9.6 C
Campulung Muscel
14/10/2024

Totemurile de la intrările în Câmpulung au fost supraevaluate

S-au găsit bani şi pentru documentaţia de asfaltare de pe Valea Ursului

Ca orice municipiu care se respectă, intrarea şi ieşirea din localitate ar trebui să fie semnalizate corespunzător, dar la noi nu se întâmplă astfel. La intrarea dinspre Schitu Goleşti a existat un totem care se degradase şi strica mai mult imaginea zonei. Administraţia locală a decis că este nevoie de alte construcţii care să semnalizeze intrarea şi ieşirea. A fost efectuat un proiect şi urmează ca, săptămâna viitoare, să fie anunţată şi firma care va efectua lucrările. Aleşii locali au decis că este nevoie să scoată din buget 1,6 miliarde de lei vechi pentru construcţii, dar şi-au dat seama că parcă ar fi cam mult. Astfel că au mai „rupt” din ei 120 de milioane de lei vechi pentru a elabora studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic aferent asfaltării unei străzi din cartierul Mărcuş. 

 

Totemurile vor fi făcute de o firmă locală

În prezent, intrarea şi ieşirea din municipiu nu sunt semnalizate în niciun fel. Turiştii care tranzitează Câmpulungul habar nu au că nu se mai află în Schitu Goleşti sau Valea Mare Pravăţ. Încă de anul trecut s-a luat decizia de a se construi două totemuri care să anunţe că se intră într-un municipiu. Pe această temă au avut loc mai multe discuţii, iar aleşii locali s-au contrat şi în ultima întâlnire a Consiliului Local. Lucian Ionescu a fost cel care s-a interesat de acest proiect care ar fi trebuit să fie finalizat încă de anul trecut. Valoarea estimată a proiectului a fost de 1,6 miliarde de lei vechi, iar consilierii au considerat că suma este prea mare, astfel că au reuşit să scoată 120 de milioane pentru efectuarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic pentru strada Valea Ursului din cartierul Mărcuş. Liberalul a fost îngrijorat de faptul că această sumă ar putea pune în pericol construirea celor două totemuri. „Nu este niciun fel de problemă dacă nu afectează proiectul iniţial. Rugămintea mea este să derulăm acel proiect, adică să nu ne blocăm. Eu am văzut proiectul, arată foarte bine.”, a fost intervenţia lui Lucian Ionescu. Holcim a promis o sponsorizare pentru fundaţia construcţiilor, iar acest lucru a făcut posibilă „ruperea” celor 120 de milioane de lei vechi. „Noi am concluzionat că cele 1,6 miliarde sunt prea mult pentru cele două totemuri. Ne putem încadra în cele 148.000 de lei şi putem lua 12.000 de lei ca să venim în sprijinul cetăţenilor din cartierul Mărcuş. Aici au fost bugetate studiile de fezabilitate şi proiecte tehnice în vederea asfaltării pentru două străzi, Băloaica şi Valea Tiţii. Locuitorii ne-au semnalat că mai este o stradă care are nevoie de asfaltare, Valea Ursului.”, ne-a declarat directorul ADP, Liviu Popescu. Au fost făcute solicitări de oferte pentru construirea totemurilor la trei firme de construcţii locale şi este de aşteptat ca până săptămâna viitoare să se ştie deja constructorul care se va ocupa de lucrări. „Singurul comentariu este că trebuie făcut în luna mai, pentru că expiră contractul de sponsorizare. Contractul este pe luna mai.”, a fost problema ridicată de Bogdan David. Ca să nu piardă sponsorizarea de la Holcim, în cazul în care lucrările ar urma să înceapă în luna iunie, sunt două scenarii: să se toarne acum fundaţia din beton şi să se continue lucrările mai târziu sau firma care va fi desemnată să construiască totemurile să folosească betonul pentru lucrări proprii. Iar când va începe construcţia semnalizărilor, să cumpere altul din fonduri proprii. Adică să împrumute cimentul de la Holcim.  

Cert este că în curând ar trebui să se ştie firma care se va ocupa de construirea totemurilor, iar cele 120 de milioane de lei vechi care au fost destinate studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic nu vor influenţa acest proiect. Cu toate acestea, localnicii de pe strada Valea Ursului nu trebuie să se bucure degeaba, pentru că anul acesta va fi elaborat doar proiectul aferent asfaltărilor, lucrările urmând a fi executate abia anul viitor.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!