6.5 C
Campulung Muscel
30/04/2025

Directorul Ionel Vlădescu se retrage de la conducerea Pieţelor SRL

Întrucât Pieţe SRL se numără între domeniile încredinţate de primar viceprimarului în coordonare, Nicolae Zaharia a comunicat, la conferinţa de presă de vineri, noutăţile intervenite în acest sector. Cea mai importantă o constituie retragerea liberalului Ionel Vlădescu din funcţia de director al SC Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL, după 15 ani de conducere a acestei activităţi a Primăriei, transformate, în vara lui 2010, din serviciu public în societate comercială.

♦Demisia directorului Pieţelor, comunicată, deocamdată, verbal

Miercuri, 24 februarie 2021, Vlădescu l-a anunţat verbal pe viceprimar că-şi dă demisia, rămânând să o depună şi în scris, pentru a se putea parcurge procedura legală de către A.G.A. de la Pieţe SRL, în vederea desemnării unui înlocuitor. În afara instalării unui director nou, cealaltă schimbare de esenţă produsă la conducerea societăţii va consta în constituirea Consiliului de Administraţie, pentru care formalităţile de înfiinţare ar trebui demarate grabnic, dacă se doreşte ca acest for să existe până la sfârşitul anului.

Demisia lui Ionel Vlădescu intervine într-un moment convenabil unei părţi a conducerii Executivului şi anume demararea proiectului de reconstrucţie a halei Pieţei Centrale. Un proiect în valoare de 15.126.251,26 lei, din care 11.298.172,39 lei, valoarea construcţiilor şi a montajului, conform votului acordat pe 30 ianuarie 2020, de Consiliul Local Câmpulung, care actualiza indicatorii tehnico-economici ai investiţiei „Construirea Halei Pieţei Centrale în Municipiul Câmpulung”. Din acest total, finanţarea Companiei Naţionale de Investiţii ar fi trebuit să fie 14.427.982,39 lei, în sarcina bugetului local intrând o contribuţie de 698.268,86 lei. Durata de realizare a investiţiei a fost apreciată la 24 de luni, din care 6 luni durează proiectarea şi 18 luni, execuţia construcţiei unei hale noi, în locul celei vechi de 60 de ani.

♦Durata proiectului finanţat de C.N.I., afectată „uşor” de reorganizarea Companiei

Nicolae Zaharia, care, joi, 25 februarie, a luat legătura cu C.N.I., legat de proiectul Pieţei Agroalimentare a Câmpulungului, spunea că s-a ivit un impediment, minor, în aprecierea acestuia, legat de perioada de timp. „Se aşteaptă o nouă ordonanţă de urgenţă cu privire la reorganizarea Companiei Naţionale de Investiţii. Reorganizarea C.N.I. înseamnă o modificare privind contribuţia companiei de la 5 la 8% (n.r. creşterea de la 5% la 8% a cotei forfetare C.N.I. din valoarea devizului general al investiţiilor) şi, atunci, trebuie demarate nişte proceduri, astfel încât lucrurile să fie reorganizate, inclusiv o revenire în Consiliu Local. Din discuţia pe care am avut-o cu reprezentantul companiei, mesajul a fost acela că nu va dura mai mult de o lună. Mesajul reprezentantului a fost acela că proiectul este unul viabil, iar depunerea lui la Ministerul Dezvoltării înseamnă, într-un procent foarte mare, şi sursa de finanţare şi finanţarea lui. Cred că acel proiect va reuşi şi întreprindem toate acţiunile ca să nu mai întârziem.”, a precizat vicele Zaharia.

Acum două luni, Primăria a primit o solicitare de la Compania Naţională de Investiţii, cu privire la reactualizarea unor avize. „Actualizarea s-a făcut foarte repede, dosarul era complet, urma să meargă către Ministerul Dezvoltării, dar a intervenit problema cu o nouă ordonanţă – n-a fost încă emisă, urmează în aceste zile -, care va modifica statutul. Ei ne-au spus că va duce la o întârziere de maxim o lună.”, a completat acesta. 

O lună, dacă modificările comunicate viceprimarului s-ar rezuma la o lună, n-ar fi nimic, pe lângă cei trei ani trecuţi fără să se întâmple mai nimic. Pe 15 iunie 2018, aleşii au decis predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, pe bază de protocol, a terenului situat în strada Piaţa Jurământului, nr.1, aflat în proprietatea municipiului, în suprafaţă de 2.432 metri pătraţi. Zona cu dormitoarele, în ciuda aspectului inestetic, rămânea în picioare, dar, conform autorităţilor, urma să fie refăcută cu bani locali. „La predarea amplasamentului, terenul pe care urmează să se realizeze construcţia noii hale a Pieţei Centrale să fie liber de orice construcţie.”, ceea ce înseamnă că tot ce există pe el trebuie demolat. Sarcinile asumate de Primărie în proiectul înaintat C.N.I. explică contribuţia bugetului local cifrată la 700.000 lei.

Încă din 2011, perioadă de când datează proiectul modernizării Pieţei, piaţa era văzută ca un mini-mall, ca să poată concura cu supermarket-urile preferate de clientul modern. Proiectul tehnic prevedea – şi aşa prevede şi în prezent – că doar aripa birourilor scapă de demolare. Şapte ani mai târziu, s-a stabilit că şi dormitoarele. În locul actualei hale, va fi ridicată de la zero o construcţie cu etaj, cu scări de acces prin faţă şi prin spate, cu toalete pe fiecare nivel. Chioşcurile din jurul Pieţei vor fi încorporate de noul imobil, care era prevăzut cu dormitoare la etaj şi un mic bar destinat celor cazaţi aici şi nu numai pentru aceştia. Tot la etaj era urcat tot ceea ce nu avea specific alimentar, în ideea de a desfiinţa bazarul de haine din vecinătate. Acesta căpăta destinaţia de spaţiu de comercializare a produselor din carne şi lapte. Acoperişul conţine o porţiune de sticlă de 130 de metri pătraţi. În luna decembrie a anului 2019, actualizarea cifrelor proiectului, care a sărit de 15 milioane de lei, a însemnat dublarea valorii sale. Magda BĂNCESCU

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!