6.3 C
Campulung Muscel
29/03/2024

Macovei îl acoperă pe Andrei?

În dorinţa de a ne informa cititorii, care au adresat frecvent redacţiei întrebarea „Cu ce se ocupă în prezent Călin Andrei?”, dispărut din viaţa publică după pierderea mandatului de primar, am apelat, pentru informaţii, în mod firesc, la cele două instituţii menţionate de instanţa Curţii de Apel Bucureşti în hotărârea de condamnare. Este vorba despre Primăria Valea Mare Pravăţ şi Centrul de Zi „Bambi”, unde Călin Andrei trebuie să presteze cele 100 de zile de muncă în folosul comunităţii, după cum a hotărât completul de judecată, la finele procesului de corupţie. Gândindu-ne că aceasta este ocupaţia sa principală, efectuarea pedepsei complementare, am întocmit adrese, pe care le-am înaintat atât primarului Ion Boncoi, de la Valea Mare, cât şi directorului Elodia Popescu, de la căminul de copii, pentru a afla care este instituţia în folosul căreia munceşte Călin Andrei şi ce face efectiv acesta pe durata celor 100 de zile. În ziua în care am depus adresa la Primăria Valea Mare Pravăţ, 6 aprilie 2015, am şi primit răspunsul primarului Boncoi, care ne-a informat că fostul omolog de la Câmpulung nu prestează în subordinea sa.
    Prin urmare, „Bambi” rămânea singura variantă. În urmă cu două zile, Adrian Macovei, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş şi superiorul directoarei Elodia Popescu, ne-a comunicat un răspuns, care ocoleşte toate întrebările ridicate de redacţia noastră. Cu o superioritate pe care n-o înţelegem, acesta ne-a transmis ceea ce ştie toată lumea: că Andrei a fost condamnat, că sentinţa e pe site-ul instanţei şi că trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii, nicidecum informaţiile solicitate. Cu excepţia uneia singure: că a efectuat 136 de ore, fără a menţiona concret şi ce a făcut pe durata lor. Pentru restul datelor cerute – ce lucrează Călin Andrei la “Bambi”, cum lucrează, după ce program – Adrian Macovei ne recomandă să ne adresăm Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş! Noi vom prezenta atât adresa ziarului, cât şi răspunsul directorului Macovei, care lasă impresia că l-ar proteja pe Călin Andrei.  
 
Nr. 51/06.04.2015      
Către Centrul de Zi „Bambi”
În atenţia doamnei director Elodia POPESCU

    În temeiul Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, redacţia ziarului Evenimentul Muscelean vă solicită să o informaţi în legătură cu activitatea fostului primar al Câmpulungului, Călin Andrei, în cadrul instituţiei pe care o conduceţi, activitate impusă ca pedeapsă complementară de către completul de judecată al Curţii de Apel Bucureşti, la capătul procesului de corupţie în care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Ne adresăm dumneavoastră cu această solicitare, deoarece opinia publică doreşte să ştie dacă şi cum se respectă hotărârea judecătorească de condamnare.
    Vă rugăm să ne comunicaţi următoarele informaţii de interes public:
    – Dacă fostul primar Călin Andrei s-a prezentat la sediul instituţiei, pentru a vă comunica obligaţia impusă de instanţă de a presta 100 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul Centrului de Zi „Bambi”;
    – În cazul în care a luat legătură cu dumneavoastră pentru a vă informa că trebuie să muncească în subordinea directorului Centrului de Zi „Bambi”, ce munci neremunerate în folosul comunităţii îi veţi încredinţa pentru a le aduce la îndeplinire;
    – Dacă, în calitate de superior al lui Călin Andrei pe parcursul celor 100 de zile, i-aţi stabilit un program de lucru, vă rugăm să ne comunicaţi cum lucrează acesta: grafic pe ani, pe luni, pe zile şi pe ore;
    – Dacă a început lucrul, câte ore, în ce zile, a prestat până acum şi ce munci a prestat;  
    – Dacă nu se respectă hotărârea judecătorească, vă rugăm să indicaţi cine se face vinovat de faptul că fostul primar nu prestează orele de muncă în folosul comunităţii.
    În situaţia în care veţi găsi de cuviinţă să nu daţi curs solicitării noastre, ne vom considera îndreptăţiţi să tragem propria concluzie că fostul primar nu-şi execută pedeapsa complementară a celor 100 de zile de muncă la Centrul „Bambi” şi că prestează zilele în cealaltă locaţie stabilită de instanţă, Primăria Valea Mare Pravăţ.                      
    În speranţa unui răspuns grabnic şi complet,
    Vă mulţumim!                                                                  
    Director

Consiliul Judeţean Argeş
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Nr. 8981/15.04.2015
Către Redacţia Ziarului Evenimentul Muscelean

    Referitor la adresa dumneavoastră numărul 51/06.04.2015, înaintată Centrului de Zi Bambi Câmpulung, prin care solicitaţi informaţii cu privire la persoana domnului Călin Andrei, vă informăm că:
    Centrul de Zi Bambi Câmpulung este instituţie fără personalitate juridică în subordinea DGASPC Argeş. Urmare acestui fapt, solicitarea dumneavoastră a fost înaintată spre competentă soluţionare DGASPC Argeş, fiind înregistrată sub nr. 8466/07.04.2015.
    În legătură cu domnul Călin Andrei, vă precizăm că acesta a fost sancţionat de către instanţa de judecată, sentinţele în cauză se regăsesc în întreg conţinutul lor pe site-ul acestor instanţe, având caracter public, putând fi accesat de orice persoană interesată.
    Sancţiunea dispusă de instanţa de judecată se găseşte în dispozitivul sentinţei, aceasta dispunând ca persoana în cauză să presteze muncă în folosul comunităţii, în cadrul centrului de Zi Bambi Câmpulung.
    Până la împlinirea termenului stabilit de instanţă, domnul Călin Andrei se supune regimului probaţiunii, fiind monitorizat de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş.
    În situaţia în care acesta nu se supune regimului probaţiunii, competenţa în sesizarea acestui aspect nu este a DGASPC Argeş, ci a Serviciului de Probaţiune Argeş.
    Vă informăm că, începând cu data de 12.03.2015 şi până în prezent, domnul Călin Andrei a executat un număr de 136 de ore efectuând diverse activităţi specifice centrului.
    De asemenea, instanţa de judecată nu a dispus care este perioada în care acesta trebuie să desfăşoare muncă în folosul comunităţii.
    Pentru informaţii suplimentare, vă puteţi adresa Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş.
    Director General Adrian Macovei
    Consilier Juridic Teodor Pană

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!