PDL-ul, lăsat în grija tinerilor şi pensionarilor, n-are bani de steaguri
Cu propriul sediu, de la piaţă, din clădirea în care funcţionează PSD-ul, pedeliştii n-au fost indiferenţi, ci s-au molipsit de puturoşenie de când s-au mutat cu aliaţii liberali. Campania „Daţi un leu cu folos, pentru sediu de partid puturos!” îi ia astăzi în colimator pe democrat-liberali, deveniţi liberali ca efect al fuziunii cu PNL, deşi ei nu merită să fie criticaţi pentru casa veche, ci pentru casa nouă, nefiind în stare să-şi convingă partenerii să manifeste grijă pentru exteriorul partidului, aşa cum au făcut-o ei cu al lor. Sau, dacă nu i-au convins, să ia atitudine şi să treacă la treabă, îndreptând lucrurile care deranjează retina: tencuiala căzută, păienjenii, mizeria de la păsări, spuma poliuretanică neîndepărtată după montarea termopanelor, o zugrăveală care necesită să fie împrospătată ş.a.m.d. Nu la fel de neglijenţi au fost pedeliştii cu propriul cuibuşor deţinut la parterul clădirii dominate vizual de PSD, care stau mai rău decât vecinii la capitolul imagine. Faţada aferentă celor două cămăruţe ale PDL Câmpulung, acoperite dintr-o parte în cealaltă de un banner portocaliu încă fresh, ca dovadă că materialul a fost de calitate, este renovată şi zugrăvită în alb, care inspiră curăţenie. Vechea tâmplărie a fost schimbată cu termopane, iar ferestrele sunt camuflate cu jaluzele verticale pe interior, deşi bannerul amplasat strategic asigura suficientă discreţie întâlnirilor de partid.
În epoca Mircea Andrei, sub a cărui preşedinţie judeţeană PDL Câmpulung îşi trăsese un grandios sediu de partid, jumătate din clădirea BCR-ului, pe care l-a abandonat rapid, din cauza chiriei colosale, pe măsura spaţiului în care încăpeau toate formaţiunile politice locale, organizaţia a „trădat” sediul de la piaţă. Spaţiul a fost lăsat în grija pensionarilor din partid, cât timp pedeliştii au fost cuprinşi de febra megalomaniei în care şi-au lansat candidatul la Primăria Câmpulung. După numai câteva luni, şi-au pierdut şi candidatul, şi sediul, primul renunţând el la a mai candida, iar, în a doua situaţie, au renunţat membrii de partid la hambarul care secătuia conturile organizaţiei. Aşa că s-au retras cuminţei şi spăşiţi către cămăruţele de lângă PSD, pentru următorii doi ani.
Toamna lui 2014 a însemnat o nouă schimbare pentru PDL, care a migrat din nou spre centru, lângă „Iepuraşul”, în reşedinţa liberală, care i-a primit cu uşile larg deschise pe nou intraţii în PNL-ul mărit cu ajutorul unei infuzii de navetişti şi traseişti, mulţi pricopsiţi cu această etichetă fără vina şi voia lor. Îngroşarea rândurilor liberalilor nu a adus, din păcate pentru ei, o preocupare mai mare pentru corectarea minusurilor aspectului sediului, care ar fi trebuit să arate trecătorului ce înseamnă o forţă politică suficient de capabilă să conducă municipiul.
Cum la parterul imobilului de la piaţă, lăsat pe mâna tineretului şi a seniorilor din PDL, n-au ce să mai facă – decât să-i arboreze nişte steaguri ca la orice formaţiune politică ce se respectă – donaţiile cuvenite PDL-ului le direcţionăm către PNL. În campania „Daţi un leu cu folos, pentru sediu de partid puturos!” s-au strâns 56 de lei până acum, lucru care ar trebui să-i bucure pe politicieni că există câmpulungeni atenţi la nevoile lor, care s-au îndurat să renunţe la un leu pentru a-i ajuta să-şi facă curat, să tencuiască, să zugrăvească şi să cumpere steaguri noi.
PRM a dat jos zdrenţele
Dintre toţi liderii de partide atenţionaţi prin intermediul acestor articole că n-au obraz dacă ridică pretenţii să administreze un municipiu, când ei nu sunt în stare să întreţină propria „ogradă”, doar doi au făcut dovada că au înţeles ceva. Şi au îndreptat din cele semnalate ce era mai uşor de făcut: schimbarea steagurilor ferfeniţite, decolorate, care reprezentau o ofensă adusă însemnelor naţionale, nicidecum respect. După publicarea episodului ce-l viza, PNL a pus alte steaguri în locul celor învechite. PRM s-a limitat la a coborî din suport zdrenţele pentru care risca să fie amendat. Norocul său că la Poliţia Locală nu trece nimeni un eventual control oftalmologic. Probabil, pentru montarea unor drapele noi, peremiştii aşteaptă donaţiile strânse în campania care a debutat acum trei săptămâni. Acţiunea filantropică, iniţiată pentru politicienii avizi după funcţii, este pe sfârşite, aşa că întindeţi-le o mână de ajutor, ca să intre în campania electorală cu casa primenită!