13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Două escroace îndoliate păcălesc lumea că n-au bani să-şi înmormânteze copilul

O poveste tragică, o basma neagră pe cap, haine cernite şi lacrimi în ochi. Acestea sunt „armele” cu care două escroace au reuşit să păcălească zeci, chiar sute de câmpulungeni miloşi, în ultimii ani. E bine cunoscut faptul că boala şi moartea impresionează, iar cele două fac bani frumoşi din asta. Cu siguranţă, aceste lucruri le cunoaşte foarte bine una dintre ele, cea mai subţirică, care se dă mamă şi invoacă moartea propriului copil, doar pentru a strânge bani mai uşor, în fapt, fiind o impostoare. Aceasta strânge sume importante de bani fără să facă nimic altceva decât să-şi spună lecţia, pe care o repetă în fiecare zi de zeci sau sute de ori, în faţa trecătorilor. Femeia, care nu e văzută de fiecare dată cu aceeaşi „rudă” îndoliată, e observată frecvent prin spital, magazine, restaurante. A avut avut îndrăzneala să-şi încerce norocul şi la ziar.

Acum doi ani, când a intrat în redacţie, invocând moartea propriului copil, iar lacrimile i se împreunau sub bărbie, cerând bani pentru a-şi îngropa puiul, nu poţi decât să bagi mâna în buzunar şi să-i dai. Dar, când i s-a cerut să prezinte un certificat de deces, care să ateste că cele povestite sunt reale, a început să blesteme, să înjure şi a ieşit trântind uşa. Acelaşi lucru l-a făcut şi miercurea trecută, când a fost zi de sărbătoare, iar oraşul era plin de lume, inclusiv din localităţile limitrofe Câmpulungului. La fel, escroaca era îmbrăcată în negru, spunând aceeaşi poveste. După ce a ieşit din redacţia noastră, la doar câţiva metri distanţă, însoţitoarea „disperatei mame” a reuşit să impresioneze un bărbat, care i-a oferit bani pentru fictiva înmormântare. 

În 2011 a ajuns şi la Piteşti, la redacţia Curierului Zilei

În octombrie 2011, la redacţia cotidianului Curierul Zilei a venit Ioana Popescu, cum s-a recomandat la acea vreme. Acolo, ca şi la noi, şi-a spus aşa zisa dramă, a primit bani, a semnat pentru ei, s-a lăsat fotografiată, şi-a dat o adresă şi un număr de telefon ca să poată fi contactată în cazul în care vor mai fi şi alţii dispuşi să o ajute. După publicarea articolului cu declaraţia „mamei îndurerate”, cititorii au văzut povestea ei şi şi-au adus aminte că, cu mai multe zile în urmă, au întâlnit aceeaşi tânără, care le-a vândut aceeaşi poveste. „E o impostoare! Şi eu am căzut în plasa ei acum două luni, la Spitalul de Pediatrie. Din pensia mea de handicap, de 230 de lei, cu un copilaş care era şi el bolnav şi avea nevoie de medicamente, tot nu m-am îndurat să nu-i dau acestei femei cinci lei. De la ceilalţi părinţi care aveau copiii internaţi în salonul unde era şi fetiţa mea s-au strâns mulţi bani, aproape 200 de lei. Toţi am dat bani, cu gândul că ajutăm o mamă să-şi ducă la groapă copilul. După alte două săptămâni, am văzut-o pe această femeie spunându-şi presupusa durere într-un magazin din Mioveni”.

Cel mai probabil, săptămâna trecută a fost profitabilă pentru escroacă, fiind la „serviciu” pe străzile municipiului, îmbrăcată în aceleaşi straie negre, cu lacrimile la „purtător”, spunând aceeaşi poveste, cum că n-are bani să-şi îngroape bebeluşul care a murit, care ar face şi pietrele să plângă. Dacă o vedeţi pe această femeie îndoliată, care umblă însoţită şi de alte persoane, nu-i daţi bani! E o escroacă!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!