandajaţi. Sanda este un pic mai grav, în sensul că ea nu mai are păr, este arsă pe faţă, pe lateral. Mi-a spus că l-a tras cineva şi că-şi aduce aminte că cel care l-a tras avea barbă, dar nu ştiu cine a fost”.

„A încercat să stingă flăcările de pe un puşti un pic mai mare decât fiul lor”

O scânteie, atâta a văzut Sanda. A reacţionat imediat şi a strigat la cei din jur să se îndrepte cât mai repede spre ieşire, căci altfel ard de vii. La căpătâiul lor a ajuns de îndată, mai ales după ce le-a văzut numele pe prima listă cu victime întocmită de autorităţi, şi Alina Rădulescu, o bună prietenă a Sandei: „La primul impact, la prima noastră întâlnire după acest incident neplăcut, mi-a spus doar atât: că are coşmaruri şi că a fost foarte urât. A început să plângă, că a încercat să stingă flăcările de pe un puşti, care era un pic mai mare decât fiul lor.” Acum, trebuie să ne concentrăm pe recuperare, să mulţumim lui Dumnezeu că trăiesc”.

Trupa Hatemode va urca pe scenă în deschidere la Sepultura

Trupa Hatemode, din care face parte Cătălin Scânteie, va concerta la Arenele Romane pe 24 noiembrie, în deschiderea concertului aniversar Sepultura, care sărbătoreşte 30 de ani de la înfiinţare. Deoarece Cătălin Scânteie, basistul trupei, rănit în tragedia de la “Colectiv” şi momentan în spital, îşi doreşte foarte mult ca Hatemode, în care a investit timp şi efort, să susţină concertul din 24 noiembrie, membrii trupei au hotărât să îi îndeplinească dorinţa. Rolul lui Cătălin nu va fi preluat de alt artist din afara trupei, ci de solistul formaţiei, David, care va fi atât basist, cât şi solist, până când Cătălin îşi va putea relua locul în trupă. Hatemode se va prezenta în următoarea formulă: Sorin Ristea – tobe, Valentin Stoica – chitară ritmică, Alexandru Ungureanu – chitară lead, David Oncioiu – voce şi chitară bass (înlocuitor temporar pentru Cătălin Scânteie). „Cătălin, te iubim, fă-te bine. Asta e pentru tine!”, a transmis pe Facebook David Oncioiu. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!