12.4 C
Campulung Muscel
13/10/2024

Gicu Dobrin trezeşte nostalgii printre foştii componenţi ai lui ARO Câmpulung

Pe 16 iulie, pe Stadionul Municipal, iubitorii sportului rege sunt aşteptaţi pentru a celebra împlinirea a 20 de ani de la promovarea lui ARO Câmpulung în al doilea eşalon fotbalistic românesc. Muscelenii sunt aşteptaţi să sărbătorească, împreună cu jucătorii care au făcut istorie la clubul câmpulungean, 20 de ani de la momentul în care Gicu Dobrin şi Ion Oblemenco făceau posibilă promovarea unei echipe muscelene în divizia secundă. Nume mari ale fotbalului românesc vor fi prezente pentru un meci de istorie, iar publicul este aşteptat într-un număr cât mai mare.

„Ţil” Popescu, în lacrimi la conferinţa de presă
    După cum spun şi acum foştii jucători ai lui ARO Câmpulung, Constantin „Ţil” Popescu a fost sufletul echipei muscelene, care a promovat, în 1995, în Divizia B. Şi acum a rămas cu gândul la echipa care, cu el preşedinte, a bătut nume grele din fotbalul românesc, precum Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, FC Argeş sau Extensiv Craiova. Despre acest colectiv gândeşte că avea un nivel de joc cu mult peste cel al diviziei secunde din prezent, undeva de locurile 5-6 din prima ligă din România. Nici acum nu a putut să stea departe şi a pus umărul la organizarea acestui eveniment sportiv. În incinta Restaurantului „Ciobănaşu” a avut loc o conferinţă de presă susţinută de Constantin „Ţil” Popescu, în calitate de fost preşedinte al clubului câmpulungean, şi doi dintre cei mai emblematici jucători din acea perioadă, Alin Durdun şi Sergiu Coman. Cel din urmă este şi protagonistul promovării din urmă cu 20 de ani, fiind cel care a marcat singurul gol al barajului disputat la Ploieşti împotriva celor de la ICIM Braşov. „Ţil” Popescu a ţinut să puncteze că gala reprezintă şi un omagiu adus cuplului de antrenori care se afla pe banca tehnică a lui ARO Câmpulung. „Această gală este un omagiu şi pentru Gicu Dobrin, Nelu Oblemenco, Laurenţiu Heroiu şi Gil Cotescu. Aceştia au făcut parte din acea generaţie care a promovat. Organizăm această gală şi pentru acei suporteri care au fost alături de echipă, an de an. Cred că merită ca, după 20 de ani, să facem o gală de anvergură. Alături de mine sunt doi fotbalişti emblematici pentru Câmpulung, care au participat la barajul de la Ploieşti.”, a deschis conferinţa de presă fostul preşedinte al clubului câmpulungean. Au fost punctate idei despre cum s-a format echipa, despre barajul în liga secundă şi detalii de spre cea mai frumoasă perioadă din fotbalul muscelean. Potrivit lui „Ţil” Popescu, echipa îşi pierduse identitatea, nu mai era la Câmpulung şi juca în liga judeţeană. „A fost un moment de răscruce atunci când am fost la Bughea şi am văzut echipa jucând în Cupa României. Atunci, directorul Scheidbauer a spus că trebuie să luăm echipa înapoi şi să reprezinte ARO. Îi datorăm mult acestui om. Am luat echipa înapoi, i-am dat identitatea de ARO Câmpulung Muscel şi am făcut primele achiziţii. Jucam în seria a II-a din judeţ, am promovat. Primul meci de baraj l-am avut la Berbeşti, când am pierdut acolo cu 3-1 şi am bătut acasă cu 2-1. Am mai adus jucători şi am câştigat barajul în următorul an, cu Unirea Alexandria, când ne-au bătut cu 1-0 la ei, cu un gol în minutul 90, dar la noi acasă i-am bătut cu 11-0. Atunci, am început din nou să construim echipă, pentru că am păstrat doar oamenii importanţi din Câmpulung. Am ajuns la barajul de la Ploieşti, unde am câştigat cu 1-0 în faţa celor de la ICIM Braşov. Aceştia au fost primii paşi ai acestei echipe.”, a povestit cu lacrimi în ochi Constantin Popescu.

