31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Acum, că s-a împuţit “Kretzulescu”, aleşilor li s-a făcut dor de Andrei

 
Reputaţia fostului primar a fost apărată frenetic în Consiliul Local, nu doar de cei pe care i-a propulsat în funcţii, ci şi de aşa-zişii rivali pesedişti din marea frăţie din spatele cortinei, de după care răsună replici teatrale pentru „abureala” votantului. Nu că am avea o opoziţie care să sfârtece iniţiativele catastrofale ale Executivului, căruia îi datorăm un pas ezitant pe buza prăpastiei şi unul deasupra hăului. În această poziţie ne aflăm în cazul (viitor penal, bănuim) „Kretzulescu”, numai bun de inclus într-un manual de speţe cu final nefericit, din care să înveţe lideri de comunităţi responsabili şi preocupaţi de reuşita proiectelor pe care le implementează. În situaţia noastră, care ne-am lăsat conduşi de un primar cu biroul pe un nor, care spera că dă lovitura cu „reabilitarea urbană” – din păcate, singura lovitură a fost cea încasată de bugetul local, secătuit de resurse cu spoiala din parcuri – nici Consiliul nu a făcut dovada maturităţii şi a discernământului faţă de cheltuirea fondurilor publice.
Primul proiect vizibil la Câmpulung, primul eşec. Şi cel mai mare eşec la nivelul regiunii din care facem parte. În condiţiile unui deznodământ dezastruos de care ne mai despart şapte luni, ce fac consilierii noştri? Turma noastră fără baci, care îşi continuă dezlânat transhumanţa pe un teren pârjolit de tunuri de ordinul miliardelor, pe care le tot plătim de un deceniu încoace. Îl jelesc pe Călin Andrei! Asta fac aleşii rămaşi fără „Războinicul Luminii” (supranumele i se potriveşte mai bine decât lui Becali fostului primar al Câmpulungului, care a avut o obsesie cu becurile şi stâlpii de iluminat, de când a ajuns în fruntea municipiului, şi până şi-a încheiat, scurtcircuitat de verdictul instanţei, al treilea mandat). 
În momentul în care limbariţa lui Dan Şipoteanu a slobozit din cavitatea bucală numele lui Călin Andrei, suava Anca Dumitrescu a luat atitudine. Aceasta ne-a lămurit că problema a devenit atât de urâtă nu din vina primarului Călin Andrei. „Putregaiul” care a zădărnicit regenerarea urbană a municipiului a apărut în momentul în care a câştigat o firmă protejată de Guvern, mai zice Anca Dumitrescu. În rest, n-am înţeles din expunerea ei decât că vina ar fi undeva la mijloc, între Primărie şi constructor, dar, sub nicio formă, n-are vreo vină primarul, pentru că un proiect de o asemenea amploare este greu de manageriat. 
Cele două doamne din Consiliu i-au reproşat lui Şipoteanu, una părinteşte, cealaltă „rucăreşte”, că se agită spiritele în urbe, dacă acuzaţiile nu sunt susţinute cu dovezi. Asta a spus-o Anca Dumitrescu, incomparabil mai blândă decât colega Monica Cotenescu, după care aruncatul cu noroi are drept scop spectacolul pentru telespectatori. Atât i-a trebuit lui „Şarpe” să audă! „De azi încolo nu mă mai prezint la nicio şedinţă, pentru că nu este corect să mi se spună că nu am dreptul că am păreri!” Când a auzit cerinţa „impertinentă” a lui Şipoteanu să se precizeze public a cui este firma de management care şi-a încasat toţi banii, deşi lucrarea a ajuns la 25%, ca să ştie tot mânuitorul de ştampilă la alegerile din 2016, Cotenescu a sărit ca arsă, simţind săgeata lansată către cumnăţelul premierului pesedist Victor Viorel. 
Grossman, a rostit Ţâroiu, ca să arate că n-are motive să se ascundă. „Să caute cine sunt acţionarii. Ce este atât de greu?!”, a replicat ţăţeşte aceeaşi  Cotenescu, de parcă omul de rând are la îndemână instrumentele de a afla acţionariatul unei societăţi. Când Şipoteanu, care nu ceda în a-i provoca grimasă după grimasă consilierei PSD, a întrebat-o de ce o deranjează ca electoratul să afle că firma cumnatului lui Ponta a asigurat managementul la „Kretzulescu” şi că şi-a mai şi luat toţi banii, deşi suntem în găleată cu proiect cu tot, Cotenescu a dat un răspuns năucitor: „Nu mă deranjează, că nu este a mea.”  
Şipoteanu şi-a luat o pişcătură şi de la Lucian Ionescu, a cărui întrebare retorică era cum s-o fi simţit Călin Andrei cu dosar penal şi condamnat pentru o investiţie finalizată, aluzie la faptul că peremistul s-a văitat că nu-i convine să fie anchetat pentru „Kretzulescu”. Până şi Nicolae Dumitrescu s-a alăturat bocitoarelor ex-primarului, lansând afirmaţia că Andrei a fost păcălit cu „proiectul megalomanic de nişte oameni care nu aveau ce să caute în Primărie la acea vreme”. Dacă managerul nu e vinovat, nu este nici firma, nici Consiliul, mare mirare să nu ne scoată vinovaţi pe noi, contribuabilii, că am intimidat cu privirile curioase de dincolo de gard „mânuţa” de muncitori adusă pentru relansarea turistică şi economică a Câmpulungului.  

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!