1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

S-au pus cu bolovani pe angajata corectă, care n-a semnat o ilegalitate

Pe când credeam că am auzit din gura aleşilor noştri toate gogomăniile posibile pe care le poate debita mintea unui om cu discernământul în parametri, se întâmplă o şedinţă, cum a fost cea de la sfârşitul lunii septembrie, care ne face teoria zob. O fi de vină această perioadă din an, fiindcă o altă şedinţă, cea de la finele lui septembrie 2013, a fost tot una cu scântei. Scandalul i-a antrenat atunci pe Sergiu Filip, însoţit de patru subalterni, mai multe familii de pe strada Uzina ARO îngrozite de practicile vecinului cărăuş de „moarte la butoi” şi consilierii care au refuzat să-i dea proprietarului „tărâmului însemnat” un aviz, ca el să demareze formalităţile în vederea obţinerii titlului de parc industrial. Alt septembrie, alt an, alt scandal (unul de doi lei), de data aceasta, pentru un scop care îl întrece pe cel de acum doi ani, judecând după pasiunea investită în subiect de câţiva cărora am crezut că o să le plesnească ceva în cap, după cum spumegau în timpul cuvântărilor. 

Fără legătură cu circoteca inutilă întreţinută de trei-patru inşi cu penibilul în plasmă, chiar fără legătură cu actuala componenţă a Legislativului câmpulungean, am adunat de la cititori câteva propuneri menite să îmbunătăţească Regulamentul de funcţionare a viitorului Consiliu Local. 1.Înainte de a intra în sala de şedinţe, un poliţist din târla care zace în Primărie, plătită cu 15 milioane/bucată de comunitar, lunar, să le înfigă alcooltestul în plisc, ca noi, contribuabilii, să avem siguranţa că unii bat câmpii natural, fără un imbold bahic. 2.În loc de declaraţii de necolaborare cu Securitatea – nişte minciuni gogonate – mai bine să prezinte certificate că sunt cu toate minţile în cap. N-avem pretenţie şi de scaun, căci am văzut cam cine se bagă să candideze la ceva. Nu omul deştept, ci individul leşinat să se aranjeze pe el şi pe ai lui.  

Cazul lui Dumitraşcu. Acest septuagenar a cărui realizare ca ales local este că şi-a aranjat fiul într-o locuinţă ANL şi acum se zbate să-i scoată un preţ bun la cumpărare a avut neobrăzarea să ceară, la şedinţa cu fotbalul, sancţionarea şefei de la Economic. O angajată corectă, care face lucrurile ca la carte, despre care mulţi spun că nu-şi pune semnătura pe un document dacă are o cât de mică suspiciune. Şi este normal să fie aşa, fiindcă lucrează cu bani publici şi îşi compromite reputaţia şi cariera, semnând pentru o ilegalitate. Contabila şefă a refuzat să semneze proiectul de hotărâre cu alocarea de bani pentru asociaţia preotului Horvat, care mai bine şi-ar fi văzut de sutană şi de biserică – şi de afacerile pe care le are la Piteşti – decât să intre în mocirla cu fotbalul. Şefa de la Buget-Contabilitate n-a semnat nu pentru că s-ar fi trezit cu o indispoziţie matinală sau pentru că detestă fotbalul. Motivul pentru care n-a vrut să-şi pună pielea în băţ l-a constituit nebuloasa în care 19 inşi sar cu taxele şi impozitele câmpulungenilor în desagii a trei inşi, care susţin că-i dau echipei de fotbal. Echipă care nu este a lor şi nimeni nu a demonstrat public, cu documente, legătura dintre asociaţia slujitorului Domnului şi echipa CN „Dinicu Golescu”. Nici microbiştii din Consiliu, nici cei doi directori din „stufoşenia” de staff, similar celui al Naţionalei de rugby neozeelandeză (monumentala comparaţie a lui Dumitrescu a omis din înşiruirea de directori, organizatori de competiţii, antrenori, care trebuie plătiţi, cei trei-patru purtători de cuvânt, care nu prestează ca Surorile Milei). 

Iar pentru faptul că o angajată prevăzătoare, care din raţiuni care ţin de corectitudinea profesională n-a semnat, Dumitraşcu, unul dintre autorii iniţiativei – trecute şi prezente – de a se pompa la nesfârşit bani în asociaţii obscure, a urlat cu neruşinare să fie băgată în Comisia de Disciplină. Ce nu înţeleg aceşti oameni este că nu fotbalul este problema, ci maniera în care se obţin miliarde de la bugetul local prin nişte asociaţii care nu lucrează la vedere. Prima asociaţie pricopsită cu miliarde, care s-a dat la fund, n-a depus niciodată bilanţul la Finanţe! Era aceeaşi poveste dacă o asociaţie venea să ceară fonduri cu nemiluita pentru echipa de şotron sau echipa de cusătorese de goblenuri. 

Ce şi-a mai smuls părul din cap Stănescu, în timp ce ne citea de pe tableta cumpărată de şeful lui de la partid, din bani publici, indicatorii aerului excelent la Câmpulung (că nu mai apărase de mult reputaţia crematoriului de deşeuri de la Holcim). Şi cum au dat la baschet, ciclism, automobilism ş.a.m.d. (deşi toţi la un loc n-au primit cât fotbalul), numai amărâţii din fotbal rămân nesatisfăcuţi! Nu vor rămâne, graţie unuia ca el şi ca Dumitraşcu, după care e musai să fie sancţionată funcţionara distanţată de o combinaţie care a împuţit aerul „excelent” din Consiliu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!