Câmpulungul s-a luptat cu FC Argeş pentru Gicu Dobrin
    Este cunoscut faptul că Gicu Dobrin a fost şi va rămâne o emblemă a Piteştiului, nu degeaba a fost supranumit „prinţul din Trivale”. Cu toate acestea, a făcut parte, pentru puţin timp, din staff-ul lui ARO Câmpulung. Pentru acest lucru, cei de la FC Argeş au fost extrem de intrigaţi, considerând că a fost „furat” de Câmpulung. Cu ocazia conferinţei de presă, Constantin Popescu a adus în atenţia jurnaliştilor faptul că pentru marele om de fotbal piteştean s-a luptat cu FC Argeş şi cu Uzina Dacia. „Nea Nelu Oblemenco a fost pe bancă tot campionatul cu Gicu Dobrin. Nu mai avea niciun angajament, nu se mai dusese la Craiova, stătea la Vâlcea. Adusesem vicepreşedinte la echipă pe Marcel Popescu, fostul preşedinte de la Universitatea Craiova, care câştigase campionatul cu Universitatea. El mi-a spus că ar trebui să vorbim cu nea Nelu Oblemenco. Atunci, am mers la Vâlcea şi l-am convins când i-am spus că va antrena cu Gicu Dobrin. Pe Dobrin l-am adus la Câmpulung şi mi i-am pus în cap pe cei de la FC Argeş, Uzina Dacia, pentru că luam de la Piteşti simbolul lor.”, a povestit Constantin Popescu. De la acesta s-a aflat faptul că nu s-ar fi renunţat la această formulă de antrenori, dar, la insistenţele celor de la FC Argeş, a trebuit să renunţe la Dobrin. Atunci, a plecat şi Ion Oblemenco în Maroc, unde şi-a găsit şi sfârşitul.
    S-a vorbit mult despre promovarea lui ARO în divizia secundă şi despre golul lui Sergiu Coman împotriva celor de la ICIM Braşov. Acesta a povestit cum a trăit acel moment. „Nu am avut aşa mari emoţii, pentru că eu mai participasem la două meciuri de baraj şi pot spune că aveam experienţă. Emoţii au fost, pentru că acolo a fost tot Câmpulungul alături de noi, auzisem că vor veni mulţi la meci, dar nu mă aşteptam să fie aşa mulţi prezenţi. Despre faza golului îmi aduc aminte că a bătut aut Iordan Eftimie lui Butaru, acesta mi-a deviat mingea şi eu am tras la poartă. A fost o inspiraţie de moment. Am mai continuat să joc fotbal şi la alte echipe şi, pe unde mă duceam, mă întrebau de acel gol.”, a povestit eroul de la Ploieşti, Sergiu Coman. Celălalt jucător emblematic care a făcut istorie la Câmpulung a fost Alin Durdun, fiind foarte tare dorit la FC Argeş şi Rapid Bucureşti şi numai o accidentare teribilă l-a făcut să nu poată juca în fotbalul mare. Acesta a rămas cu gândul la marii antrenori pe care i-a avut la ARO şi de perioada petrecută pe „Municipal”. „Am avut oportunitatea de a avea un staff extraordinar. La momentul acela îl aveam ca director tehnic pe marele om de fotbal Gicu Dobrin, iar antrenor principal era domnul Oblemenco, un caracter şi un om minunat. Antrenor secund era Nicu Tănăsescu şi din conducere făcea parte nea Costel, care era sufletul echipei. La Ploieşti a fost un moment extraordinar. Noi băteam tot timpul, pentru că aveam un staff extraordinar, se ştia echipa de start, emoţiile erau foarte mari. Au dispărut după ce a început meciul, pentru că ştiam fiecare ce aveam de făcut.”, a relatat fostul jucător al lui ARO Câmpulung. Cei trei aşteaptă cu nerăbdare revederea cu foştii colegi de pe 16 iulie, cu ocazia Galei Fotbalului Muscelean.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!