Directorul Muzeului Municipal Câmpulung, absent din peisaj vreo două luni, după încheierea expoziţiei de reproduceri ale operelor lui Salvador Dali, şi-a completat echipa cu doi angajaţi. Reîntors la serviciu după o pauză consistentă, în care a avut doar apariţii fulger, Muzeul fiind lăsat, pesemne, pe mâna voluntarilor străjeri ai voievodului Ţâroiu, după schimbările produse la cârma cetăţii, Alexandru Oprea şi-a ales colaboratorii pentru posturile de arheolog şi restaurator, ambii debutanţi. Odată cu acestea, a fost scos la concurs şi un post de muzeograf, pentru ocuparea căruia nu s-a înscris nimeni. Angajările se produc la şapte luni distanţă de scandalul declanşat de o aspirantă la poziţia de arheolog debutant, precedenta încercare de găsire a persoanei capabile să-l ocupe lăsându-se cu reclamaţii la adresa managerului la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti, Ministerul Culturii şi Cultelor – Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Argeş. După eşecul din iarnă, selecţia din această vară a fost cu noroc şi pentru candidaţi, şi pentru şeful Muzeului, care a găsit oamenii potriviţi pentru cele două job-uri. Mihai Valentin Ionescu a fost admis pentru postul de arheolog debutant, iar Ion Fuscel, pentru cel de restaurator debutant.
În paralel cu acţiunile cu care Muzeul Municipal Câmpulung a fost obligat să contribuie la programul Zilelor Municipiului Câmpulung, instituţia a desfăşurat procedura de ocupare a două posturi vacante. Cel de arheolog era disponibil din timpul mandatului de director al lui Ştefan Trâmbaciu şi, abia după un an şi jumătate de la predarea ştafetei către bucureştean, s-a reuşit găsirea unei persoane care să corespundă cerinţelor de concurs. Aşadar, în această vară, instituţia condusă de Alexandru Oprea a încercat – şi a reuşit parţial – să completeze colectivul cu cei doi oameni care lipseau din grila de salariaţi: arheolog debutant în cadrul Serviciului Patrimoniu Muzeal şi Valorificarea Patrimoniului, şi restaurator debutant în cadrul Compartimentului Conservare – Restaurare. Nimeni nu a optat pentru postul de muzeograf IA în cadrul Serviciului Patrimoniu Muzeal şi Valorificarea Patrimoniului. Doritorii au avut la dispoziţie intervalul cuprins între 15 iulie – 28 iulie 2015 pentru a-şi depune dosarele de înscriere la concurs.
Pe 31 iulie 2015 s-a afişat rezultatul selectării dosarelor: Robert Andrei şi Mihai Valentin Ionescu, pentru postul de arheolog debutant, şi Costel Dâmboianu şi Ion Fuscel, pentru postul de restaurator debutant. Pentru postul de muzeograf IA nu s-a depus niciun dosar, după cum am precizat la început. Lui Robert Andrei şi Costel Dâmboianu li s-a pus în vedere că au obligaţia de a completa dosarul cu originalul cazierului judiciar – în cazul primului, şi cu originalul adeverinţei medicale, până cel târziu la data prezentării la prima probă de concurs. Primul s-a conformat cerinţei, iar cel de-al doilea a absentat pe 10 august 2015, când a fost programată proba practică (testarea cunoştinţelor de operare PC, în cazul celor care nu deţineau un certificat ECDL Start). Proba scrisă a avut loc în aceeaşi zi, o oră şi jumătate mai târziu.
Mihai Valentin Ionescu, aspirant la poziţia de arheolog debutant, a fost admis atât la proba practică (proba la calculator), cât şi la cea scrisă, la care a obţinut 62 de puncte. Contracandidatul său, Robert Andrei, a fost admis la proba practică, însă a picat testul scris, cu 44,66 puncte. În ceea ce priveşte postul de restaurator debutant, derularea concursului a fost simplificată prin prezentarea unui singur pretendent. Ion Fuscel a arătat că se descurcă la calculator, iar la scris a obţinut 88 de puncte. Cei doi au intrat la proba de interviu, care s-a ţinut joi, 13 august, la care au reuşit următoarele punctaje: 95 puncte, Mihai Valentin Ionescu, şi 92,33 puncte, Ion Fuscel, ambii fiind admişi.