În cutia milei pe care părintele Dorin Horvat o plimbă pe la Consiliul Local, prin trimisul Sendy Popovici, a cărui privire umilă, de miel neajutorat, le-a sfâşiat inima aleşilor, au fost vârâte, cu înflăcărare tovărăşească, cele 1,8 miliarde cerşite într-o manieră care i-ar face să se ruşineze şi pe „profesioniştii” cu carieră de pe podul de la Autogară. Aşteptăm cu înfrigurare scrisoarea cu realizări pe 2015, o tradiţie împământenită de Călin Andrei, care, la început de an, îşi felicita electoratul cu lista de sarcini îndeplinite de subalternii angajaţi la Primărie. Adică ce făceau oamenii la serviciu, cu titlu de muncă remunerată lunar, era trecut în contul primarului, ca realizare a şefului administraţiei publice locale. Nu ştim cine va semna, în locul primarului, ţidula cu succesele anului 2015, care încap pe un răvaş de plăcintă moldovenească, dar e musai ca enumerarea să înceapă cu finanţarea fotbalului, în care şi-a îndesat mâinile până la coate un staff de Liga a II-a, în privinţa cantităţii, nu a calităţii. Cum „Kretzulescu” a picat şi, odată cu el şi Câmpulungul, bun de plată, echipa de fotbal înscrisă pe un liceu şi administrată de nişte privaţi, care umblă agitaţi după bani la Primărie, poate fi considerată realizarea mandatului 2012-2016.
În speţa „bani pentru fotbal”, nu a surprins comportamentul acestor consilieri locali responsabili de ţepele repetate încasate de comunitate, din cauza deciziilor lor bezmetice. Nu se poate ca în rândul plătitorilor de impozite să fie vreunul care să nu conştientizeze că toată suferinţa Câmpulungului, înapoierea, urâţenia, sărăcia, îngălarea, ţinerea lui, cu bocancul apărat pe creştet, în mocirla prostiei, din care nu cumva să scoată capul vreodată, le „datorăm” unor atitudini de-a dreptul imbecile. Cum a fost cea adoptată în cazul fotbalului, hotărâre pe care gloata fără culoare politică s-a înţeles s-o voteze în masă, ca să facă în ciudă DNA-ului! Prin alocuţiunile de cocoşi înfoiaţi, au vrut să arate că ei sunt tari şi fac praf banii câmpulungenilor cum vrea pana lor rărită de anii mulţi trecuţi peste unii degeaba. Căci mintea, în loc să devină înţeleaptă, a rămas la stadiul a ceea ce gândesc nepoţii, pe care nu-i poţi condamna că le arde de distracţie în loc de muncă serioasă.
Deci, nu surprinde votul acestor imaturi, care, cu muntele contribuţiilor câmpulungenilor în faţă, au arătat cine sunt jupânii! Că sunt şmecheri şi că s-a zbârlit pe ei fibra fleşcăită de vârsta a doua spre a treia! Că au fotbalul şi prietenii fotbalului în inimă şi problemele Câmpulungului sub fundurile lăbărţate de hipopotami înţepeniţi pe scaunele de aleşi. Ce a surprins a fost prezenţa servilă a lui Popovici, promovat director tehnic, împins din umbră, cu palma întinsă, la Consiliu. Slugarnic până la podea, a stat în faţa purtătorilor de „pâine şi cuţit” ca o marionetă manevrată abil de păpuşarul şef, care ar fi tras niscaiva sfori să iasă cum vrea el. Şi a ieşit. Ditamai omul, bărbat în toată firea, să te expui în halul ăsta înjositor, fără pic de demnitate! Şi nu o dată, ci de fiecare dată când comunitatea locală a fost obligată, prin votul gestionarilor banului public, să-şi facă pomană cu unii pricopsiţi astfel cu un job frumuşel. A venit o dată cu Horvat, a venit şi singur, joi a venit cu Lulea. Spre deosebire de capul plecat al superiorului de la echipă, celălalt directoraş, fost fotbalist, pe care kilogramele în plus l-or fi făcut să se retragă, pe lângă calităţile de şef, a afişat un aer sfidător. Avea Popovici o faţă plânsă şi o privire de câine plouat, în aşteptarea verdictului lesne de anticipat că va fi unul pozitiv, după omagiile aduse fotbalului şi managerilor creatori de bici din rahat. Totuşi, la 4 miliarde, a fost scump materialul, deşi Popovici, îndrăznind să compare Câmpulungul cu Slatina, se văicărea că ăia au buget de 30 de miliarde. Du-te, nene, la Slatina! Cine te ţine la Câmpulung să faci antrenament de milog pe aici?
Rămăsese la sfârşitul lui septembrie, când a lipsit raportul şefei Contabilităţii, ca aceasta să-şi dea semnătura, care certifică legalitatea plăţii. Or n-am găsit în mapa de şedinţă un document cu viza directorului economic, din care să reiasă că plata este legală. Singura hârtie semnată de Roxana Bragă, inteligent făcută – ca să nu intre în belea, în caz că nebuloasa din fotbal va fi limpezită de cine trebuie – zice aşa: în bugetul pe 2015, la capitolul Sport, s-a prevăzut suma de 400 mii lei; din această prevedere bugetară s-au repartizat, prin hotărâri de Consiliu, pentru diverse activităţi sportive, suma de 300 mii lei. Nimic în plus. Nicidecum: daţi, fraţilor, bani asociaţiei popii, că e legal! Şefa de la Buget-Contabilitate a girat o „zeamă chioară”, care nu-i antrenează răspunderea. Întrebarea firească: dacă totul e perfect legal, de ce atâta prudenţă din partea „gardianului şef” al bugetului local?